tiistai 14. lokakuuta 2014

Bling bling ruusu

Onkos teillä muilla tapana aloittaa käsitöitä ja jemmailla niitä sinne keskeneräisten jemmaan?
Mulla on ja siellä jemmassa on ainakin viisi paritonta kudottua sukkaa... joo, se on ihan sairaan tylsää kun joutuu kutomaan toisen samanlaisen ;-).
Siellä on myös jokunen aloitettu villapaita ja huivi ja mitä lie peitonpalasia.
No, sinnehän tämäkin työ päätyi viime syksynä.

Hurmaavat pitsit kirjasta ihastuin tähän pitsimalliin ja silloin jo siinsi ajatuksissa neitokaiselle pitsinen liivi. Virkkasin takaosan, mutta sitten iski jumi enkä millään saanut jatkettua liiviin etuosia. Kuinkas ollakaan nyt syksyn korvalla taas neulontainnon iskiessä pengoin sitä jemmaa ja tämä sattui käsiini. Siinä tovin sitä takaosaa pyöritellessäni tartuin koukkuun ja virkkasin mitä ensimmäisenä mieleen tuli... ja siitähän se sitten muotoutui. Pari iltaa siinä sujui mukavasti koukun kanssa heiluen, eikä ne koulutöiden deadlinetkaan juuri siinä kohtaa paljon painaneet.Takaosan malli siis kirjasta Hurmaavat Pitsit ja etuosa on omasta päästä ihan perus-silmukoilla virkattu. Lankana tässä Novitan Hile harmaana.Pikkuveli meinasi että hänkin haluaa tuollaisen rakettirepun.... kai se ehkä vähän sellaiseltakin näyttää kun katsoo vilkkaan mielikuvituksen sumentamin silmin. 

Mutta joskus siis kannattaa suunnata sinne jemmalle ja kaivaa sieltä niitä keskeneräisiä, ties millaisia löytöjä sieltä loppupeleissä esille tuleekaan. Mäkin lupaan mennä uudestaan... mutten ehkä tänä syksynä enää ;-).


-Minna-

10 kommenttia:

 1. Onpa kaunis liivi! Voi kunpa tähän olisi ohje, tekisin tuollaisen heti! :) Minun taidoillani kun tuollaista ei virkata omasta päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Takaosaan kukkaan saisi ohjeen suht helposti, mutta tuota etuosaa pitäsisi vähän funtsia :-). Pistetään harkintaan, josko vaikka jonain päivänä saisin ohjeenkin aikaiseksi.

   Poista
 2. Ihana tuo selän kukka! Ja kauniisti tasapainottaa kun etuosa on noin yksinkertainen. Ihana kokonaisuus :) Kyllä neidin kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Sen vuoksi valmistuminen varmaan kestikin kun yritin keksiä liian monimutkaista etuosaa.

   Poista
 3. Kaunis liivi! Ruusu on kaunis yllätys takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuohon ruusuun mä siinä kirjassa ihastuin kovin ja halusin ehdottomasti käyttää sitä jossain. Vielä haluisin itsellenikin jonkun ruusujutun :-).

   Poista
 4. Sinä se teet mitä vain, tosi kaunis liivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Krista! Kovasti ainakin yritän kaikenlaista ;-).

   Poista
 5. Voi että, onpas ihan huippu liivi :)

  VastaaPoista