maanantai 4. elokuuta 2014

Atomeja ja savannia

Osallistuimme yhdessä ompelutapahtumaan, jossa tilattiin yllätyspussi jotain kankaita kahta osallistujaa varten ja niistä piti ommella lauantaina klo 21-23 välisenä aikana vähintään kahden lastenvaatteen mallisto sekä keksiä mallistolle nimi ja merkki. Kangaspaketista paljastui kaksi suht´ pientä kangaspalaa; Selian Atomi-puuvillaneulos (Sanni Takkisen suunnittelema) ja Savanni-jersey (Annika Nykäsen suunnittelema). Ompelijoita oli jälleen lähes sata ympäri Suomea.

Meillä työnjako oli heti selvä; Minna ompelisi oranssista Savannista omalle tytölleen mekon, johon yhdistettäisiin tylliä ja Atomi-neuloksesta Jaana ompelisi omalle vauvalleen housut. Jos neulosta olisi ollut isompi pala tai meiltä jommalta kummalta olisi löytynyt jotain muuta mustaa neulosta tuohon yhdistettäväksi, olisi vauva saanut jumpsuitin.

Savannimekkoon toteutui kaava, joka on tovin jo muhinut Minnan mielessä. Pitkään "paitaan" yhdistetty hameosa, jossa tylliä. Hihat pussihihat, jossa hihansuissa vielä kuminauharypytys.
Näin jälkikäteen Minna totesi, että toista kertaa ei enää lähde ompelemaan tyllirypytyshametta monessa kerroksessa kahden tunnin aika-ikkunassa... meinas tulla kiirus ;-).
Vaikka sovituskuvissa ilme ei kovin innostunut olekaan, niin tästä mekosta ollaan kyllä niin innostuneita, että neuvotteluja siitä voiko tätä käyttää pihaleikeissä ollaan käyty jo useampaan otteeseen :-)... ja äiti on niin tylsä ettei ole vielä antanut pihalle remuttavaksi.Mekon kaava on oma, piirretty paidan kaavalla ja summassa saksittu hameosa. 
Kankaat: musta trikoo Eurokankaasta ja tylli Jätti-Rätistä.


Jaana ompeli tosiaan Selian Atomi-neuloksesta työkalutaskuhousut kuopukselle. Sivusaumattomien housujen kaava oli Minnan aikanaan piirtämä koossa 74/80cm ja reisitasku sekä työkaluapplikoinnit Jaanan lisäys perushousuihin, jotta niissä on jotain jujua. Oikeassa lahkeessa on reisitasku, johon on alle applikoitu vasara ja jakoavain pientä remonttireiskaa varten.
Kaava: Minnalta (koko 74/80cm), tasku ja applikoinnit Jaanan
Kankaat: Atomi-neulos (Selia), resorit (Majapuu) ja harmaa puuvilla (Jätti-Rätti)


Lauantaina viime tingassa Jaanan tekemä merkki meidän lastenvaatemallistolle ;) Minna keksi nimen ja meillä se yllättäen liittyi blogiin :)


Oli todella mukava ommella yhdessä ja saimme kuin saimmekin vaatteet valmiiksi tasan kahdessa tunnissa!


- Minna ja Jaana -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti