torstai 29. joulukuuta 2016

Scallop pöydälle ja sohvalle

Syksyiseltä Tukholman reissulta ostin kahta scallop-kuosista kangasta. Toinen on mustavalkoinen ja olemukseltaan kangasmainen, mutta sen pinta on vettähylkivä, vahapintamainen. Toinen tavallista sisustuspuuvillaa. Ne huusivat päästä meidän pöytätableteiksi ruokapöydälle ja sisustustyynynpäällisiksi.

Iso ruokapöytä on ilo, mutta siihen on kallista ostaa tarvittavan monta pöytätablettia ja toisaalta lasten kanssa niitä haluaa kyllä käyttää. Tiedätte miksi ;) Simppelinä ompeluna leikkasin vahakankaan reiluun kymmeneen 35x45cm palaan ja kanttasin niiden reunat mustalla vinokanttinauhalla. Aikaa siihen kyllä meni, koska ommeltavaa reunaa oli niin monta metriä. Netistä olin nähnyt syksyllä YouTube-videon, jossa vinokanttinauha ommeltiin todella siististi ja päätin kokeilla sitä näihin. Kulmista tuli täydelliset, mutta aikaa siihen meni tuplasti, kun nauha piti ommella kahteen kertaan.
Mintunvihreästä scallop-puuvillasta syntyi kaksi tyynynpäällistä sohvan sisustustyynyjä varten. Ehkä vähän keväinen ilme, mutta joulukuusen kanssa näyttää enemmän talviselta.


Kankaat: Ohlssons Tyger, Tukholma


-Jaana-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti