sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Vinkit Kädentaidot 2018 -messuille

Enää ei ole viikkoakaan aikaa siihen, kun Tampereella järjestetään Euroopan suurin käsityöalan tapahtuma, Suomen Kädentaidot 2018 -messut (16.-18.11.2018). Me olemme menossa messuille sekä perjantaina että lauantaina blogisti-passeilla. Jotta messuista saa enemmän irti, aloitetaan fiilistely jo nyt sekä alla muutamia vinkkejä muille messukävijöille.

Riittääkö yksi päivä messuilla?
Kyllä se riittää, mutta silloin on parempi keskittyä vain ennalta mietittyihin asioihin ja suunnitella päivä hyvin. Hyvä myös lähteä sillä asenteella, että kaikkea ei ehdi kiertää kunnolla. Messut ovat isot ja paljon kiinnostavaa nähtävää sekä ostettavaa plus paljon ihmisiä messuilla eli aikaa tuolla kuluu.

Miten kannattaa suunnitella messukäyntiä?
Ykkösvinkkinä on katsoa kunnolla näytteille asettajien lista ja miettiä keiden luona haluaa ainakin vierailla. Koska nähtävää on paljon ja monessa hallissa, suosittelemme tulostamaan pohjakartat etukäteen ja merkitsemään suosikit niihin. Helpottaa väkijoukossa kun tietää mihin on menossa ja mitä etsimässä ;) Messujen sivuilta löytyy todella hyvät opaskartat ja niistä tulostettavat versiot (linkki). Näytteilleasettajien omia sivuja on myös hyvä koluta etukäteen läpi. Kannattaa katsoa ennakkoon myös ohjelma (linkki) ja miettiä mitä kaikkea haluaa käydä kuuntelemassa, katsomassa tai kokeilemassa; mitä, missä ja milloin.

Vinkkinä vielä että kannattaa etukäteen suunnitella mitä on ostamassa messuilta. Jos olet kangasostoksilla, mieti etukäteen ainakin mikä on kangasmenekki kenenkin vaatteisiin. Jos ostoslistalla on lankoja, kannattaa miettiä jotain malleja ja niiden lankamääriä valmiiksi. Jos taas olet ostamassa valmiita käsitöitä, voisi olla hyvä tehdä lahjalistaa ihmisistä niin olisi selkeämpää kenelle on hakemassa joululahjoja. Varsinkin jos olet ostamassa kalliimpia laitteita esim. ompelukonetta tai saumuria, etukäteistutkinta on paikallaan. Messuilta löytyy kaikkea laidasta laitaan ja paljon, joten kaikki etukäteissuunnittelu siis kannattaa ;) Tuntuu kuin olisi valmistautumassa urheilukisoihin ja siltä olo kyllä tuntuukin messupäivän jälkeen :)

Messuille kannattaa myös varustautua muutamalla asialla:

  • Tärkein on ehkä iloinen mieli ja varautuminen ihmispaljouteen, niin messuilla ei ala pinna kiristää ja pystyy paremmin nauttimaan messupäivästä.
  • Me lähdetään reput selässä niin saa ostokset ja muut tavarat sinne jättäen kädet vapaiksi.
  • Käteistä on hyvä varata jonkin verran mukaan. Aika hyvin on kortti käynyt eri osastoilla ja eteisestä toki löytyy automaattikin, mutta käteisen tankkaaminen ennen messuja säästää aikaa.
  • Vesipullo! Halleissa kävellessä tulee lämmin ja vesi tulee tarpeeseen.
  • Täksi vuodeksi ruokatarjontaa on luvattu parantaa, mutta eväät voivat silti olla tarpeen.
  • Hallien kartat, omat listat nähtävistä asioista ja ohjelma tulostettuna
  • Aulassa on maksullinen vaatesäilytys jota suosittelemme ja muuten päälle jotain suht kevyttä, koska messuhalleissa ei todellakaan tule kylmä ;) Hyvien kenkien merkitystä ei voi liian paljon korostaa.
Milloin messuille?
Kaikissa messupäivissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Perjantaina on paljon ihmisiä, mutta toisaalta kaikilla myyjillä vielä kaikkea tavaraa myytävänä. Toisaalta se on arkipäivä, joka tekee haastetta monen osallistumiselle. Lauantai on kaikkein ruuhkaisin messupäivä. Vielä on jäljellä laajasti tuotteita ja lähinnä suosituimmat kankaat vasta loppuneet. Sunnuntaina saa kierrellä rauhallisemmissa halleissa eli jos ei ole mitään pakkoa tulla jo perjantaina tai lauantaina, on tämä loistava päivä messuilla. Viime vuonna olimme lauantaina ja sunnuntaina, tänä vuonna menemme perjantaina ja lauantaina.

Vaunujen kanssa messuille vai ilman?
Jos messuosallistumisesi on siitä kiinni voiko vauvan kanssa saapua paikalle vai ei, suosittelemme tulemaan. Jos jälkikasvulle löytyy sopiva hoitopaikka, suosittelemme sitä lämpimästi. Jos kuitenkin saavut pienen lapsen kanssa, kannattaa mukaan ottaa mielummin kantoreppu tai -liina kuin vaunut tai rattaat. Käytävät ovat leveät mutta ahtaat siinä ihmismäärässä (kts. kuvia viime vuoden messuilta meidän postauksesta) eli helpommalla pääsee ilman vaunuja.

Miten messuille?
Messujen omilla sivuilla on tietoa miten messuille kannattaa saapua (linkki). Me ollaan tulossa omalla autolla, mutta viime vuosien kokemusten perusteella se ei ole suositeltava tapa ;)


Meidän postaus viime vuoden Kädentaidot -messuista löytyy täältä (linkki). Ihan vaikka fiilistelyyn mitä kaikkea ihanaa oli viime vuonna <3 Ja täksi vuodeksi on odotettavissa vieläkin ihanammat messut, sillä nyt messuilla ei ole muuta kuin kädentaitoja. Muitakin uudistuksia on tehty mm. ravintolapalveluihin, pysäköintiin ja aikatauluihin liittyen.
Messuilta postaamme fiilistelykuvia Instaan ja messujen jälkeen kuvallisen koosteen tänne blogiin. Jos törmäätte meihin messuilla, niin olisi ihana moikata :)


-Jaana & Minna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti