sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Voimistelukärpäsen puraisema

Itseä voimistelukärpänen on puraissut jo ihan pienenä ja samalla tiellä ovat omat tyttönikin. Keskimmäinen (joukkue)voimistelee ahkerasti ja löysi jo aikoja sitten paikallisesta kangaskaupasta itselleen fuksianpunaisen lycrakankaan. Oikein kirkkaan ja värikkään! Lupasin ostaa ja ommella siitä sillä ehdolla, että ei pääse kovin nopeasti paininjalan alle vaan valmistuu jossain vaiheessa ja malttaa odottaa. Ja hienosti tyttö on odottanut koska se vaihe koittaa ;)

Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi ommellut voimistelupukuja ja silloinkin itselleni eli joskus ajalla miekka sekä kirves. Kaavan sain ihanalta Liljatar-blogin Heidiltä, kiitos! Heidin blogista löytyy todella upeita voimistelupukuja, kannattaa käydä katsomassa.



Kaava: Liljatar-blogin Heidiltä, koko n. 120-130cm
Kankaat: Jätti-Rätti





Tämä oli ensimmäinen, kokeilukappale. Lyhensin hieman pituutta ja tein pieniä muutoksia. Toisen hihan ompelin valkoisesta lycrasta ja tuon kuvion kanssa askartelin yhtenä yönä. Toim. huom. ei ole hyvä idea laittaa sprayliimaa lirukankaaseen, joka takertuu yhdeksi mytyksi ja jota sai nyppiä auki aikasta pitkään… ;) Lopputulos oli kyllä kiva ja tyttö ainakin tykkäsi sekä pääsi käyttöön heti harjoituspuvuksi :D Pukuun oli pitkä lista toiveita, joita yritän toteuttaa sitten seuraavissa puvuissa. Yhteen on jo kankaatkin ostettuna ja se tulee varmasti ommeltua paljon nopeammassa aikataulussa kuin tämä.



 "Äiti, ota vielä sellainen kuva, että teen kaurisasennon" :)



-Jaana-

6 kommenttia:

  1. Hieno harrastus! Ja ihanaa kun on äiti joka osaa toteuttaa toiveita! Kaunis puku!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Mähän en ehtinyt vielä toteuttaa lähes mitään neidin toivomuslistasta eli lisää pukuja tulee varmasti pian, hih :D Listalla oli mm. monikerroksinen hameosa, hopeaa paljettinauhaa, strasseja ja glitteriä...

      Poista
  2. Voi että tosi hieno puku ja kaunis, tyttömäinen väri! Heidi on kyllä ihan mestari näissä puvuissa ja niin taidat olla sinäkin, ei minuun silmään näytä yhtään miltään kokeiluversiolta tämä puku:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Krista :) Onnistui kyllä hyvin, mutta pieniä muutoksia ja muokkauksia tein pukuun ommellessa, kun ei tiennyt miten kaava toimii tuolla meidän neidillä. Voimistelupukua oli kyllä kiva ommella, joten lisää ompelen mielelläni :)

      Poista
  3. Voi että, tämä oli mennyt ihan ohi minulta. Nyt sattumalta löysin postauksen selatessani netin ihmeellistä maailmaa. :) Hienon puvun olet saanut tehtyä! Hyvä että kaava sopi muutoksilla teillekin. Istuvat puvut on vaikea tehdä niin joka tytölle joutuu jotain muutoksia tekemään kaavaan. Ja ne pyynnöt kasvaa aina isommiksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä kerran kaavasta! :) Istuvan puvun tekeminen on tosiaan haastavaa, jokainen on niin eri mallinen ja pitäisi olla just eikä melkein. Kankaat odottaa jo seuraavaa pukua, enää puuttuu ompelu :D

      Poista