maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tähtitakki kevääksi

Neiti numero yksi eli esikoinen tarvitsi itselleen kevättakin. Minulla on ollut pitkään haavena ommella takki ja nyt oli hyvä hetki toteuttaa tuo asia. Toivomuksena oli lilan värinen takki, jossa muistaakseni piti olla myös kukkia. Noh, ostin neidille harmaan tähtikankaan ja siihen lilaa tehosteväriä ja jännitin minkä tuomion ostokset saavat. Ne kelpasivat, huh! Hupun vuorikangas ja taskut ovat lilaa pellavasekoitetta. Takin vuori on haalean vaaleanpunaista ohutta vuorifleeceä, koska ohutta valkoista tai lilaa fleeceä ei löytynyt. Hihoissa on lila vuorikangas, jotta takki on helpompi pukea ja lisäsin sinne kankaiden väliin lämmikkeeksi vatiinia.Takin kaavan pohjana käytin Ottobren Tinttiinaa (6/2011) reilusti muokaten; suurensin sen kokoon 128cm, kavensin leveydestä, suurensin hihoja, jätin reunakaitaleet pois, lisäsin etualavarat, piirsin hupun uudestaan, lisäsin kaaritaskut ja lyhensin pituutta. Hihansuiden sisään laitoin resorit, joka on kompromissi, sillä lapsi itse toivoi resoreita ja minä en taas halunnut niitä näkyviin. Alkuperäisestä kaavasta ei tainnut jäädä jäljelle kuin rippeet ja hihan pyöriöt. Takin ompeluohjeena käytin Tosimummon blogista löytyvää loistavaa ohjetta.
Kaikki ei takkiprojektissa mennyt kuin Strömsössä (lue: venyvä vuorikangas ja sen takia purettu vetoketjun kiinnitys), mutta valmista tuli aika nopeasti, neiti sekä äiti tykkäävät ja takki pääsi heti käyttöön. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Kaava: Tinttiina (OB 6/2011), muokattu reilusti, suurennettu kokoon 128cm
Kankaat: Jätti-Rätti, EK (vatiini) & Majapuu (hihansuiden resori) 
Vetoketju: Majapuu

-Jaana-

10 kommenttia:

 1. Ihana takki, kaunis kangas! Täytyy näköjään itsekin ottaa tämä kaava testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tein ensin koeversion ja hyvä niin, sillä muutoksia jouduin tekemään tosi paljon. Tinttiina on alunperin tikkikangastakki.

   Poista
 2. Herkän kaunis ja silti rento.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja menee kuitenkin ihan arkenakin. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Takki on osoittautunut monikäyttöiseksi jo näin parin viikon aikana.

   Poista
 4. Voi miten kaunis! Todella hyvä väriyhdistelmä, sopii neidolle hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja mikä tärkeintä: myös tyttö tykkää väristä ja kankaista, huh ;) Nämä meidän neidit tietävät hyvin tarkkaan mistä pitävät ja jos ei ole mieluinen, eivät sitä myöskään käytä.

   Poista