torstai 28. huhtikuuta 2016

Hopeanhohtoinen neulosjakku

Viime syksyisellä Tukholman messumatkalla pistäydyimme myös Stoff&Stilissä ja siellä ihastuin kovasti tähän puuvillasekoiteneulokseen, jossa on hiven hopean hohdetta mukana.
Jo kangasta silitellessäni haaveilin jakusta itselleni.
Kotona sitten alkoi sopivan kaavan metsästys, joka tosiaan osoittautui metsästykseksi, sillä visioni täyttävää kaavaa ei osunut kohdalle sitten millään.
Kerran sitten selaillessani naisten Ottobre lehtiä, osui silmään jakun kaava (lehdessä 2/2015) joka tosin oli tarkoitettu joustamattomalle kankaalle, mutta malli oli jotakuinkin visioni mukainen.


Jakun kaava oli vähän alaspäin levenevä, joten muokkasin jo kaavaa jonkin verran. Vielä ronskimmin olisi vaan pitänyt ottaa kaavasta sivuilta sisäänpäin, sillä ompelun myötä kävi ilmi, että joustava kangas ei suoranakaan mene vartalonmyötäisesti vaan sitä pitää ottaa sisään reilusti lisää. Kavensin vielä sivuilta ja kun sekään ei riittänyt, jouduin ottamaan myös selästä keskeltä vähän. Onneksi se ei aivan hirmuisesti erotu tai ainakaan niin, että näyttäisi korjatulta.


Kaava: Ottobre 2/2015
Kangas: Stoff&Stil

Jakku valmis ja mitäs sitten keksitään kiinnitykseksi? Pari kertaa käytinkin jo jakkua ilman kiinnityksiä, mutta tuntui että sitä sai olla jatkuvasti vetämässä paremmin paikalleen.
Otin käyttöön tässä kuvassa näkyvän ison hakaneulan toisesta neuletakista, mutta en oikein tykännyt siitäkään ratkaisusta ja se sitä paitsi venytti kangastakin ikävästi.


Viime perjantai aamuna sitten ennen töihin lähtöä vielä tuskailin hakaneulan kanssa ja päätin kurkata nauhalaatikkooni, josko sieltä löytyisi pelastus.
Ja se varasto ei pettänyt tälläkään kertaa vaan sieltä löytyi kuin löytyikin juuri sopiva pätkä harmaata satiininauhaa. Hieman jakkua tummempaa tosin, mutta mielestäni se ei haitannut laisinkaan.
Nopeasti nauha kiinni, jakku päälle ja menoksi.


Tykkään ihan hirmuisesti tästä ja kaapissa odottaakin jo seuraava neulos pääsyänsä samanlaiseksi jakuksi. 
Alupaitakin on muuten itse ommeltu, ihan perus hihaton toppi valkoisesta olisiko jotain kreppiviskoosia tai vastaavaa. Otin mallia trikootopista ja leikkasin vaan summissa väljyyttä paljon lisää, takakappaleelle pituutta enemmän kuin eteen ja eteen kangas kaksinkerroin jotta ei näy läpi. Takaa ei niin haittaa, vaikka iho vähän kuultaisikin läpi. Näitäkin pitäisi ommella lisää.


-Minna-

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja varmaan monikäyttöinen ja tuo harmaa nauha sopii hyvin kokonaisuuteen:)

    VastaaPoista