maanantai 30. marraskuuta 2015

Pitäähän kässämessuilla uudet vaatteet olla

Taas oli todella järkevää huomata viime tipassa Tampereen käsityömessuja edeltävänä iltana, ettei ole seuraavaksi päiväksi vaatteita. Tai onhan niitä vaatteita; kaupasta ostettuja ja itse ommeltuja vaatehuoneellinen, mutta kyllä nyt piti jotain uutta saada! Niinpä koneet laulamaan ja messuja varten valmistui PaaPiin ihanasta Sato-nimisestä luomutrikoosta tunika. Kuosin on suunnitellut PaaPii Designin Anniina Isokangas. Kankaan ostin vähän aikaa sitten Tukholman Syfestivalen-messuilta, jossa kävimme yhdessä Minnan kanssa.





Tämän kankaan kanssa oli sama ongelma kuin aiemmin Majapuulta ostettujen perhosten kanssa; yksinään se ei sovi minulle vaan jotain väriä oli saatava pehmentämään vaatetta. Lisäsin tähänkin väriksi vanhaa roosaa. Pääntien ja kaaritaskujen reunan huolittelin samanvärisellä trikoolla, mitä on kaaritaskuissakin käytetty. Kun olin kesällä ommellut tuon perhosmekon, näin aika pian sen jälkeen loistavan ohjeen tuollaisen taskun ompelemiseen. Tuhat kertaa järkevämpi ompelujärjestys kuin minun versiossani. Hetken etsin netin syövereistä ohjetta, kunnes löysin sen Unelmallisen blogista :) Kiitos!



Tunika on muokattu Ruskamekon kaavasta jättämällä savupiippukaulus pois ja lyhentämällä sekä muokkaamalla helma tunikaksi. Metrin kangaspalasta riitti juuri ja juuri 3/4-hihat, jotka ovat kylläkin mieleiset ja olisin ommellut ne joka tapauksessa.


Kaava: Ruskamekko (koko XS), Pikku Piltti
Kangas: Sato-luomujersey, PaaPii Design & muut kankaat, Jätti-Rätti


Harmi, ettei kuvissa näy ollenkaan kesällä Vero Modasta löytämieni housujen kangas. Niissä on jännä hieman metallisen kiiltävä pinta, joka sopi tämän tunikan kanssa loistavasti. Kaiken lisäksi housut ovat todella mukavat päällä. Suomen talvi ja jatkuva pimeys on haasteellista aikaa blogikuvien ottamiselle varsinkin, kun itse kyllä on harrastanut valokuvausta pitkään, mutta kuvat joutuu ottamaan mies, joka ei todellakaan ole tämän perheen kuvauksista vastaava...

Tampereen käsityömessut olivat hyvät, isot ja mielenkiintoisat. Siellä kului koko päivä ja seuraavaa vuotta koskien puhuttiin Minnan kanssa, että vietetään käsityömessuilla kaksi päivää. Kun yhden päivän aikana yrittää koluta messut läpi, iskee vain ahdistus, ähky ja väsymys ;) Paljon oli siis nähtävää!



-Jaana-

8 kommenttia:

  1. Kaunis tunika, sopii sinulle kuin tehty ;) Ja tosiaan kivasti pehmentää tuo vanha roosa. Yhtä fiksu olet kuin itsekin, vaikka aikaa ei olis ja vaatteita on koti täynnä niin reissuun tarvii saada jotain pientä uutta mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ja kiitos myös vertaistuesta ;) Niin ymmärsin sun Sveitsin reissun vaateompelut! Ja lopulta alkaa miettimään, että a) miksei aloittanut aiemmin tai b) onko tässä mitään järkeä, hih :D

      Poista
  2. Olipas kuule hauska sattuma, samalla hetkellä kun minä täällä oikein tarkkailin upeasti ompelemiasi taskuja, ilmoitti sähköposti kommentistasi ohjeeseen :D En ollut vielä kerinnyt lukea täällä tekstiä. Ihana kuulla, että ohjeesta oli apua! Kaunis tunika, kiva väri pilkahdus tuo vanha roosa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma :) Ja kiitos taskukehuista! Ohje on tosiaan todella hyvä.

      Poista
  3. Oi miten kaunis<3 minä olin viime vuonna Tampereella tunnin. Tänä vuonna kaksi;) ja rahat ehdin tuhlata silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sä pystyit selviämään parissa tunnissa messuilta ulos? Eihän siinä ajassa ja tungoksessa päässyt vasta kuin alkuun… ;)

      Poista
  4. Onpa kaunis. ♡ En olekaan hetkeen tehnyt ruskakaavalla, pitääkin taas. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Tää kaava on kyllä hyvä. Juuri oli eilen ompeluryhmän pikkujouluissa puhe siitä, sillä itsellä ja vieruskaverilla oli molemmilla Ruskamekon kaavalla tehdyt, mutta aivan erilaiset.

      Poista