torstai 4. syyskuuta 2014

Juhlaimetystoppi

Kaupoista tuntuu löytyvän kauniita juhlavaatteita raskaanaoleville, mutta imettäjät on unohdettu kokonaan. Taas tuskailin tämän vaateongelman kanssa, koska lähiaikoina on ollut useammatkin juhlat ja pienintä pitäisi pystyä imettämään juhlissakin. Muutama päivä ennen äitini 60-vuotisjuhlia päätin ommella imetysjuhlamekon, mutta kangas ei toiminut yhtään suunnittelemassani mallissa. Ompelen siitä sitten tyttärille mekot jossain vaiheessa eli hukkaan ei kangas mene. Perjantaina paniikkikäynti kangaskaupassa ja uusi kangas testaukseen… joka onneksi toimi, sillä juhlat olivat seuraavana päivänä ;) Kangas oli hyvä löytö; kultakimalteinen trikookangas.

Juhlaimetystoppiin tuli alkuperäisen vision mukaisesti vesiputouspääntie, jonka kaavoitin todella syväksi. Sen alle ompelin samasta kankaasta "imetysosan" eli vain reunoista kiinni olevan kankaan, jota ylöspäin nostamalla pystyy imettämään vauvaa. Mekkoon tämä uusi kangas ei sopinut niin ompelin siitä  siis topin ja yhdistin vaatehuoneesta löytyneen Espritin mustan hameen kanssa.Malli/kaava ja idea oma
Kangas: Jätti-Rätti
Vesiputouspääntien alla on suorakaiteenmuotoinen kangaspala, jota nostamalla ja päälikangasta sivuun siirtämällä saa vauvan imetettyä ilman, että pitää riisua koko toppi/mekko tai nostaa paitaa ylös mahaa näyttäen :)-Jaana-

10 kommenttia:

 1. Näppärä idea! Jos vielä joskus pääsen neljättä muksua imettämään, niin askartelen kyllä tällaisia koko joukon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on tosiaan hyvä imettämiseen ja kokemuksesta voin sanoa (kts. tekstistä kohta "mekkoversio 1 ;) ) että kannattaa tehdä joustavasta materiaalista eikä joustamattomasta ;)

   Poista
 2. Sun blogi on tosi kiva :) Liityin lukijaksi, ja ajattelin linkittää oman blogini myös. Oma blogini on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä. JA siellä on myös arvonta nyt käynnissä!

  http://bytiahenriikka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Tia! :) Pakko tarkentaa, että tämä on siis kahden ystävän yhteinen blogi :D

   Poista
 3. Hieno paita! Pitääkin laittaa malli muistiin, jos sattuu itse tarvimaan samanmoista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :) Tällä idealla saa kyllä kehiteltyä eri näköisiä imetysvaatteita eri tarkoituksiin.

   Poista
 4. Toppi oli todella kaunis eilen päälläsi synttäreillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yllättäen nuo neidin haaveilivat jotain itselleen samasta kankaasta, mutta sitä on onneksi enää pikku soiro jäljellä ;)

   Poista