torstai 4. kesäkuuta 2015

Kolmen kopla iPadeille

Ompelin joskus useampi vuosi sitten huovasta pussukan iPadille, kun eka sellainen hankittiin tähän talouteen. Muistan, että olimme lähdössä johonkin reissuun ja tabletille piti saada suojus eikä aikaa ompeluun ollut juurikaan. Tuo iPadin pussi on palvellut jo useamman vuoden ja on sen näköinenkin; nyppääntynyt ja rähjäinen. Pitkään on ollut ajatuksissa ommella uusi pussukka iPadille.
Ensin ompelin omalle iPadilleni pandapussukan Viljamin puodin isoista pandoista. Tämä kangas on yksi lemppareitani enkä ole raaskinut sitä juuri käyttää. Ystävälleni tein vuosi sitten yhden vaunuverhon vauvalahjaksi ja Cutie-blogin Nooralle annoin yhden palan hänen vaunuverhoaan varten. Koska kankaasta on paljon enemmän iloa käyttöesineessä kuin kangaslaatikossa marinoitumassa, oli pakko uskaltaa leikata siitä sopiva pala pussukkaa varten.

Aika mallailu oli, että sain ison kuvion sopimaan pussukkaan. Ja sen jälkeen kokeilin useampaakin vaihtoehtoa kiinnitykseen. Lopulta etupuolelle päätyi tyhjempi puoli kankaasta ja reunaan ompelin pienen kaistaleen, jossa tarranauhakiinnitys. Koristeeksi ompelin päälle vielä yhden pandanapin. Sisällä pussukassa on vuorina pehmeä valkoinen flanellikangas ja välissä paksua grillivanulevyä. Tämän ompelu takkusi koko rahan edestä, argh. Lopulta päätin ommella sen kasaan vaikka väkisin eikä siitä tullut täysin priima, mutta omaan käyttöön sopii kyllä ja kangas on edelleen ihana ;)
Kangas ja nappi: Viljamin puodin panda, vuoriflanelli kangasvarastosta


Joskus Pinterestiä selatessa olin törmännyt ihaniin raitapussukoihin, joissa oli päällä iso rusetti. Vaikka en varsinaisesti tarvitse toista iPad-pussukkaa, ompelin kuitenkin yhden raitaversionkin. Tästä tuli omalle iPadille covereineen aika tiukka, mutta esikoinen ihastui pussukkaan ja haluaa sen omaan käyttöönsä. Sopii.

Rusetti sekä vuori ovat vaaleanpunaista puuvillasekoitetta ja nappi on päällystetty samalla kankaalla. Vaikka kuinka etsin, niin mistään ei löytynyt rusetin kankaan väristä suurta nappia pussukkaan. Yksi päivä keksin, että voinhan itse päällystää napin tuolla kankaalla. Heureka! Raitakangas on omasta kevättakin ompelusta jääneestä palasta, josta sain juuri ja juuri askarreltua tämän pussukan. Yläreunassa on kaistale hulpiota näkyvissä, koska oli pakko hyödyntää koko pal ja siltikin pussukasta tuli hieman liian pieni.

Kankaat: raitakangas, Ikea ja vaal.pun. puuvillakangas Jätti-Rätti
Päällystettävä nappi: Prym 29mm, Jätti-Rätti


Eikä kahta ilman kolmatta; myös äiti tarvitsi iPadilleen pussukan. Koplan kolmannen kangas on valkopohjainen puuvilla, jossa on hopeisia pitsimäisiä kuvioita. Tässäkin on vuorena valkoinen flanellikangas. Päällä on yksi "pitsikukka" läppänä, jossa tarranauhakiinnitys. Pussukan sisällä on myöskin paksua grillivanulevyä.

Kangas: Jätti-Rätti, vuoriflanelli kangasvarastosta


-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania pussukoita! Pysyykö suojat hyvin kiinni? Voisi itsekkin ommella suojapussukan valmiiksi, iPadista haaveillessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen :) Tarranauhat pysyvät oikein hyvin kiinni ja tuosta kuminauhasta tein sopivan lyhyen, niin pysyy tiukkana napin ympärillä.

   Poista
 2. Vau, onpa ihanan näköisiä! Näiden jälkeen tekisi itsekin mieli ruveta ompelemaan iPad-pussukkaa siitäkin huolimatta, etten edes moista laitetta omista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Voihan sitä ommella pussukan vaikka kännykälle ;) Aina on hyvä syy ommella jotain, hih ;)

   Poista