torstai 10. heinäkuuta 2014

Orelma-mekot

Tulihan ne kauniit ja lämpimät kesäilmat vihdoinkin! Meidän perhe on viettänyt nyt aikaa mökillä ja mukaan pakattiin myös ompelutarvikkeet. On ollut ihana ommella näissä maisemissa!Aluksi mökillä ompelin molemmille tytöille Orelma-mekot. On jo pitkään tehnyt mieli ommella ihanasta Mekkotehdas-kirjasta tytöille mekkoja ja nyt ehdin toteuttaa tämän haaveen. Orelma-mekko pääsi ensimmäisenä testiin, todella kaunis malli mielestäni.Esikoisen mekon ompelin harmaavalkoisesta puuvillakankaasta. Pääntien huolittelin samasta kankaasta tehdyllä kanttinauhalla. Ainoa muutos jonka tein Orelma-mekon kaavaan oli sen suurentaminen 134/140cm kokoiseksi.


Kaava: Orelma-mekko, Mekkotehdas-kirja (134/140cm suurennettuna)
Kangas: Eurokangas


Nuoremman tytön Orelma-mekon ompelin Stenzon unelmapehmeästä bambitrikoosta. Koska mekkokankaana oli joustava trikoo, ompelin pääntielle kuminauhan ja jätin takaata nappihalkion pois. Orelma-mekossa etu- ja takakappaleet ovat samanlaiset ja koska tähän ei tullut nappia taakse voi mekon pukea kumminpäin tahansa päälle.
Kaava: Orelma-mekko Mekkotehdas-kirjasta (koko 122/128cm)
Kangas: Stenzon bambitrikoo


 -Jaana-

6 kommenttia:

 1. Älyttömän kauniit mekot. Ja niin ihanat kesäiset kuvat. ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania mekkoja ja ihanat ompelumaisemat! :) Kysyisin tuosta trikoosta tehdystä Orelmasta, että pitikö pääntietä jotenkin suurentaa, vai teitkö rypytyksen ihan kaavan mukaiseen mekkoon? Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompeluympäristössä ei tosiaan ollut valittamista :D En suurentanut pääntietä trikoomekkoon vaan leikkasin siihen jonkin verran saumavaraa kuminauhakujaa varten. Puuvillaversioon en taas leikannut yhtään sv:a pääntielle, sillä siihen tuli kanttaus.

   Poista