sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Jumpsuitkateus osa 3

Nyt alkaa jumpsuitkateus riittämään ja tämä mamma ei enää jaksa ommella haalareita. Koska pikkuveli sai ensin nämä kaksi jumpsuitia, ompelin haalarin myös esikoiselle. Sitten keskimmäinen lapsi tahtoi myös haalarin ja sai puhuttua itselleen samanmallisen jumpsuitin kuin veljellekin olin ommellut. Noh, täytyihän esikoisenkin ihan välttämättä saada myös omansa! Huoh! Voihan jumpsuitkateus sentään ;)

Soitin vähän aikaa sitten paikallisesta kangaskaupasta neidille, että käykö hänen jumpsuitiinsa musta, ohut joustocollege, johon tulisi mintunväristä tehosteeksi. Kävi kuulemma. Löysin nimittäin noin 2,5 metriä joustocollegea muutamalla eurolla niin eihän sitä voinut jättää sinne palalaariin, eihän? Että oman elämänsä Sulo Vilén täällä, hei ;D Mintunväristä trikoota oli ennestään kangaslaatikoissa ja riittävän pitkän (80cm) samanvärisen vetoketjun löysin samaisesta kangaskaupasta.

Nyt täytyy kyllä myöntää, että mentiin siitä mistä aita on matalin. Koska tytöillä ei ole paljon pituuseroa ja olin juuri piirtänyt keskimmäisen jumpsuitia varten 128cm kaavat, sai isoin sovittaa siskonsa haalaria ja vaan katsoin paljonko hihoihin sekä lahkeisiin tulee lisätä pituutta. Olisin saanut tuhrattua yhden illan kaavojen piirtämiseen, koska se ei ole lempipuuhaa. Ja koska malli on tällainen löysä oloasu, niin istuvuudesta ei ollut huolta ;) Tämä valmistui ripeästi, kun kaavat oli valmiina ja takana jo useamman jumpsuitin ompelu.


Kaava: Ottobre 4/2012, koko 134cm
Kangas: jc, Jätti-Rätti ja mintunvärinen trikoo, Kankaamo
Vetoketju: Jätti-Rätti


Vaikka kangaslaatikosta olisi löytynyt samanväristä resoria kuin hupun vuorikin on, pidettiin tämä mahdollisimman simppelinä ja kaikki resorit ovat mustia. Tuli kaikenkaikkiaan tyylikäs, muttei ollenkaan synkkä vaan mintun ansiosta aika pirtsakka ollakseen kokomusta haalari.
Jumpsuitia kuvatessa huomasin, että tyttärellä oli sattumalta aivan samanväriset korvakorut, mitä hupun vuori ja vetoketju olivat :D Ja voi sitä närkästymisen määrää, kun äiti otti kuvan vaan korviksista ja puvusta eikä neidin naamasta. Hän kun haluaisi esiintyä blogissa naaman kera, mitä minä tai mies emme halua.-Jaana-

4 kommenttia:

 1. En tiennytkään että tuon 4/12 jumppiskaavan koot menevät noin pitkälle. Tosi tyylikäs jumppis isommallekin tytölle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä lehdessä on siis kaksi samanlaista kaavaa; 56-86cm pienemmille ja 92-128cm isommille. Olisin suurentanut tuota 128cm yhden koon verran, jos olisin jaksanut eli kaava ei olisi niin suuritöinen jäljentää. Se ero noissa kahdessa mallissa kyllä on, että pienten kaava on suhteellisen leveä eli sitä on hyvä kaventaa hieman.

   Poista
 2. Upeita jumpsuitteja olet ommellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen. Ja mikä parasta; kaikki ovat olleet lasten mieleen ja olleet kovasti jo käytössä :D

   Poista