sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Onnia ja ilo(na)a monessa muodossa

Minulle oli ilo ostaa Onni & Ilonan värikästä kangasta erääseen kampanjaan liittyen. Kangasta oli 30x150cm ja kuvaruutuja yhteensä 20 kipaletta.


Jos jotain kangasta ommellessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle, on tämä sellainen kangas! Värejä ja mukavia kuvia tuijottaessa ei voi murjottaa eikä olla pahalla tuulella :)Tällaisia juttuja siitä kankaasta syntyi enimmäkseen perheen kuopuksen iloksi, mutta myös hyväntekeväisyysprojektiin:


Vauva sai värikkään pehmokuution, jonka sisällä on vanua ja helisevää ääntä pitävä pikku purkki (pääsiäismunan muovinen purkki täytettynä auringonkukansiemenillä). Kuution koko on 15x15x15cm. Aika iso kuutio leikittäväksi vielä meidän 5 kk-ikäiselle pojalle, mutta pian tuo kuopuskin kasvaa ja voi nyt aluksi katsella kuution mukavia kuvia.
Nuorimmaiselle valmistui myös joka vauvan toivelelu eli kangasneliö kahdella värikkäällä kuvalla, johon on ommeltu paljon erivärisiä lappusia reunoille. Niitähän vauvat mieluiten syövät ja hiplaavat leluissa. Toisella puolella on sinisellä pohjalla sammakon kuva ja toisella puolella punaisella pohjalla perhosen kuva. Kankaiden välissä on vanua ja rapisevaa kinkun paistopussia.

Täytyyhän näin iloisista kangaspaloista tehdä myös perinteinen kankainen kuvakirja. Sivuja tässä opuksessa on kuusi kappaletta, joista keskimmäisiin on lennähtänyt perhonen rapisevien ja kiiltävien siipiensa kanssa sekä toiselle puolelle eksoottinen kukka. Kirjan selkä on tehty kankaan hulpiosta "Onni & Ilona" -tekstillä. Pehmokirja pääsi heti 5kk-ikäisen omistajansa "luettavaksi" kuten kuvista näkyy ;)

Osallistun erääseen turkulaisten ompelua harrastavien naisten hyväntekeväisyysprojektiin, jossa ompelemme mm. pinnasängynsuojia ja tilkkupeittoja Tyksin lastenklinikalle. Tein siihen liittyen tästä kankaasta kaksi kuvataulua, jotka voidaan kiinnittää pienten potilaiden pinnasänkyihin katseltavaksi ja iloa tuomaan.Myös näissä on väriä runsaasti; siniseen tauluun ompelin vihreät kiinnitysnauhat ja vihreään tauluun siniset kiinnitysnauhat. Kuvat tikkasin ympäri keltaisella, vihreällä, sinisellä tai punaisella langalla.

Jos laskit kulutettujen kuvapalojen määrän, kului niitä näihin tuotoksiin ainoastaan 16 kappaletta. Vielä on siis neljä kuvapalaa jäljelle, joihin on jo idea, mutta aika loppui tältä erää kesken. Marinoitukoot vielä hetken kangaslaatikossa ja pääsevät sitten paininjalan alle :)

TSI-katselukangasta sekä mm. katselukortteja on myytävänä Onni & Ilonan nettisivuilla. Kankaan on suunnitellut Leena Junnila.


-Jaana-

5 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia! Mahtaako tuota kangasta vielä saada? Haluun kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Kangasta on myynnissä Onni & Ilonan nettivuilla (linkki yllä). Siellä on sekä ykkös- että kakkoslaatuista kangasta.

   Poista
  2. Heippa! Ihania juttuja olet tehnyt! Haluaisin kovasti ommella meidän pikkuiselle tuollaisen kuution, mutta miten viimeinen sauma ommellaan kiinni? Käsin? Minkälaisilla pistoilla? Kiitos jo avustasi etukäteen. ��

   Poista
  3. Kiitoksia :) Jätin mahdollisimman pienen kääntöaukon yhteen saumaan ja ompelin sen piilopistoilla kiinni, siis käsin. Koska kuutio on täytetty, ei sitä pysty saamaan paininjalan alle niin käsinompelu jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Ainakin minulla :D

   Poista
  4. Kiitos avusta. On meinaan käsityö tunneista sen verran aikaa että hyvin on piilopistot unohtuneet. ;)
   Nyt kun käsityöt ovat alkaneet taas kiinnostaa niin onneksi teistä ihanista bloggareista saa apua! :)

   Poista