lauantai 21. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän ylläri Jaanalta

Osallistuimme kumpikin Minnan kanssa ompeluryhmässä järjestettyyn vaatevaihtoyllätykseen ystävänpäivän kunniaksi (Minnan ylläripaketin vaatteet ovat tässä postauksessa). Sain salaiselta ystävältäni tiedot hänen lapsestaan ompelun taustaksi; sukupuoli, ikä, koko ja värimieltymykset. Itselle kohdalle osui ompelukaverini, jonka lapsen olen myös livenä nähnyt ja on todella samankokoinen kuin oma esikoistyttöni, joten ideat syntyivät heti ja oli siinä suhteessa helppoa tehdä :) Jos ompelukohde olisi ollut esimerkiksi 10v. poika, olisi tullut tenkkapoo ja iso kysymysmerkki.

Ystävänpäiväyllätykseen ompelin tuplapaidan ja kassin. Paidan pohjana on käytetty Ottobren (1/2012) Raide-trikoopaidan kaavaa muokaten siitä tuplapaidan. Applikoin paitaan perhosia lentelemään.


Kaava: Raide-trikoopaita (OB 1/2012) reilusti muokaten tuplapaidaksi
Kankaat: musta trikoo (Jätti-Rätti), valkoinen Nanson trikoo (Linnan kangas)
harmaa perhonen (Majapuu) ja minttu polka dots -puuvilla (Stof&Still)
Kassiin idea syntyi Minnan fold over clutcheista :) Siitä tytölle siis olkalaukkuversio. Koska yksi väritoiveista oli minttu ja oma tytär oli valinnut tuon polka dots -kankaan itselleen Tanskan reissulla, pyysin lupaa tehdä laukun siitä ;) Lupa irtosi kunhan teen hänelle myöhemmin vielä oman kassin samasta kankaasta :) Vuori ja vetoketju valkoiset.


Idea Minnalta, kaava ja toteutus oma
Kangas: minttu polka dots (Stof&Still, Köpis), valk. puuvilla (Jätti-Rätti)
-Jaana-

4 kommenttia: