keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Prinsessat A ja N

Meillä on mieheni kanssa viisi ihanaa kummilasta. Täällä blogissakin on ollut jo useamman kerran ompeluita, jotka ovat menneet jollekin kummilapselle. Noin kuukausi sitten ihana prinsessa A oli meillä käymässä ja tuosta 3,5-vuotiaasta neidistä on tulossa selvästi kankaiden ystävä. Tyttö otti useamman kankaan mun laatikoista ja halaili niitä ja tahtoi vaatteen itselleen. Päädyimme tähän unelmapehmeään raitakankaaseen ja sovittiin, että kummitäti ompelee mekon. Prinsessaa ja kruunua sai kuulemma olla. Ja koska kummitytöllä on ihana pikkusisko, sai myös nuorempi oman prinsessamekkonsa. Tietysti. Ja koska pikkusisko on vasta 1,5-vuotias, tein siitä mekkobodyn eli päällä ollessa näyttää kuin olisi mekko, mutta alle on ommeltu kiinni bodyosa. Huippukätevä pienen vaippailevan prinsessan käytössä!
Kummitytön mekosta tuli peplum ja itse asiassa ensimmäinen peplum, minkä ompelin. Omille tytöille on jo pitkään pitänyt ommella, mutta vielä ei ole ehtinyt. Kaava on Ottobre-lehdestä (1/2015) ja kangas palalaarilöytö Jätti-Rätistä viime keväältä. Kankaan tunnun ja värityksen perusteella veikkaisin, että on Noshia. Pääntien huolittelin samasta kankaasta leikatulla kaitaleella niin, että käytin siihen vain punaista raitaa.


Mekon kaava: peplum (Ottobre 1/2015)
Kankaat: raitatrikoo, Jätti-Rätti
Silityskalvo: MDP Supplies


Pelkästään tuollaisenaan peplum olisi ollut tylsä ja pitihän siihen saada kruunukin. Hain todella pitkään kankaaseen sopivaa silityskalvoa ja lopulta löysin sopivan ompelulahjavaihdoksi saadun kuvan avulla. Ihana lahjan antaja etsi minulle tiedon, mitä silityskalvoa oli käyttänyt ja sain tilattua itselleni samaa näitä mekkoja varten. Myös omat tytöt ihastuivat tuohon glitterisilityskalvoon eli eiköhän sitä nähdä pian myös jossain heidän vaatteissa ;) Kuvat on leikattu Silhouetten leikkurilla.
Pikkusiskon mekko on tosiaan mekkobody, vaikka päällä ollessa näyttääkin pelkältä mekolta. Itse mekko on ommeltu Ottobren Birdie birdie -kaavalla (1/2015) ja alla oleva body on tehty Kisuliinin kaavalla (6/2012). Hihat ovat siis yksinkertaiset pelkästään raitakankaasta ja edessä sekä takana on kaksi kangasta päällekkäin, jotka ovat hihasaumoista ja pääntieltä ommeltu yhteen. Myös pikkusiskon mekkoon tuli vastaava prinsessateksti ja tiaran kuva kuin isosiskon mekkoon.


Mekon kaava: Birdie birdie (Ottobre 1/2015)
Bodyn kaava: Kisuliini (Ottobre 6/2012)
Kankaat: raitatrikoo, Jätti-Rätti ja valkoinen trikoo, Kankaamo
Nepparit: Prymin valkoiset nepparit
Silityskalvo: MDP Supplies

Ihan parasta palautetta ommellusta asiasta; mekoista tuli juuri oikeankokoiset ja tytöt tykkäsivät niistä <3 Tai siis prinsessat A ja N <3Sovituskuvat on tyttöjen isän ottamat, koska viimeksi nähdessä ja mekot antaessa oli jo auttamattomasti liian pimeä kuvausta ajatellen. Sovituskuviin oli vaikea saada punaista väriä toistumaan oikeansävyisenä, mutta henkarikuvissa se on oikeanlaisena.

Tytöillä on muuten jalassa mun viime syksynä ompelemat rusettilegginsit. Olen tehnyt tytöille legginsejä Ottobren kaavoilla; isommalle Ropinat muokaten hänen mittoihinsa ja pienemmälle Ruusunpunat. Molemmat legginssikaavat ovat 6/2012 lehdessä. Todella hyvät kaavat pikkuihmisille! Toiseen lahkeeseen applikoin rusetit Emeli Designin rusettikankaasta.
-Jaana-

8 kommenttia:

 1. Ihanat mekot ja söpöt mallit! Mä niin haluaisin tehdä tuommoisia kalvokokeiluja... Kirjastossa olisi laite: pakko kyllä ehtiä joku päivä kokeilemaan. Sinne vaan ei saa viedä omia kalvoja eli varmaankin rajalliset värivaihtoehdot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :) Ilmeisesti olet menossa Helsingin/Espoon kirjastoihin? Ainakaan en ole kuullut, että muuallapäin Suomea olisi vinyylileikkureita kirjastoissa eikä Googlekaan antanut muita paikkoja. Siellä on ymmärtääkseni mahdollista leikata myös omia kalvoja ja silloin käyttö ei edes maksa mitään. Hinta menee ainoastaan käytetystä kirjaston tarrasta/silityskalvosta.

   Poista
  2. Kirkkonummelle tuli just leikkuri (ja 3D-tulostin). Mutta toiminta vasta alussa, katsotaan mihin suuntaan kehittyy :-) Mutta eipä tuo Espookaan kaukana olisi!

   Poista
  3. Mahtavaa, että myös sinne on tajuttu hankkia tuollaiset. Turusta (ja muualta Suomesta) ne vielä puuttuvat :/ Harmi, jos sinne ei saa vielä omia materiaaleja. Toivottavasti heidän valikoima olisi sitten hyvä :)

   Poista
 2. Aivan ihanat mekkoset prinsessoilla <3 Näistä tuli ihan täydelliset noiden kruunujen kanssa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat mekot ja prinsessat! :)

  VastaaPoista