perjantai 15. heinäkuuta 2016

Salaiselle ystävälle vaatteita

Osallistuin jälleen kerran ompeluryhmässä järjestettyyn salaiseen vaatevaihtoon. Jokaiselle osallistujalle arvottiin salainen ystävä, jolle ommeltiin kaksi vaatetta tai muuta juttua. Osallistuin jälleen keskimmäisen lapsen tiedoilla eli meillekin tuli ompelukohteeksi toisen osallistujan lapsi. Tytär on tästä jutusta niin innoissaan, että on jo pitkään odottanut koska seuraava vaatevaihto järjestetään. Ei siis tarvinnut miettiä sekuntia pidempään osallistummeko vai emme ;)

Saimme salaiseksi ystäväksi tokaluokkalaisen tytön eli samanikäisen kuin meidänkin keskimmäinen lapsi on. Toiveetkin olivat todella samanlaisia; koululaisen maku, pitävät samantyyppisistä vaatteista ja samoja lempivärejä. Päädyin ompelemaan peplum-paidan tuplahelmalla ja shortsihaalarin.

Shortsihaalari on oma muokkaus useamman kaavan pohjalta. Yläosaan olen käyttänyt Passerine-haalarin (Ottobre 3/2015) ja Raide-trikoopaidan (Ottobre 6/2012) kaavoja. Shortsit on oma muokkaus jonkun Suuri käsityö -lehdessä olleen kaavan pohjalta. Yhdistäminen oma visio. Koska tytöstä ei ollut mittoja ja hän on todella hoikka, jännitti miten shortsihaalari sopii päälle. Helpotus oli suuri, kun näin sovituskuvia ja kuulin sen olevan oikeankokoinen ja tytön tykkäävän shortsihaalarista :)

Tämän kankaan olen ostanut viime syksynä Tukholman Syfestivaleneilta ja se on odottanut kangaslaatikossa pitkään oikeaa käyttötarkoitusta. Leggareita en ole siitä halunnut tehdä ja nyt tuli vihdoin sopiva käyttökohde. Vaaleanpunaisia alueita korostamaan kanttasin taskunsuut vaaleanpunaisella ja laitoin samaa vaaleanpunaista resoria myös pääntielle.


Kaava: oma muokkaus useammasta kaavasta
Kangas: Doodles (Hanna Karlzonin suunnittelma), Strömming Design / Syfestivalen


Peplum on muuten Ottobre-lehden (1/2015) kaavalla tehty, mutta muutettu lyhythihaiseksi ja tuplahelmaiseksi. Vaikka kuvassa vähän huonosti näkyykin, on peplumissa kaksi helmaa päällekkäin. Tyttö on todella hoikka niin tein leveyden kaksi kokoa pienempänä mitä pituus on.Kuvan tein itse ja leikkasin Silhouette-leikkurilla. Koska tyttö tykkäsi glitteristä, piti sitäkin saada edes vähän mukaan ;) Glitz flex -silityskalvosta leikkasin yhden sydämen pinkkien sydänten joukkoon. On kyllä näppärää, kun pystyy tekemään kokomerkit itse. Saa ensinnäkin juuri oikeanmallisia ja -värisiä. Lisäksi jos vaatteen koko on erikoinen, niin saa juuri oikeanlaisen. Tämän peplumin ompelin siis 104cm levyisenä ja 116cm pituisena :)Aina näissä vaihdoissa käy niin, että kaikki eivät saa pakettejaan syystä tai toisesta. Nyt postinkulku tökki pahasti ja yhdessä perheessä kumpikaan lapsista ei saanut määräaikaan mennessä omia pakettejaan. Yksi sukulainen oli ajamassa tuona aamupäivänä kyseiseen kaupunkiin ja otin yhteyttä ompelukaveriin edellisenä iltana minkä kokoisia vaatteita heillä käytetään. Kilautus kaverille ja Minna lähti mukaan ompelemaan pienet ylläripaketit lapsille. Tunti tuosta soitosta Minna jo ilmestyi meidän oven taakse oman ompeluksensa kanssa… Taivas, että tuo rouva on nopea! Seuraavana aamuna privatekuriiri kiikutti yllätyspaketit perheen ovelle. Kiitos O! Minä siis ompelin alla olevan Keep calm and dance on -topin 7v. tytölle ja Minna perheen 3v. pojalle autokankaasta t-paidan.Kaava: Neon stripes 134cm (Ottobre 1/2014)
Kangas: trikoo, Jätti-Rätti ja resori, Kankaamo
Silityskuva: itse tehty
Silityskalvot: pearl flex ja hotflex, MDP Supplies
Ja mitä me saimme? Todella kauniin mustavalkoisen tunikan Leena Rengon suunnittelmasta Siskoni on aurinko -kankaasta, mustat legginsit valkoisilla yksisarvisen hevosen kuvilla sekä ihanan mustan pipon ruusukkeella. Juuri täydellisen kokoiset ja tytön (sekä äidin) mieleen. Tuli taas hyvä mieli ja tyttö jo odottaa seuraavaa vaatevaihtoa ;)

-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Mahtavat ompelukset! Sie teet cameolla aivan ihania juttuja :)

  VastaaPoista
 2. Upeita vaatteita! Minua kiinnostaa, miten tuo sorttia puetaan päälle? Saako sen pujotettua kaula-aukon kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Shortsihaalari puetaan tosiaan kaula-aukon kautta. Pääntiestä pitää tehdä aika iso, että siitä mahtuu läpi. Tähän haalariin tein taakse syvään uurretun pääntien. Ensimmäiseen shortsihaalariin (kapeilla olkaimilla) tein vetoketjun sivuun, jotta olisi helppo pukea päälle, mutta lapsi ei kuulemma ole käyttänyt sitä kertaakaan… ;)

   Poista