maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vanhoja uutisia ja puolikuita

Ensin oli paperipussi lattialla paperinkeräystä varten. Ei kaunis ratkaisu. Sitten hankin Stockan hulluilta päiviltä Everyday Designin paperikassitelineen. Kaunis ja toimiva, mutta värikkäät paperikassit häiritsivät edelleen. Mä olen niin tylsä sisustaja, ettei meidän kodissa ole kirkkaita värejä vaan ainoastaan neutraaleja. Lapsetkin tästä toisinaan huomauttavat. Noh, poikkeuksena on lastenhuoneet, joissa on kyllä väriä. Paperikassit piti saada naamioitua ilman, että kaunis teline peittyy samalla. Päätin ommella paperikasseille kauniin suojapussin. Siskoni kysyi miksei telineeseen voinut ommella suoraan kassia, johon keräyslehdet voi laittaa. On jotenkin kätevämpää, että lehdet yms. laitetaan heti paperikassiin, jonka voi sellaisenaan viedä kierrätykseen. (Everyday Design on valmistanut tuohon kyllä juuttikasseja tai voisi ostaa valkoisia paperikasseja, mutta näin sain toteutettua oman visioni.)

Kahvat ovat valkoista tekonahkaa ja vuorena valkoista lakanapuuvillaa.
Idea kassiin tuli ferm LIVINGin Half moon -kuosista. Kaunis, yksinkertainen ja tyylikäs kuosi.

(Kuva: ferm LIVING)


Tämä oli lähtötilanne…… tämä välivaihe…… ja tähän päädyttiin. I like!Oman kuosini painoin valkoiseen, paksumpaan puuvillaan perunaleimasimella :) Halkaisin perunan neljään osaan ja pistin lohkon kiinni kalapiikkiin, joka toimi kätevänä kahvana. Ennen kankaanpainamista piirsin kassiin haaleat vaakasuorat viivat, jotta puolikuurivit tulivat suoraan. Kangas oli sen verran eläväpintaista, että painamisen jälkeen maalasin vielä siveltimellä valkoiseksi jääneitä kohtia.
Jotta puolikuut jatkuivat vieri vieressä koko kassin ympäri, ompelin kassin ensin valmiiksi ja painoin puolikuut viimeiseksi. Jätin vuoriin ison kääntöaukon, jonka avulla sain kassin pujotettua silityslaudan päälle, joka toimi kankaanpainoalustana. Siinä oli helppo pyörittää kassia ympäri ilman, että märkä kangasväri tahriintui. Silityslaudan suojasin muovikassilla, koska tuo puuvillakangas päästi jonkin verran väriä läpi.


Jos paperikassissa on muun väriset kuin valkoiset kahvat, halusin saada myös ne piiloon. Nuo Prisman paperikassin valkoiset kahvat voisivat olla näkyvillä, mutta pelkästään sen perusteella ei ruokakauppaa viitsi valita ;) Niinpä ompelin paperikassin suojapussiin valkoisesta tekonahasta kahvat, joilla sen saa ripustettua telineeseen. Kahvat onnistuivat odotuksia paremmin. Kassissa on valkoinen vuori, jotta räikeinkään paperikassi ei näy läpi.Vanhoille uutisille


Kankaat: Jätti-Rätti
Kangasväri: Emo-tuotanto, Presento
Paperikassiteline: Everyday Design


-Jaana-

12 kommenttia:

 1. Nyt oon kade! Juuri tuota telinettä ihastelin, mutten raaskinut pusseineen ostaa. Otitko kaavan paperipussista? Tosi kiva lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi paperikassiteline on ihana <3 Mittasin paperikassin ja lisäsin sentin pari joka reunaan (plus tietty saumavarat). Ompelin yhdestä suorakulmion mallisesta palasta, jonka alakulmat ompelin kolmioiksi. Peruskassimalli

   Poista
 2. Tyylikästä!!! Todella kaunis ja tyylikäs lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Tästä tuli kyllä kerrankin täysin vision mukainen, toimiva ja kiva katsoa sitä tuossa takan vieressä päivittäin :)

   Poista
 3. Tiesittehän, että ruskeita paperikasseja ei sitten saa laittaa paperinkeräykseen (mutta pahvinkeräykseen käyvät). Ruskeat paperikassit (ja paperinkeräykseen joutunut pahvi) aiheuttavat ongelmia uusiopaperin valmistuksessa! Muutenkin paperikassihan on melko epäekologinen valinta. Mutta tuo kangaskassi on kyllä todella ihana, kelpaisi minullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä kun muistutit. Meillä on kestokassit niin ahkerassa käytössä, että roskapussit ja paperikassit ovat usein kortilla. Voisihan keräyspaperit laittaa tuohon suoraankin ja viedä siinä keräyspisteelle, mutta toi valkoinen kyllä likaantuisi autolla kuljetettaessa.

   Poista
 4. Hieno idea! Mä haluaisin myös painaa kangasta pitkästä aikaa, mutta jotenkin sen aloittaminen aina tuntuu niin työläältä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ceraci :) Aloittamisen tuska on yleensä suuri, mutta tehdessä ihmettelee miksi ei esim. paina kangasta useammin, kun on niin mukavaa ;)

   Poista
 5. Kauneutta ja toimivuutta arkeen , tosi hyvä lopputulos!

  VastaaPoista
 6. Kiva idea! Kauniita ommeltavia sinulla, jäänpä seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Saija :) Tämä on siis kahden ystävän yhteinen blogi :D

   Poista