lauantai 23. huhtikuuta 2016

Frozenia pikkuneidille ja hänen nukelleen

Naapurin 3-vuotias tyttö on käynyt leikkimässä meidän tytön kanssa ja nukkejahan nuo yleensä hoitavat. Tai siis naapurin tytön nukke ei ole tietenkään nukke vaan vauva. Suloinen tyttö ja hänen Ella-vauva. Oli ihan pakko saada ommella kaksikolle samisteluvaatteet <3





Kangaslaatikkoja tuijotellessa silmiin osui tämä polka dots -trikoo tummansinisin palloin. Siitähän saisi Silhouetten leikkurin kanssa askarreltua Frozen-mekot. Kuvat otettu netistä ja jäljennetty itse. Koska kankaan korkeus ei ollut riittävä yksiosaiseen mekkoon, tein tytölle peplumin. Pääntie ja hihansuut kantattu vaaleansinisellä resorilla niin tuli vähän kontrastia ja "Frozenia" lisää.


Kaava: peplum 98cm, Ottobre 1/2015
Kangas: Jätti-Rätti
Silityskalvot: Hot flex ja Glitz flex, MDP Supplies
Silityskalvokuvat netistä haettu ja jäljennetty






Olen tähän saakka arastellut käyttää silityskalvoa vaatteen kokomerkkinä. Fagerwear-blogin Hanna otti vähän aikaa sitten asiasta selvää ja MDP Suppliesin myymiä silityskalvoja on turvallista käyttää ihoa vasten. Niinpä Frozen-peplum sai sydämenmallisen kokomerkin.



Eipä ole vähän aikaa ollut yhtä helppoa ja nopeaa ottaa sovituskuvia ;) Malli oli koko ajan liikkumatta ja juuri oikeassa asennossa! :D

Nuken mekon piirsin Suuri Käsityö -lehdessä olleen nuken paitakaavan pohjalta. Yksi ompeluryhmämme jäsenistä oli tehnyt saman kaavan pohjalta hyväntekeväisyyshuutokauppaan nuken mekkoja ja sain häneltä vinkin mitä kaavaa oli käyttänyt. Kiitos Elena! Seuraavaan versioon voisi hihoja muokata hieman lyhyemmäksi. Mekon takana on pitkä halkio tarranauhoin, niin että pienen äidin on helppo pukea mekko vauvansa päälle ;)




Kaava: Suuri Käsityö -lehdessä (9/2006 ja 4/2007) olleen nuken paitakaavan pohjalta piirretty
Kangas: Jätti-Rätti
Resori: Majapuu
Tarranauha: Va-Rit
Silityskalvot: Hot flex ja Glitz flex, MDP Supplies
Silityskalvokuvat netistä haettu ja jäljennetty






-Jaana-

6 kommenttia: