perjantai 12. syyskuuta 2014

Kännykkälaukkuja kahdelleKuluneen kesän aikana kaipasin lähes päivittäin kännykkälaukkua. Pihalla kun liikkui taskuttomassa hameessa ja yleensä vielä vauva sylissä, ei kännykkää saanut otettua helposti mukaan. Ompelin alkukesästä itselleni harmaasta tähtikankaasta hyvin simppelin kännykkälaukun, jonka sisälle laitoin (lähes liian) paksun vanulevyn pehmusteeksi. Ohuempikin vanulevy olisi käynyt, mutta tuota sattui nyt olemaan kangashyllyssäni saatavilla ;) Laukussa on valkoinen vuori ilman taskuja tms. Läpän alla on kiinnityksenä tarranauhan palaset.


Malli oma
Kankaat: Jätti-Rätti
Kaverini pyysi ompelemaan itselleen työkäyttöön kännykkälaukun. Mukaan piti mahtua kännykän lisäksi savukeaski ja tasku henkilökorttia varten. Nämä olivat ainoat speksit ja muuten sain vapaat kädet toteutuksen ja materiaalien suhteen. Jotain kivaa kuosia tai jippoa kyllä toivottiin. Tällainen kännykkälaukusta sitten tuli:Loppukesästä joku päivä iski akuutti virkkaustarve. Virkkasin kahden päivän aikana useita pitsikukkasia sen mukaan, mitä virkkuukoukulla sattui syntymään. Kiva virkata joskus vapaasti sen mukaan miltä työ näyttää ja millaiseksi muotoutuu ilman mitään mallia tai ennakkosuunnittelua :) Yksi näistä virkatuista kukista pääsi koristamaan kaverini kännykkälaukkua. Aikoja sitten näin jossain Pinterestin kuvassa iPadin suojapussin, johon oli kiinnitetty iso pitsiliina reunaan. Se idea jäi pitkäksi aikaa pyörimään mieleen ja tuli tätä ideoidessa mieleen, kun näitä pitsikukkasiakin oli jo syntynyt. Ompelin kukkasen käsin kiinni päälliskankaaseen niin, että se jatkuu etupuolelta lähes taakse saakka.

Kännykkälaukun läpän muotoilin noudattamaan virkatun kukan reunaa. Läpän alla on kiinnityksenä musta tarranauha. Kännykkälaukun sisältä löytyy tosiaan kaksi "lokeroa"; kännykälle ja askille omansa.  Alla olevaan kuvaan xylitolpastilliaski pääsi demonstroimaan tupakka-askia. Kännykkälaukun takana on vetoketjullinen tasku henkilökorttia varten. Laukun vuorikangas kuten myös taskun kangas ovat mustanväristä pellavaa. 


Malli ja idea oma
Kankaat: Jätti-Rätti
Lanka: Roma Hjertegarn, Lankamaailma (virkkuukoukku 3,5)


Yksi virkatuista kukista päätyi koristamaan tuttavalleni lähettämää kiitoskorttia. Ompelin lankakukan käsin kartonkipohjaan kiinni. Kirjekuoreen sujahti myös suklaata ;)


-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Onpa tyylikkäitä ja hienoja kännykkälaukkuja! Aivan ihana tuo korttikin :)

  VastaaPoista
 2. Hei! MIstä ihmeestä tuota tähtikuosista kangasta saa? Oon etsinyt ja etsinyt, mutta löytyy vain ohuempaa laatua. Haluaisin tuota paksumpaa, näyttää ainakin kuvien perusteella olevan juuri semmoista mitä haluaisin. Ikuisesti kiitollnen jos autatte minua!

  Terveisin, Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tanja, kirjoitin tekstiinkin että se on ostettu Jätti-Rätistä. Hyvin todennäköistä, että sitä on vieläkin myynnissä Jättiksessä. Yhdellä pöydällä on paljon tähtikankaita eri väreissä ja eri paksuisina. Jättiksiä on vain Turussa, Kaarinassa ja Raumalla. Jos tarvitset apua kankaan kanssa, laita viestiä tuohon blogin mailiin :)

   Poista