maanantai 16. kesäkuuta 2014

Siiri ja Myyry

Kun joku kangas kolahtaa, on se aivan pakko ostaa. Näin Anniina Isokankaan suunnitteleman Siiri&Myyry -kankaan Majapuulla ja sitä on tullut ostettua kahdessa värissä ja myös ommeltua siitä useampi asia perheen pienimmälle. Edelleen tykkään kyseisestä kankaasta, on tosi symppis.

Ompelin ennen vauvan syntymää pikkuista varten mukaan otettavan hoitoalustan, jota voi käyttää vaipanvaihdon lisäksi myös vaikka kyläillessä vauvan pötköttelyalustana. Ja tätä alustaa on tullut käytettyä! Päälipuolella on Siiri&Myyry-trikookangas, välissä vanulevyä ja taustapuolella vaaleansininen kosteussuojakangas. Oli kyllä viheäliäistä ommella yhteen joustavaa trikoota ja täysin joustamatonta kosteussuojakangasta, mutta siitä(kin) selvittiin :)Kankaat: Siiri&Myyry (Majapuu), kosteussuojakangas (Jätti-Rätti)
Hoitoalustan koko 65x45cm


Hoitoalustaa varten ompelin sille myös säilytys/kuljetuspussin. Päällä on vaaleansinistä puuvillasekoitekangasta, sisällä samaa vaaleansinistä kosteussuojakangasta kuin hoitoalustassakin ja pussin läpän päälipuolelle ompelin luonnollisesti Siirin ja Myyryn. Kiinnityksenä läpän taustapuolella on tarranauha.Ompelin ennen vauvan syntymää myös alla olevan setin. Niissä kaikissa on päällä tähtitrikoota ja vuorina vaaleansinistä fleeceä. Varsinkin tumppuja tuli käytettyä päivittäin ja nyt kesää vasten päätin ommella Siiri&Myyry-kankaasta hieman (!) isommat ja vuorin osalta myös ohuemmat tumput...


Pipon kaava: How Joyful -blogista
Tumppujen ja huivin kaava oma
Kankaat: Tähtitrikoo ja vuorina fleece (EK), valkoinen resori (Jätti-Rätti)

... niihin vaan sattui tulemaan vahingossa "hieman" lisää kasvuvaraa... Oho ja hups! Ei mennyt niin kuin Strömsössä, joten pääsin purkuhommiin...Toisella yrittämällä tuli sopivankokoiset tumput, joissa toisessa on molemmin puolin Siiri ja toisessa vastaavasti Myyry. Ompelin kuopukselle myös tumppuihin sopivan kesäpipon, jonka mallin idea on apinoitu H&M:n valmiista piposta. Solmupipossa ei ole vuorikangasta vaan trikoo on yksinkertaisena. Tumpuissa vuorena on ohut vaaleansininen velour, jotta ovat mukavamman tuntuiset vauvan kädessä. Tumput saivat myös riittävän pitkän resorin, jotta pysyvät paremmin pienen käsissä, kun huitominen näyttää useimmiten kapellimestarin toiminnalta ;)

Kaava/malli: oma, idea H&M:n piposta
Kangas: Siiri&Myyry (Majapuu)


-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihania juttuja olet ommellut! Tosi kauniita kaikki ja ihana kun on kaikki samaa. Ja tuo kangas on todellakin niiiiin Herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Noora :) Tälle pienimmälle on saanut ommella vähän kaikkea ja myös ostella vaatteita, kun vaaleanpunainen tai mekot ei oo se paras asia (pojalle siis) ;)

   Poista
 2. Söpö kangas ja kauniita ompeluksia! Jotkut ne vaan osaa - mainiota! :)

  VastaaPoista