sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Valopallot

Kävin viime talvena sisustuskutsuilla, joissa näin ihanan valopallon, mutta siinä oli valitettavasti kolme oston estettä; todella korkea hinta, hieman liian pieni koko ja olisin tarvinnut niitä lisäksi useamman kappaleen. Asenteella "kaiken voi tehdä itse" tuli tästäkin diy-projekti ja googlesta löytyneillä ohjeilla valmistui kolme valopalloa paperinarusta.

Äitini ihastui näihin valaisimiin heti ja on useampaan kertaan meillä käydessään pyytänyt, että tekisin hänellekin oman paperinarupallovalaisimen. Ja nyt tuo toive vihdoin toteutettiin! Ja koska lapsia pitää kohdella tasapuolisesti, sama pätee myös äiteihin eli myös ihana anoppini sai oman valaisimensa :)Valaisimien halkaisija n. 30cm
Paperinaru: Presento, Turku
Valot sisällä: 20 kirkkaan Led-lampun valosarja


Äidin valaisinpallo löysi ainakin väliaikaisesti paikkansa sohvapöydältä.Anopin paperinarupallo pääsi asumaan kesämökille, joka on koko perheen käytössä ympäri vuoden.
Alunperin tosiaan askartelin itselle nämä kolme paperinaruvalaisinta, jotka ovat portaikossamme. Ne tulee laitettua päälle lähes joka ilta; antavat kauniin tunnelmavalon portaisiin. Isoimman valopallon halkaisija on 40cm ja pienempien halkaisija on 25cm. Harmaassa on yhdistetty sekä kapeaa että leveämpää paperinarua, valkoisissa ainoastaan leveää paperinarua.Paperinarut: leveät paperinarut Presentosta, kapea harmaa paperinaru Sinooperista
Valot: valkoisissa yhteinen ja harmaassa oma 20 lampun led-valosarja


Netistä löytyy todella hyviä ohjeita paperinarupallojen tekemiseen. Omat lisävinkkini näiden viiden paperinarupallon askartelun jälkeen ovat seuraavat:
 • Yritä löytää oikeasti pyöreitä ilmapalloja. Vaikka paketissa lukee "pyöreä ilmapallo", eivät ne yleensä ole täysin pyöreitä. Itse löysin Prismasta kahden jättipallon pakkauksia, joiden avulla saa oikeasti pyöreän narupallon ja lisäksi siitä saa halutessaan suuren kokoisen.
 • Kelmuta ilmapallo aluksi hyvin.
 • Yritä pitää paperinaru vyyhdissä sotkeutumatta, kun käytät sitä.
 • Tee riittävän iso määrä vesi-liima-seosta ja laita se esimerkiksi muoviseen kippoon. Laita kerralla aina reilun metrin verran paperinarua seokseen lillumaan ja kieputa sen jälkeen liimassa kostutettu pätkä ilmapallon ympärille.
 • Älä suojaa lattiaa tai pöytää valopalloja tehdessäsi sanomalehdellä! ;) Jokin muovialusta (esim. jätesäkki auki leikattuna) on paras vaihtoehto pinnan suojaksi.
 • Jotta valosarjan saa kiinnitettyä pallon yläosaan sekä sivuille kiinni ja lamppuja tulee siten tasaisesti koko pallon sisälle, käytin tähän kirkkaita nippusiteitä. Tuli suhteellisen huomaamaton kiinnitys.

-Jaana-

16 kommenttia:

 1. Onpas ihania!!!! Täytyy laittaa listalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona :) Näiden tekeminen on kivaa ja suht nopeaa sekä iloa pitkäksi aikaa :D

   Poista
 2. Aivan ihania ja upeita, kun ovat noin isoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Big is beautiful ;) Pienet eivät olisi näyttäneet miltään lattialla olevana valaisimena.

   Poista
 3. Aivan ihania! Minä olen myös tehnyt kaksi tällaista; toinen on tyttäreni huoneessa kattovalaisimena ja toinen on tunnelmavalaisimena olohuoneessamme. Ihania, tunnelmallisia ja todella kivoja tehdä. :) Upea tuo teidän portaikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora :) Allekirjoitan nuo mietteesi; näitä on kiva tehdä ja näyttävät kauniilta niin ilman valoja kuin valot päälläkin :)

   Poista
 4. Oi kun kivoja! Tommoiset olisi ihanat meillä kotona myös. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, siitä vaan askartelemaan valopalloja :D

   Poista
 5. Onpas ihania valaisimia! Tällaisia pitää tehdä itsellekin :) Ainakin sitten kun on hippusen enemmän tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Pienen valaisimen voi tehdä vaikka lipaston päälle :)

   Poista
 6. Ihania palloja, täytyypä kenties joskus kokeiila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämmöllä kokeilemaan, kaikin puolin mukavia tehdä ja näyttävät kauniilta :)

   Poista
 7. Voi miten ihania! Itselläkin ollut tarkoitus tehdä pikku palloja, mutta luulenpa, että teenki tuollaisen ison nyt ensiksi :) loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ehdottomasti isoja tekemään, ovat näyttäviä ja tulee samalla vaivalla kuin pienemmätkin ;)

   Poista
 8. voinko ostaa sinulta tollaisen pallon =) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en tee mitään myyntiin. Ei ole vaikea tehdä eli kannattaa kokeilla :)

   Poista