perjantai 12. helmikuuta 2016

Lepakkohihat ja asennetta leggareihin

Tein loppusyksystä (taas) löydön lähikangaskaupan palalaarilla; Marimekon metso-trikoota 1,5 metriä. Pitkään kotona tuijottelin ja ihastelin kangasta, kunnes päätin tehdä siitä lepakkohihaisen paidan. Trikoo oli vähän liian ohutta mekkoon tai Burdan vinoleikkauspaitaan, joita siitä ensin visioin tekeväni. Vähän kauhistutti kyllä iskeä sakset kankaaseen, koska paita on totaalisen kokeiluversio. Kaavan piirsin itse niin, että siihen ei tullut hihasaumoja päälle. Ottobren lehdestä olisi löytynyt valmis lepakkohihaisen puseron kaava, mutta siinä olisi kuosi katkennut hihojen päälipuolella.Paidan kaava: itse piirretty lepakkohihainen paita
Paidan kangas: Marimekon metso-trikoo, Jätti-Rätin palalaari
Leggareiden kaava: Treviso koko 34 (Ottobre 2/2011)
 Leggareiden kangas: ruskea second skin -trikoo, Jätti-Rätti


Lepakkohihaisen paidan kaavaan sain uskonvahvistusta Tehtaamon blogissa olevasta piirroksesta. Hihansuut piirsin todella tiukkana samoin kuin helman. Käytin pohjana peruspaidan kaavaani (muokattu Ruskamekon kaavasta), pidensin sitä noin 10cm verran, jotta jää väljäksi ja helman piirsin suht´ tiukkana. En siis tehnyt helmakaitaletta erillisenä vaan koko paita on yhdestä kappaleesta. Pääntien kanttasin samasta trikoosta leikatulla suikaleella.


Ja leggareissa on tosiaan asennetta! Esikoinen jo kysyi kauhuissaan, että enhän aio käyttää niitä julkisilla paikoilla. Sori, nimittäin aion… ;) Jätti-Rätistä Minna löysin ennen joulua ruskeaa second skin -trikoota ja pakkohan sitä oli itsekin ostaa. Tästä vähän nahkaa muistuttavasta, joustavasta kankaasta tuli asenneleggarit. Tykkään!


Osallistuin samalla tällä vaatesetillä renewmama-haasteeseen. Ideana ommella vaate, joka tuo kropan parhaat puolet esiin. Itsellä se on venepääntiet, sillä syvät kaula-aukot ovat totaalisen nounou mutta leveät korostavat hoikkaa kaulaa. Ja nuo housut vaan ovat sopivasti mukavuusalueen ulkopuolella ja toivottu piristys housuosastoon. Kapeita housuja tai leggareita tulee käytettyä lähes aina.

-Jaana-

10 kommenttia:

 1. Oi ihanat! Kelpais mullekin, kummatkin ois niin mua. =D Mistä Jättiksestä löydät tollasii kankaita? Ei Raumalla ainakaan oo näkyny..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minnikki :) Marimekon trikoopala löytyi Kaarinan Jättiksestä ja aikaisemmin olin nähnyt muutamaan otteeseen samaa kuosia kelta-harmaana. Ei vaan ole yhtään mun väri niin ei tullut ostettua. Kun ton näin, suorastaan revin sen syliini ;) Second skin -trikoo oli Turun Jättiksestä pakalta. Aika samat valikoimat liikkeissä pitäisi olla, mutta varsinkin palalaarista helmet katoavat alta aikayksikön.

   Poista
  2. Rauman Jättis muutti (taas) loppuvuonna, ja musta tuntuu, et muuton jälkeen sinne ei oo tullu palalaariin mitään uutta! Ennen muuttoa sieltä teki aina löytöjä, kun vähintään kerran viikossa tuli uusia paloja (useimmiten sellaisia mitä ei pakalta saanut, ja tosiaan kaikkiin myymälöihin meni samoja paloja). =(

   Poista
  3. Onko liikkeessä käynyt muuton jälkeen vähemmän porukkaa? Jos palalaarin kierto olisi sen takia hitaampi? Harmillista joka tapauksessa :/

   Poista
  4. Voisin veikata, että porukkaa käy jatkuvasti vaan enemmän. Toivottavasti tarjonta paranee.. :)

   Poista
 2. Todella tyylikäs kokonaisuus! :)

  VastaaPoista
 3. Muistatko missä ottobressä on ollut lepakkohihaisen paidan kaava? Sinulla on kyllä nätti tuo omasi.

  VastaaPoista