perjantai 6. marraskuuta 2015

Pianissimo

Keskimmäinen tytär aloitti tänä syksynä pianotunnit ja alkusyksyn tyttö on joutunut raahaamaan tavaroitaan pianotunnille milloin missäkin kassissa; on ollut äidin kirjastokassia, tyllikassia kuin kaupan kestokassejakin. Niinpä tytölle valmistui oma kassi pianotunteja varten. Pianissimo eli kyllä mitenkään kuvaa alkavaa pianoharrastusta vaan enemmänkin fortissimo tai staccato ;)Kassin mustat osat ovat tekonahkaa ja valkoiselle markiisille on ommeltu kiinni musta nuottiviivasto. Tytär pyysi kassin vuorikankaaksi mintunvärisen puuvillan ja ompelin siihen kaksi taskua mustasta tekonahasta mm. puhelinta ja avaimia varten. Kassin tuli oli sen verran suuri, että sinne mahtuu kaksi pianokirjaa, iso nuottivihko, kansio sekä penaali.

Nuottiviivastokuvionauhan saadessani olivat nuo nuottiavaimien "kolot" umpinaisia ja yksi lauantai-ilta leikkasin pienillä saksilla ylimääräiset palat pois. Kyllä muutaman kerran kävi mielessä onko tässä mitään järkeä, mutta lopputulos palkitsi! Sama ajatus tuli mieleen nuottiviivastoa kiinni ommellessa, kun tikkasin sen pisto pistolta ompelukoneella ääriviivoja mukaillen. Hullu perfektionisti, I know...

Idea oma
Kankaat: Jätti-Rätti
Kuvionauha: Antassu


Ja täytyihän kassin lisäksi tehdä settiin myös nuottiviivastopenaali! Ihan mintunvihreää vetoketjua kaapista ei löytynyt, mutta haalean vaaleansininen sai käydä :) Vuori samaa mintunväristä puuvillaa kuin kassissakin ja päällinen mustaa tekonahkaa.

Ihana, että tyttö innostui pianon soitosta toisin kuin isosiskonsa, jota ei ole saatu suostuteltua tunneilla mitenkään :/ Itselle pianon soittotaidosta on ollut paljon iloa ja apua elämässä, joten riemuissani ilmoitin tytön pianotunneille, kun sitä pyysi.Iloa ja tsemppiä pianonsoittoon, rakas lapseni!-Jaana-

4 kommenttia:

  1. No onko vähän hieno soittotuntilaukku! Tarvisin omille nuoteille myös! Ihan parastahan se olisi jos olis kaikille tavaroille oma paikkansa ja oma kuljetusvälineensä, ei tarvis aina ihmetellä missä nuotit, urheilukamppeet yms on. Tosin aikani selloa raahanneena olen nyt aika iloinen kun mukana kulkee vain nuotit ;) Paljon iloa tytölle hienon harrastuksen parissa! Kaikki on turhaa paitsi musiikki (ja ompelu ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. … ja voimistelu sekä veneily… ;) Kiitos Hanna. Meidän arkea tosiaan helpottaa tuo, että eri tavarat kulkee eri kasseissa.

      Poista