sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku numero 20

Käsityöblogit facebook-ryhmässä on jo useamman vuoden ajan pidetty joulukalenteria
ja siihen on voinut halutessaan osallistua esittelemällä blogissaan jonkun jouluisen jutun. 
Juttuja on laidasta laitaan ja niitä on aina jännityksellä odottanut,
että mitäköhän tämän päivän luukusta paljastuu.
Me saimme kunnian olla tänä vuonna esittelemässä luukun numero 20.
Tänä vuonna on ollut varsinainen buumi kaikenlaisten himmeliaskartelujen saralla
ja on saanutkin ihastella monia upeita himmelikoristeita.
On ollut pilleistä tehtyjä töitä ja lasiputkista tehtyjä koristeita,
oljista tehtyjä perinteisiä on näkynyt taasen vähemmän.
Itsekin ihastuin kovin Tampereen käsityömessuilla pillikranssiin ja ohjeet siihen löytyikin sopivasti Paapon blogisivuilta. Pillien metsästys olikin sitten hiukan haasteellisempaa, kun halusin ehdottomasti valkoisia pillejä, mielellään paljon ja kohtuuhintaan. Pienoisen etsinnän jälkeen pillit löytyikin Step systemsiltä, joka toimittaa erityisesti kouluille paljon askarteluvälineitä.
Sieltä sain sitten paljon ja kohtuuhintaan, sillä niitä pillejä ilmestyi kotiini sitten lopulta 1350kpl. Mehupilleiksi nämä pillit eivät sovellu vaan ovat tarkoitettu askarteluun, ovat myös paperisempia ja näin ollen hauraampia kuin mehupillit. Pillit ovat 40 cm pitkiä ja niitä on kahta eri paksuutta, itse otin sekoituksen jossa molempia paksuuksia. Mielestäni nämä sopivat ihan täydellisesti himmeliaskarteluun, juuri niiden haurauden vuoksi. Sinooperista hain ison rullan ohuen ohutta metallilankaa ja nyt on tullut sitten askarreltua pillikransseja ja himmelikoristeita oikein urakalla.
Olen nyt jo tehnyt kransseja tosiaan useammankin: yhden suuren 20cm:n pilleistä, neljä 10 cm:n pilleistä ja neljä pientä viiden sentin pilleistä. Tällä hetkellä on työn alla Magdan koton blogin ohjeella himmeli. Tuntuu tosin, että ne pillit siitä laatikosta ei ole hävinneet mihinkään eli vielä saa tehdä yhden jos toisenkin. Toisaalta hyvä, sillä näiden tekemiseen jää koukkuun. 


Eilen Tilkkureppu esittelu luukun numero 19 ja huomenna on vuorossa Nonnu.

Oikein mukavaa joulunodotusta, aattoon on enää neljä yötä.

-Minna-2 kommenttia: