tiistai 25. marraskuuta 2014

Kahden kullanmurun kymppijuhlat

Meillä juhlittiin viikonloppuna 9-vuotiasta esikoista ja 1-vuotiasta kuopusta; kymppijuhlat siis! Oli mukavan haasteellista keksiä kattausta ja kakkuja, jotka sopivat sekä koululaiselle tytölle että taaperopojalle. Tälläinen meidän juhlapöydästä syntyi:Etsin aika pitkään kriteerit täyttävää kangasta pöytäliinaksi ja kun sellaista ei löytynyt, päädyin ostamaan jonkin aika sitten näkemääni oksakangasta, joka oli jäänyt kutkuttamaan. Se tarvitsi kipeästi jotain väriä, vielä enemmän väriä ja synttärihenkeä. Niinpä päädyin, taas kerran, viirinauhoihin, jotka askarreltiin yhdessä isompien lasten kanssa. Viirinauhoja on nähty vähän aikaa sitten ainakin tässä vaunuverhossa ja tässä tilkkupeitossa.

Väriä päätin hakea ilmapalloista, jotka osoittautuivat vaikeaksi valinnaksi keskellä talvea. Tietenkin. Mm. ilmapallopumppuja ei tahdo olla myynnissä ja ainoat pienet ilmapallot olivat vesi-ilmapalloja. Niinpä täytin ne vedellä ja laitoin kahteen korkeaan maljakkoon pöydän keskelle.
Sekä isosisko että pikkuveli saivat omat kakkunsa. Samanlaiset maultaan, mutta eri kokoiset ja eri koristein. Täytekakussa oli sisällä mango- ja maitosuklaatäytteet. Kakuissa olevissa viirinauhoissa oli alempana päivänsankarien nimet, mutta poistin ne blogikuviin. Sekä pöydällä että kakussa oleviin viirinauhoihin löysin sopivat kuviopaperit Prismasta. Voi Tiimari, kun sinua ei enää ole!
Kuviopillit: Askarteluliike Inspiraatio, Raisio
Nauhat: Askarteluliike Inspiraatio, Raisio
Kuviopaperi: Prisma


Synttärikattauksessa olevat peikonpähkinän oksat olen ostanut kukkakaupasta kaksi vuotta sitten joulukattausta varten. Koska joulu on tulossa kovaa vauhtia, tässä vielä kuvia tuosta joulukattauksestakin, jos siitä olisi iloa jollekin omia kattauksia miettiessä.Pöytäliinan ompelin valkoisesta pellavakankaasta. Meillä on sen verran suuri ja mittatilauksena teetetty ruokapöytä, ettei siihen löydy valmiita pöytäliinoja. Onneksi ei ole iso työ ommella sopivasta kankaasta oikeankokoinen pöytäliina. Pöydän keskelle laitoin askarteluliikkeestä ostetun hopeisen kuitukankaan, jota leikkasin hieman kapeammaksi ja ylijääneestä kaitaleesta askartelin servettirenkaat.

Nuo Ikeasta ostetut lasikupit ovat todella monikäyttöiset! Siskoni osti niitä aikoinaan suuren määrän häihinsä, minkä jälkeen niitä päätyi joukko meille sekä muillekin sukulaisille. Neljällä Galej-lämpökynttiläkupilla on hintaa huimat 99 senttiä ja tässä niitä on käytetty sekä koristehiekkaan upotetun tuikkukynttilän kanssa että pienten kukkien maljakkona. Lisäksi olen käyttänyt niitä sokerikippona, vauvan soseiden syöttämisessä ja kelluvien kynttilöiden kanssa.
Pöytäliinan kangas: pellavaa, Eurokangas
Peikonpähkinöpensaan oksat: Kukkakauppa Piia Jaala, Turku
Hopeinen kuitukangas: Sinooperi
Koristeet: "Koristetimantit", Kodin1
Lasikupit: Ikea
Synttärit tuli juhlittua onnistuneesti ja pian; tule Joulu hopeavalkoinen!


-Jaana-

4 kommenttia: