sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Roosaa, ruusua ja yksi farkkumekko

Majapuulle tuli myyntiin uusia pitsikauluksia ja muunlaisia kauluksia. Kun tämä roosanvärinen ruusukaulus osui silmään, oli se Rakkautta isolla R:llä! Ostaessani jo tiesin, että käytän sen itse omassa vaatteessani, jonkinlaisessa mekossa. Meillä juhlitaan loppuvuodesta kahden lapsen synttäreitä, joten siinäpä tuli myös mekon ompelulle syy :DMekon kaava on jälleen Ruskamekosta muokattu. Tällä kertaa en tehnyt muita muutoksia kuin jätin savupiippukauluksen pois (jota en itse asiassa ole vielä kertaakaan kokeillut…), tein taas 3/4-hihat ja pääntien muotoilin tuo kaulusapplikaation mukaiseksi. Se on ommeltu mekkoon kiinni reunoistaan niin läheltä kuviota kuin mahdollista eli tikki jää noiden ruusujen alle.

Pituuden kanssa pähkäilin tovin. Se ei saisi olla liian lyhyt, muttei myöskään näyttänyt hyvältä vähän pidempänä. On mahtavaa, kun ompeluharrastuksen kautta ystäväksi on tullut useampi ihana nainen; ompelusiskoiksi :D Kiitos ladyt mielipiteitä ja avusta sekä äidille myös samat kiitokset.


Kaava: Ruskamekko hieman muokattuna, Pikku Piltti
Kangas: farkkujersey, Jätti-Rätti
Kauluskoriste: ruusuapplikaatio, Majapuu

Onnea on hyvin palveleva lähikangaskauppa. Pari viikkoa sitten minulle soitettiin kangaskaupasta, että heille on tullut hyvin lähelle sen tyyppistä farkkujerseytä, jota olen odottanut ja kysellyt. Ostin samanlaista keväällä (liian vähän!) ja se myytiin loppuun parissa tunnissa. Kun pyörittelin tätä ruusukaulusta kotona farkkutrikoon oston jälkeen, totesin niiden sopivan yhteen. Joustofarkku on mustan värinen ja todella napakka; oikein sopivaa siis tämän mamman juhlamekkoon.


-Jaana-

10 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis mekko!! ❤❤ Farkkutrikoo ja hempeä ruusukaulus, enpä olisi hoksannut yhdistää. Mutta ai että, nehän on luotu toisilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vahingossa tuon yhdistelmän keksin, kun ihailin kumpaistakin ompelukoneiden ääressä samaan aikaan ;) Kiitos Johanna :D

   Poista
 2. No onpa ihana mekko! Ja aivan ihana tuo ruusukaulus :) tilasin juuri Majapuulta semmoisen pitsikauluksen, se pitäisi myös saada johonkin mekkoseen, mutta sopiva kaava vielä haussa. Tämmöiset yksityiskohdat vaatteissa tuo sitä jotain mukaan!
  Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Perusfarkkumekosta tulikin jotain aivan muuta kauluksen myötä <3

   Poista
 3. Todella kaunis mekko! Tuo kaulus tekee kyllä mekosta todella näyttävän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen :) Nyt on mekko ollut useammassa tilaisuudessa päällä ja taipuu moneen menoon, tykkään :)

   Poista