lauantai 30. tammikuuta 2016

Veljekset Ronaldo ja Messi

Yksi kummipojista on hurahtanut jalkapallokortteihin. Niitä tutkittiin ja ihailtiin koko joulu! Kummitäti ei ennen tiennyt jalkapallosta juuri mitään, mutta on nyt saanut opetusta asiasta. Siistejä pelaajia on Ronaldo ja Messi. Ok ;) Kysyin kummipojalta tammikuun alussa haluaisiko jonkun vaatteen, jonka ompelisin hänelle. Ei kuulemma tarvitse mitään. Siitähän tämä kummitäti ei lannistunut vaan asiasta keskusteltua sovittiin, että ompelen paidan jalkapalloteemaan liittyen. Ja pitihän myös pikkuveljelle tehdä oma futispaita. Veljekset Ronaldo ja Messi <3Kummipojan paitaan tuli Ronaldo-teksti ja myös tyypin naama. Mies säikäytti, kun paita oli jo valmis, että kirjoitetaanko etunimi muka noin?! Äkkiä koneelle googlaamaan ja huh, on se oikein kirjoitettu! Raita on tehty Rascal-trikoopaidan kaavalla 128cm kokoisena ja hihansuihin muokattu tuollaiset valkoiset kaitaleet tikkauksin. Taas Ottobren kaava oli suhteellisen suuri; tuli näet aika paljon kasvuvaraa ;)Kaava: Rascal -trikoopaita, koko 128cm (Ottobre 4/2013)
Kangas: musta joustocollege ja valk. trikoo, Kankaamo
Kuva: netistä haettu, Silhouetten leikkurilla leikattu
Silityskalvo: valkoinen Hot flex ja pimeässä hohtava Glow flex
Paidan kuvat on taas leikattu Silhouetten leikkurilla netistä haetuista kuvista. Ystäväni Hanna kirjoitti hetki sitten blogissa tuosta leikkurista, jos ihmetyttää mistä laitteesta on puhe.

Kuvissa on käytetty kahdenlaisia silityskalvoja; Ronaldon kasvot on tehty tavallisesta, valkoisesta Hot flex -silityskalvosta kun taas alla oleva teksti on tehty pimeässä hohtavasta silityskalvosta. Sitä on lähes mahdoton saada kuvattua, joten turvauduttiin parhaan kuvayrityksen kanssa Photarin apuun ;)
Jotta paidasta ei tullut tylsä tai yksitoikkoinen, tein hihansuihin valkoiset kaitaleet. Vaikea saada kuvattua millaiset tikkaukset kaitaleen reunoissa on. Niinpä vaalensin alempaa kuvaa reippaasti, jotta tikkauksetkin näkyisivät.Pikkuveljelle tuli samalla kaavalla ja samoin muokkauksin tehty Messi-paita. Kuva, Messi-teksti ja Messin logo on netistä haettuja ja leikattu Silhouetten leikkurilla.

Kaava: Rascal -trikoopaita, koko 110cm (Ottobre 4/2013)
Kangas: musta joustocollege ja valk. trikoo, Kankaamo
Kuva: netistä haettu, Silhouetten leikkurilla leikattu
Silityskalvo: valkoinen Hot flex ja pimeässä hohtava Glow flexMyös pikkuveljen Messi-paidassa kasvot on valkoisesta Hot flex -silityskalvosta ja teksti sekä Messin logo on leikattu pimeässä hohtavasta silityskalvosta.Harvoin on jännittänyt näin paljoa antaa jotakin itse tehtyä toiselle lahjaksi. Kummipoika vaan on tosi tarkka myös vaatteistaan ja jos ei jostain pidä, näkee sen naamasta heti. Tuli hyvä mieli, kun heti paidan nähtyään naamasta pystyi lukemaan, että paita on hitti eikä huti. Tupla-huoh :)
-Jaana-

2 kommenttia:

  1. No kyllä kelpaa kummipojan!!! Katu-uskottavat, upeat jalkapallopaidat! Pitääköhän mun myös tilata tuota pimeässä hohtavaa? Miten se on toiminut yöpaidassa, onko pikkumies pystynyt nukkumaan vai onko pitänyt ihmetellä muumia? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna :) Tilaa ihmeessä pimeässä hohtavaa! Seuraavaksi käytän sitä discovaatteessa eli menee moneen ;) Ei se kovin pitkään hehku värillisenä pimeässä ja ainakaan meidän yöunia se ei ole haitannut. Riippuu kanssa kuinka valoisassa on ollut ennen pimeään menoa ja lapset ovat todenneet, että Plantuin valossa sen saa "ladattua" parhaiten, hih :)

    VastaaPoista