lauantai 30. joulukuuta 2017

Lasitiilivalaisimet joululahjoina


Askartelin joulun alla kahdelle kummilapsistamme lasitiilivalaisimet. Koska vain yhdestä kaupungin kaupasta löytyi lasitiiliä ja nekin olivat kirkkaita, oli ostettava ne ja maalasin etuosan huurteiseksi. En halunnut että sisällä oleva valosarja näkyy ulospäin. Mies osallistui askarteluprojektiin poraamalla reiän lasitiilen pohjaan 16mm kaakeliporanterällä, jotta sisälle saatiin laitettua valosarja.

Ensimmäinen lasitiili meni lahjaksi 9-vuotiaalle pojalle, joka tykkää pelata tietokoneella. Hänen huoneensa on pelkistetty ja siinä on käytetty mm. betonia materiaalina, joten lasitiilivalokin sai olla simppeli. Eat sleep play repeat.

Tekstit ovat vinyylitarraa, jotka olen leikannut Silhouetten Curio -leikkurilla. Ihana laite! Tässä tiilessä vinyylitarra on mattapintaista, Ritraman valmistamaa. Haasteeksi muodostui saada poraamisesta syntynyt pöly tiilen sisältä pois. Vedellä peseminen ei ollut paras idea, sillä sitä oli todella vaikea saada kuivatettua. Suosittelen siis jotain toista tapaa ;)


Lasitiili: Biltema
Spraymaali: huurrettu lasi, Biltema
Vinyylitarrat: leikattu Silhouettella, materiaali mattapintainen Ritraman vinyylitarra, MDP Supplies
Valosarja: 20-osainen paristokäyttöinen led-valosarjaToinen lasitiilivalaisin meni 5-vuotiaalle prinsessalle. He ovat juuri muuttaneet uuteen kotiin ja tyttö sai oman huoneen, johon toivon tämän valaisin sopivan. Frozen olisi ehkä ollut se tämän hetken suosituinen kuva-aihe, mutta yksisarvisella mentiin.

Tämäkin oli alunperin kirkas lasitiili, jonka etuosan maalasin huurrettu lasi -spraymaalilla. Sisällä samanlainen valosarja kuin edellisessäkin valotiilessä; 20-osainen paristoilla toimiva led-valosarja jonka paristot ja katkaisija ovat lasitiilen takana piilossa. Vinyylitarrat on leikattu Silhouette Curio -leikkurilla ja materiaalina on Oracal 651, jota käytetään yleisimmin Silhouetten jenkkiryhmissä ja josta minulta löytyy lukemattomia värisävyjä. Nimi ja sarvi ovat kullanhohtoista vinyylitarraa.


Lasitiili: Biltema
Spraymaali: huurrettu lasi, Biltema
Vinyylitarrat: leikattu Silhouettella, materiaalina Oracal 651, MDP Supplies
Valosarja: 20-osainen paristokäyttöinen led-valosarja


-Jaana-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti