sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Rypytystoppi moneen käyttöön

Oli lähellä, että tämä toppi ei olisi valmistunut ollenkaan. Syy: Burdan kaavapaperit ovat niin sekavat ja huonosti luettavat, että niistä ei ota tolkkua ja hermot meinaa mennä varsinkin, kun piirrettävä kaava on omituisen muotoinen ja paljon yksityiskohtia. Ohjekin oli ruotsiksi, mikä ei helpottanut asiaa ;) Noh, aina on vaihtoehtona ommella oman päänsä mukaan… Onneksi jaksoin piirtää kaavat, sillä tästä topista rypytyksineen ja vesiputouspäänteineen tuli ihan lemppari! Samalla kaavalla tulee vielä tehtyä useampi toppi ja t-paita.

Topin kaveriksi ompelin joustofarkusta hameen. Kaavalehdessä hametta taidettiin kuvata kaistahameeksi, sillä se muodostuu kuudesta kappaleesta. Sai hyvin hyödynnettyä joustofarkkuleggareista jääneet palat. Koska tein hameen trikoosta, jätin piilovetoketjut pois ja ompelin vyötärölle leveän kuminauhan.
Topissa on myös takakappaleessa rypytykset sivuilla. Hyvin armollinen malli rypytyksen takia monenlaisille kropille.


Vesiputoustopin kaava: Top 101A, Burda 6/2013
Vesiputoustopin kangas: Jätti-RättiHameen kaava: Swing & Flippy, Ottobre 2/2015
Hameen kangas: Jätti-Rätti


Ja mikä parasta tässä topissa; se taipuu moneen asuun eli varsin monikäyttöinen! I like. Vielä ollaan hoitovapaalla kuopuksen kanssa, mutta ei haittaa yhtään, että on valmiiksi uutta työvaatetta kaapissa. Esikoinen tosin kysyi ao. kuvan housut nähdessään, että mitkä noi on?! Joo, äiti ei ole pariin vuoteen käynyt töissä vaan farkuilla on menty ;) Tämä toppi on ollut käytössä myös farkkujen ja neuletakinkin kanssa ja toimii ;)
Seuraavaksi samalla kaavalla, mutta toisella kankaalla toppi. Ja t-paitaversiona. Ja… :)-Jaana-

2 kommenttia:

  1. Upean näköinen! Kyllä kannatti piirtää :) Minä paraskin puhuja, yhden ainutta Burdan kaavaa en ole vielä saanut piirrettyä :) Aina on kärsivällisyys loppunut ennen kuin kaava on valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen :) En yhtään ihmettele, ettei kärsivällisyys ole riittänyt Burdan kaavojen kanssa. Jenkkiblogeissa näkee hämmästelyä Ottobren kaavoista, mutta ne ovat Burdaan verrattuna superselkeitä ja helppoja ;)

      Poista