keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Perhosmekko syksyksi

Muistatteko, kun tein keväällä oravannahkakauppaa tyllikassilla ja vaihturiksi sain upeita Mersia Designin painamia kankaita? Keväästä saakka kankaat ovat ehtineet marinoitua ja nyt uskalsin vihdoin iskeä sakset ensimmäiseen kankaaseen. Pelotti, mutta kaunis kangas piti saada alkuperäisen idean mukaiseksi vaatteeksi ja käyttöön. Pyysin yhdeksi kankaaksi mekkoon sopivaa trikoota tai joustocollegea perhoskuviolla niin, että se alkaa kankaan alareunasta ja nousee ylöspäin. Mersia oli painanut perhoset kahteen kertaa kumpaankin kankaan reunaan, joten pakkohan se oli ujuttaa molemmat mekkoon :DKaava: yhdistelmä Timeless and Cozy (Ottobre 5/2012) ja Ruskamekko (Pikku Piltti)
Kangas: Mersia Designin painama, talvitrikoo (KVK)


Kangas on lämpimän harmaata talvitrikoota, joka on varmasti pehmein kangas, jonka olen nähnyt. Mukavan napakkaa ja joustavaa ja äärimmäisen miellyttävän tuntuista. Kaavana on sekoitus Ottobren Timeless and Cozy -mekkoa (5/2012) ja Pikku Piltin Ruskamekkoa. Molemmilla olen tehnyt mekot ennenkin (raitamekko Timeless and Cozyn kaavalla sekä perhosmekko Ruskamekon kaavalla) ja yhdistin niistä parhaimmat osat; venepääntie sekä kapeat hihat ensiksi mainitusta, etu- ja takakappale jälkimmäisestä.
Mekossa ei ole kuvioita takana. Pahoittelut näköjään tuhannesta kuvassa olevasta rypystä, koska kuvasimme mekon suoraan käytön jälkeen. Pääntie on huoliteltu alavaralla. En laittanut tähän kuminauhaa helmaan, jotta perhoset näkyvät selkeämmin.
-Jaana-

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Upeat oravannahkakaupat teit! 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora :D Vielä kaksi Mersian painamaa kangasta odottaa pääsyä ompelukoneen paininjalan alle... ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Ilona :) Tämä kangas on kyllä ihana <3 Jännitti leikata sitä...

   Poista
 3. Ihana mekko! :) Kangas on todella upea! En yhtään ihmettele, että leikkaaminen jännitti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ymmärryksestä leikkaamisen suhteen ;)

   Poista
 4. Niin rauhallinen ja seesteinen mekko, sopii varmasti moneen menoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja monikäyttöiset mekot ovat parhaita, niitä tarvitaan :)

   Poista