torstai 10. syyskuuta 2015

Jumpsuitkateus osa 1

Sisaruskateus on kantava voima. Ja vaikka isosiskot eivät ole veljelleen kateellisia, aiheutti veljelle ommellut jumpsuitit "mä tarviin kanssa!" -huudahduksia. En suostunut tekemään samalla kaavalla vaan enemmän shortsihaalarityyppisen. Yritin kyllä puhua alaosaa hameeksi, mutta se ei saanut kannatusta. Haalari oli saatava; sellainen, jonka saa nopeasti puettua päälleen.Kaava on Suuri Käsityö -lehdestä (5-6/2014) ja kangas Jätti-Rätin palalaarista. Todennäköisesti kangas on Noshin trikoota, jossa on paikoitellen printtivirheitä, mutta ne sai leikatessa vältettyä. Ihana väri! Oli pakko korostaa tuota mintunvihreää yhdistämällä kanttauksiin samanväristä resoria. Jos kangas olisi riittänyt, olisi tästä tullut pitkälahkeinen versio, mutta se sai hyväksynnän myös shortsiversiona.


Kaava: SK 5-6/14
Kangas ja piilovetoketju: Jätti-Rätti
Resori: Majapuu


Taskuja en olisi halunnut laittaa tuohon, mutta koska ne vaadittiin, niin äiti sitten ompeli. Toisessa sivusaumassa on piilovetoketju. Olan yli tulevat resorinauhat jouduin kertaalleen purkamaan, sillä ohjeen mukaan tehdyistä tuli aivan liian pitkät. Olisi pitänyt jättää ompelu aamuun ja mitata kerralla oikea pituus lapselta eikä ommella yöllä tytön nukkuessa. Olisi tämäkin valmistunut aiemmin eikä vasta helteiden loppupuolella… ;) Käyttöä tälle löytyy kyllä kylmälläkin säällä niin kotiasuna, tanssitunnilla kuin vaikka discossa.Ja kuten otsikostakin voi päätellä, on tähän tulossa vielä ainakin yksi lisäosa, sillä myös keskimmäiselle lapselle pitää ommella oma haalari…

-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Ihana haalari! Tosi kaunis tuo mintun ja harmaan yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora :) Tuo väriyhdistelmä toimii ja sen takia oli aivan pakko tuota kangasta ostaakin… ;) Ja ihanaa, että saan joskus ommella tuolle nirsolle esikoisellekin jotain!

   Poista
 2. Tosi kiva haalari! Harmaa ja minttu onkin todella upea yhdistelmä, en ole ennen huomannu :)

  VastaaPoista