keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kaahuja vol. 2 huppari ja pussukka

Jo syksyllä ompelin tästä Mutturallan Annikan suunnittelemasta, Majapuulta ostetusta kankaasta kuopukselle paidan (linkki). Kangasta olin alunperin ostanut 60cm ja tällaisen herkun haluaa käyttää kokonaan eikä hukkapaloja saisi jäädä. Nyt kankaasta syntyi kuopukselle huppari ja hammasharjapussukka ja kangasta jäi vielä käyttämättä pieni pala.Kaava: Beagle Boy 92cm (Ottobre 4/2013)
Kankaat: Bears-trikoo, Majapuu & musta jc, Kankaamo
Resori: Käpynen


Hupparin kaavana on Beagle Boy (Ottobre 4/2013) ja en tehnyt siihen muita muutoksia kuin lisäsin resorit hihansuihin (sekä kuvan eteen). Kaahuja tuli hupun vuoriin kuten myös yksi kurkistamaan eteen. Tukholman Syfestivaleneilta olin ostanut Käpyseltä tätä vihreä-mustaraitaista resoria, joka on todella samansävyistä kuin Bears-trikoossakin on.
Kuopuksella ei ole edelleenkään omaa toilettipussukkaa hammasharjaa, -tahnaa ja hiusharjaa varten. Halusin siitä eri mallisen kuin mitä yleensä ompelen eli sivut olisivat tässä erilliset ja välissä kiertää vetoketjuosuus. Ja koska poika (ja äiti) tykkää tästä kaahukankaasta todella paljon, tehtiin pussukka siitä. Silitin kankaaseen joustamattoman tukikankaan taakse, koska kangas on trikoota. Paikallisesta kangaskaupasta olen joskus ostanut todella paksua, mustaa tukikangasta, joka toimi tässä hyvin. Pussukoiden tulee minun makuun olla jämäköitä eivätkä ne saa lysähtää tyhjänä kokoon.Kun taas kerran joulun alla järjestin ompelutarvikkeitani, tajusin kuinka suuri (lue: järjetön) määrä mulla on kaikkea nippeliä ja nauhaa. Vetoketjut eivät ole enää pitkään aikaan mahtuneet niille varattuihin purkkeihin. Tämän vuoden missio on ollut käyttää jo olemassa olevia tarvikkeita eikä ostaa aina lisää. Tähänkin pussukkaa löytyi kaapista täydellinen musta vetoketju pallovetimellä ;)Pussukan vuorena on samaa mustaa markiisikangasta, jota käytin kuopuksen repussakin. Taskuja en tehnyt sisälle, koska niille ei ole käyttöä. Pussukasta olisi loppupeleissä voinut tehdä vähän pienemmänkin. Googlasin valmiiden lasten toiletpussukoiden kokoa ja tein tämän niiden pohjalta. Meidän käyttöön olisi lopulta riittänyt pienempikin pussukka. Saumoihin laitoin mustaa terenauhaa.


Malli oma
Kankaat: Bears-trikoo, Majapuu & markiisikangas/vuori, TyygiLyylit
Terenauha: Jätti-Rätti
Vetoketju: omasta ompelutarvikevarastosta löytynyt
-Jaana-

8 kommenttia:

 1. Aikaisemminkin olen katsonut tuota karhukangasta. Nyt kun näin nämä, taitaa olla ihan pakko tehdä pikapuoliin kangastilausta. Ihanat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse toivon, jos tätä kangasta tulisi vielä vaaleanpunaisena <3

   Poista
 2. Aivan ihastuttavasti olet käyttänyt kangasta viimeiseen palaan saakka. Mie en ole jotenkin ymmärtänyt trikoita pussukkamateriaaleiksi, mutta täytyypä kokeilla. Etenkin huoppari oli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trikoo ei ole paras pussukoihin, mutta joustamattoman tukikankaan kanssa sitä pystyy käyttämään. Paksusta puuvillakankaasta tulee parempi, mutta tästä kaahukankaasta oli vaan aivan pakko tehdä ;)

   Poista
 3. Oi kaahut on niin suloisia! Tuo pussukka varsinkin on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuosi on kyllä tosi onnistunut :) Mielellään katsoo sitä useamassa vaatteessa ja pussukassakin :D

   Poista