tiistai 29. syyskuuta 2015

Tossukat

Eskarissa käytetään sisätossuja ympäri vuoden ja tossuja säilytetään myös eskarin tiloissa koko lukuvuoden. Huomasin tässä pari viikkoa sitten, että pojalle viime vuonna ompelemani tossut ovat niin repaleiset ja rikki revenneet, että alkoi oikein itseä hävettää.
Millaisissa vaatteissa oikein annan lapseni kulkea ja mitenköhän pitkään ne tossut oikein olivatkaan olleet siinä kunnossa, että toisesta jalasta varpaat pilkottivat melkein nilkkaa myöden kärjestä.

Ei siinä auttanut kuin äkkiä nahkaa käsiin ja uudet tossut työn alle. Näiden kanssa ei voinut kauaa tuhertaa ja tilaaminen jostain valmiinakin olisi vienyt enemmän aikaa, en nimittäin kehdannut enää yhtäkään päivää antaa poikani kulkea niissä tossuissa.
Seuraavana aamuna mukaan viemisinä olikin sitten uudet tossut ja vanhat lensivät kyllä surutta roskikseen, niissä ei ollut enää mitään pelastettavaa.

Samalla sitten kun niitä tossuja siinä tehtaili, niin tuli koululaisellekin omansa. 
Koulussakin kuitenkin jättävät kengät luokan ulkopuolelle ja luokissa on jo syksyn tullen aika vilpoista. Onpahan ainakin hiukan jotain eristettä pelkän ohutsukkaisen jalan ja kylmän lattian välillä.


Kaavan pohjana on Marian Ateljeen tossuohje, 
mutta olen sitä joutunut jo suurentamaan ja samalla myös kaventamaan. 
Käytännössä oikeastaan kokonaan piirretty uudelleen, 
noudattaen alkuperäisen lopputulosta.
Nahkaa kävin hakemassa Turusta sellaisesta pienestä liikkeestä kuin Toppolino. Päällinahat on sydämiä lukuun ottamatta sieltä. Ihanan phemoista ohutta nahkaa.
Pohjanahat ja koristesydämen nahat on omista kätköistä.
Toivottavasti tuo ohut nahkaa kestää erityisesti tuon vauhdikkaan eskarilaisen menossa.

-Minna-

6 kommenttia: