torstai 29. tammikuuta 2015

Pöllövaari univahtina

Kaverilleni on pian syntymässä kolmas lapsi ja hän toivoi pienokaiselle vaunuverhoa. Toiveena oli pöllön kuva, sillä vauvan isoisä, pöllö-vaariksi kutsuttu, on huonossa kunnossa ja olisi mukavaa, jos vaari olisi tavallaan univahtina pienokaiselle. Samanlaista pöllövaunuverhoa en halunnut ommella, kun tein viime keväänä ystävälleni vauvalahjaksi. Yhtäkkiä tuli mieleen, että ostin kankaiden ja kangasvärien lisäksi kaksi sabluunaa viime kesänä Tanskan reissulta ja toisessa on pöllön kuva. Siitä se ajatus sitten lähti ;)

(Kuva: LK)

(Kuva: LK)Kangas: Jätti-Rätti
Sabluuna ja kangasväri: Stoff & Stil, Kööpenhamina
Kangastussi: Askarteluliike Presento
Sirkkarenkaat: Prym 8mm


Painoin kankaalle pöllön kuvan ja alle piirsin kangastussilla oksan. Tuota sabluunaa oli oikein hauska käyttää, kun se on kuin seula tai valoitettu kangas eli väri vedetään kuvion päältä lastan kanssa. Kuvio ei siis ole aukko muovikalvossa, jonka läpi tuputellaan kuvio kankaaseen. Sabluunasta näkee kuvan tuossa Tanskan reissu -postauksessa.

Ja koska kankaanpainantaan kerran ryhdyttiin ja yllätyksiä on ihana tehdä, painoin toisen samanlaisen kuvan valkoiselle puuvillakankaalle ja ompelin sen tilkkupeittoon.Kankaat: Jätti-Rätti, EK, Verkkokangas, KVK ja Stoff & Stil
Sabluuna ja kangasväri: Stoff & Stil, Kööpenhamina
Vauvan tilkkupeiton koko on 72x72cm. Päälipuolella on puuvillakangasta ja taustapuolella valkoinen fleece. Jotta peitto pysyy kuosissa, ompelin tikkauksen reunakaitaleiden ja neliötilkkujen väliseen saumaan.-Jaana-

2 kommenttia:

  1. Pöllön sabluunassa on hienoja yksityiskohtia, ei taida Suomesta noin hienoja saadakaan. Kokonaisuus on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Johanna :) Kyllä tän tyyppisiä sabluunoja on ainakin paikallisessa askarteluliikkeessä, mutta hinta oli todella suolainen :/ Harmi, kun tuolta Stoff & Stilistä ei pysty tilaamaan Suomeen.

      Poista