tiistai 20. tammikuuta 2015

Hiusten oma pyyhe

Esikoinen on jo pitkään harmitellut, ettei saa tehtyä pyyhkeestä turbaania itselleen saunan jälkeen. Iso pyyhe ei vaan pysy kieputettuna neidin päässä. Kesällä näin eräässä blogissa vanhasta pyyhkeestä ommellun turbaanipyyhkeen ja ajatus jäi muhimaan mieleen. Nyt kun paikallisessa fb-ompeluryhmässä oli viikon ohjeena turbaanipyyhkeen ompelu ja kylpyviitasta sattui jäämään juuri tuon kokoinen froteepala yli, ei ompelua voinut enää välttää.

Tämä ensimmäinen hiuspyyhe meni kyllä keskimmäiselle lapselle, koska kangas oli kuulemma esikoiselle väärän värinen, mutta seuraavaksi ompelen isommallekin vanhasta pyyhkeestä oman hiuspyyhkeen :) Aikaa tämän hiuspyyhkeen ompeluun meni ehkä vartti eli on todella nopea tehdä; yksi sauma, alareunaan taite ja napin ompelu kiinni. Kaava: SK 6-7/2002
Kangas: Jätti-Rätti
Nappi: Punainen kivi


Nyt muutaman käyttökerran perusteella tämä on ollut todella toimiva. Sopivan kokoinen tytön päähän ja pysyy kuosissaan napin avulla. Pyyhkeen toisessa päässä on siis nappi ja toisessa kuminauhalenkki. Kiedotaan hiusten ympärille samalla tavalla kuin tavallinen pyyhekin eli pää alaspäin laitetaan huppu niskasta alkaen niin, että nappipääty tulee ylös niskaan. Hiukset kiedotaan pyyhkeen sisään ja nostetaan trötönä pään päälle ja kumilenkki vielä kiinni nappiin.Itse piirsin kaavan Suuresta Käsityölehdestä (6-7/2002), mutta mitat ja mallin näkee myös Eilen tein -blogista. Tähän on oikein hyvä käyttää niitä vanhoja pyyhkeitä pois kaappien perukoilta lojumasta.


-Jaana-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti