sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Laukkuja pikkuprinsessoille

Isompi neiti pyysi pitkään itselleen uutta kassia shoppailua varten. Siihen piti mahtua lompakko ja BR-lelujen tarravihko sekä oma tasku kännykälle. Materiaaliksi neiti valitsi mustan velourin kangaslaatikosta. Jonkin aikaa pohdin millaisen kassin ompelen neidille, kunnes Majapuulta ostettu pitsivetoketju kertoi tahtovansa tuohon neidin kassiin. Mukaan liittyi myös kangaslaatikossa oleskellut pinkki puuvillakangas valkoisilla palloilla ja muutama nappi.


Kassissa on sisällä vuorikankaana tuota samaa pallokangasta kuin linnussa ja olkahihnassakin on. Lisäksi sisältä löytyy neidin toivoma kännykkätasku. Laitoin kankaiden väliin paksua vanulevyä jämäköittämään kassia. Linnun oksa on ommeltu kankaaseen vaaleanpunaisella langalla suoralla ompeleella ja päässä pienet helmiäisnapit.


Idea ja toteutus: oma
Kangas: Jätti-Rätti
Pitsivetoketju: Majapuu
Napit: Va-Rit

Koska isosisko sai uuden kassin, tuli kassitilaus myös keskimmäiseltä lapselta samantien. Tytöltä on puuttunut sopivankokoinen kassi voimistelutunteja varten, joten päätin ommella kassin sitä varten. Siihen piti saada ehdottomasti tylliä! Paljon tylliä! Tällainen tyllikassi sitä sitten syntyi. Vuorikankaana vaaleanpunainen puuvillasekoite ja valkoiseen päälikankaaseen silitin taustapuolelle tukikankaan. Myös tästä kassista löytyy kännykkätasku, vaikka nuorempi neiti ei vielä sellaista omistakaan, mutta se kuitenkin toivottiin kassiin. Tylliä on neljä kerrosta; kaksi päälimmäistä vaaleanpunaista ja alimmaiset kaksi valkoista.



Idea ja toteutus oma
Kankaat: EK (päälliskangas) ja Jätti-Rätti (vuorikangas)
Tyllit: Jätti-Rätti
Nauha: Verkkokangas, Parainen


Jokin aika sitten fb:n ompeluryhmässä, johon kuulun, järjestettiin hyväntekeväisyyshuutokauppa Suomen syöpää sairastavien lasten hyväksi (Sylva ry). Ompelin siihen myös tyllikassin, joka pääsi kahden balettia harrastavan tytön käyttöön ja rahat hyvään tarkoitukseen. Oli ilo olla tällaisessa tapahtumassa mukana, jossa oma uniikki ompelus toi toiselle iloa ja toiselle apua. Päälikangas on vaaleanpunaista puuvillakangasta ja vuorikangas valkoista. Tähänkin kassiin silitin pääliskankaan taustapuolelle tukikankaan pitämään kassin ryhdikkäänä. Eihän ballerinan kassin sovi lysähtää kokoon. Kassin sisällä on kännykkätasku vaaleanpunaisesta kankaasta.



Tästä kassista tuli hieman eri muotoinen kuin aiemmasta tyllikassista, mutta tässäkin on tylliä neljässä kerroksessa; päälimmäiset kaksi kerrosta pinkkiä tylliä glittereillä ja kaksi alimmaista vaaleanpunaista tylliä. Todellinen ballerinan tai pikkuprinsessan unelmalaukku!



 Idea ja toteutus oma
Kankaat, tylli ja satiininauha: Jätti-Rätti


-Jaana-

14 kommenttia:

  1. Aivan ihana tyllilaukku! Pitääköhän munkin alkaa varautua tuollaisiin materiaaleihin... Kiitos Jaana linkistä! Ehkä täältä löytyy inspiraatio taas alkaa surautella täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä S tylliä tarvitsee! Ja pitsiä! Ja glitteriä! ;) Täällä on kangaslaatikko saanut sattuneista syistä enemmän mm. sinistä sisältöä :D

      Poista
  2. Nuo tyllilaukut ovat kyllä todella hienoja, mutta niin on suloinen tuo lintukassikin!

    VastaaPoista
  3. Oih ja voih miten söpöjä prinsessalaukkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, käyttäjät ovat myös onnellisia laukuistaan :D

      Poista
  4. Wau! Todella upeita laukkuja! :)

    VastaaPoista