perjantai 5. elokuuta 2016

Tilkkuleikkiä

Tilkut, nuo vihonviimeiset tilasyöpöt ja kangaskaapit sekoittajat.
Niitä kertyy jatkuvasti ja ainakin minun ompeluksissani tilkut tarkoittavat sitä, 
että niistä ei tosiaan enää ommella mitään kokonaista asiaa,
ei edes kummallekaan lapselle.
Lasten t-paidat on vielä sen kokoisia, että kun kangasta ostaa sen 60-70cm paitaa varten,
niin siitä jää sellainen pala jäljelle josta saa ehkä vielä paidan etu-tai takakappaleen tai hihat.
Näitä paloja on sitten kertynyt kaappiin aika tavalla ja kun tässä yhtenä päivänä kaappia olin kaivamassa ja koko tilkkukasa rojahti lattialle niin päätin ottaa härkää sarvista ja ommella niistä tilkuista jotakin kokonaista.
Lähdin sillä ajatuksella liikkeelle, että kaikki käytetyt tarvikkeet on löydyttävä tilkkukasasta, myös resorien tulee löytyä jo valmiiksi leikattujen resoripätkien laatikosta.
Ja löytyihin sitä, yhteenkään iskemättömään kangaskaapin kankaaseen ei tarvinnut koskea.Paita on koottu aikanaan markkinoilla olleista JNY:n tähtitrikoista, paitsi vihreä joka on hankittu jostain muualta ja joka on tunnultaan myös pikkaisen erilaista.
Palat leikattu juuri siten miten kangasta riitti.
Kaavana on oma paidan kaava.Tähtipaloja jäi vielä sen verran, että sain niistä leikattua vielä bokserit. Takaosaan oli pakko laittaa sauma kun noin suurta yhtenäistä palaa ei enää jäljellä ollut.
Kaava on Heilt Specielt kirjasta.
Kaava on sellaisenaan ihan aavistuksen tiukka, varsinkin jollei käyttäjä ole ihan hoikkeliini.
Itse tein yhden koon suuremmat ja mielestäni niistä tuli kivammat ja käyttäjäkin oli tyytyväisempi kun oli hieman väljyyttä enemmän.

Toiseen paitaa käytin hillitympiä tilkkuja, Majapuun raitatrikoota ja kaverina yksivärisiä joiden ostopaikkaa en enää muista. Valkoisen palan jouduin laittamaan vielä väärään langansuuntaankin,
kun ei oikein päin olisi riittänyt sekään.
Kaavana tässä sama oma paitakaava pitkillä hihoilla.
Kuvattava jännitti kovin kameran edessä hymyilyä syystä että molemmat ylähampaat irtosivat tässä viimeisen viikon aikana, mutta kuvaussession loppua kohden rentoutui silmin nähden ja antoi luvan julkaista kuvankin missä komeilee komea rako hampaiden välissä.


Hauskaa puuhaa tämä tilkuilla leikkiminen ja samalla tuottaa äärimmäisen paljon hyvää mieltä kun saa käytettyä paloja ja samalla siistittyä kangaskaappia.
Vielä tosin olisi vino pino niitä tilkkuja tuhottavaksi, 
mutta niiden yhdisteleminen onkin sitten haastavampaa kuin näiden jo esiteltyjen.

-Minna-

2 kommenttia:

  1. Makeita tilkkuvaatteita! Minä en osaa sitten pätkän vertaa tilkkuja käyttää vaatteisiin, aina ne jää vaan pyörimään. Pitäisi ryhdistäytyä siinä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Rohkeasti vaan yhdistelemään, se on hauskaa puuhaa ;-).

      Poista