lauantai 28. marraskuuta 2015

Joulusikermää pikkujouluun

Kovin paljon ei jouluisia trikookankaita ole markkinoilla näkynyt. 
Liekö syynä, että joulun aika nyt kuitenkin on niin kovin lyhyt ettei nähdä järkeväksi valmistaa vaatteita jouluisella teemalla, niitä vaatteista kun trikoosta yleensä tehdään. 
Jouluinen puuvilla onkin sitten ihan eri juttu, ja niitä löytyykin vaikka kuinka paljon ja vaikka millaisilla kuoseilla. Siinä tietenkin se, että sen jouluisen tyynyliinan, verhon, pöytäliinan tai muun voi laittaa useampana jouluna esille kun taas se trikoinen jouluvaate tuskin mahtuu käyttäjälleen enää seuraavana jouluna, varsinkaan jos kyse on lapsesta.

Itse koitan pitää hillittyä linjaa myös niissä jouluna esillä olevissa sisustuskankaissa ja vaikka se samainen hillitty linja alkaa pikkuhiljaa hiipimään myös lasten vaatetukseen, oli tämä Kangaskapinan  joulusikermä-trikoo aivan ihastuttava ja kun messuilla näin sen vielä livenä olin myyty.
Meillä odotetaan joulua tänä vuonna joulukuoseissa ja jo eilen näillä juhlittiin koulun ja eskarin pikkujoulua. Paidat olivat odotetusti herättäneet ihastusta niin kavereiden kuin aikuistenkin keskuudessa. Kangas myytiin metrin raportteina ja siinä metrin matkalla oli viisi eri kuvaa. Metristä sai juuri ja juuri kaksi 130-140 senttistä paitaa kun vähän yhdisteli muita kankaita.
Paidat on ommeltu omilla kaavoilla ja lisänä käytetyt kankaat on kaivettu kaapista.Takakappaleelle lisättävä jatke aiheutti suuresti päänvaivaa, valkoinen olisi ollut liian pliisu, musta liian jyrkkä, kuviollisen kanssa olisi tullut liian sekava ja kaapista ei löytynyt mitään sopivaa sinisen sävyäkään. Ja kun paidat piti saada seuraavaksi aamuksi niihin pikkujoulujuhliin niin kaappien tarpeilla oli todellakin mentävä kun yksikään kangaskauppa ei enää iltayhdeksän aikaan ollut auki.
Pienen penkomisen jälkeen onneksi löytyi palanen meleerattu tummanharmaata trikoota ja se sopi sävyihin kaikkein parhaiten, siis niistä olemassa olevista.


Mielestäni tämä menee kyllä joulusesongin ulkopuolellakin, sillä eihän tämä niin kovin jouluinen kuosi ole... talvinen enemmänkin. Kyllä meillä ainakin nämä käytössä varmasti useammankin kerran talven aikana ja ensi vuonna voikin sitten isommalta siirtää paidan pienemmälle mikäli siitä on vielä muuten jotain jäljellä.-Minna-

8 kommenttia:

 1. Tämä kangas on kyllä kaunis ♡ itseä harmitti kuvien iso koko, ei mahdu oikein 80cm vaatteeseen :/ minulla odottaa pyykkikorissa pesua tytön jouluinen mekkokangas, pojalle pitäisi vielä jotain keksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa ja juuri sopivan talvista. Pieneen vaatteeseen tosiaan kuviot aika suuria.

   Poista
 2. Nämä on kyllä nättejä, minulla meni jotenkin koko kangas ihan ohi messuilla, olis ollut kiva hiplata sitä ihan livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä lähellä jäädä ostamatta, mutta livehipelöinnin jälkeen oli ihan pakko :-). On ihanan pehmoistakin vielä.

   Poista
 3. Tää on kyllä kaunis kangas. Ihanat talvipaidat. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit paidat! Tuo kangas on vaan niiin kaunis :)

  VastaaPoista