perjantai 11. marraskuuta 2016

Muumi -tarhatossut

Töihin palaaminen hoitovapaan jälkeen on jo todella lähellä ja kuopus aloittanut päiväkotiharjoittelun. Mahtavasti on lähtenyt sujumaan! Ensimmäisenä päivänä tarhassa koettiin hauska keskustelu:

Tarhantäti: "Lassilla (nimi muutettu) on lokero tuolla eteisessä. Voitte laittaa sinne vaihtovaatteet ja uninallen."
Minä: "Kiitos. Emme tosin tajunneet ottaa varavaatteita ja tossuja mukaan tänään."
Lapsi: "Mul ei oo tossuja. Äiti ompelee ne."
Tarhantäti naurahtaa: "Eihän niitä ommella itse. Tossut ostetaan kaupasta."
Lapsi: "Kyllä mun äiti ompelee ne!"

Jeps, jeps. Meidän lapsille on itsestään selvää, että äiti ompelee kaikenlaisia asioita <3 Tarha on tuttu isompien tyttöjen ajoilta, mutta tämä täti oli uusi päiväkodissa eikä voinut tietää mun harrastuksesta (vai onko tämä jopa enemmän terapiaa?) :) Ja niinhän se äiti ompele heti (kahden päivän päästä…) tossut. Tuli valinnan vaikeus millaiset teen ja koska lapsi tykkää Muumeista, laitoin niihin Muumipeikon kuvat. Pieni rajoitus tuli siitäkin, että kaikki tarvikkeet piti löytyä varastoista. Kun ne ovat suht´ suuret, on niitä pakko käyttää pois eikä aina ostaa uutta :)Kankaat: joustofarkku ja nahat, Jätti-Rätti
Silityskalvokuvat: netistä haettu, Silhouettella leikattu
Silityskalvot: MDP Supplies, Ruotsi


Nahkatossujen kaava ja ohje ovat Marian ateljee -blogista. Olen aiemmin tehnyt samalla kaavalla keskimmäiselle leppäkerttutossut hänen mennessä eskariin. Koska kuvat piti tehdä silityskalvosta eikä sitä voi silittäen kiinnittää nahkaan, tein päälliset joustofarkkutrikoosta. Pohja aitoa nahkaa väärinpäin laitettuna, jotta nurja puoli tulee lattiaa vasten eivätkä ole liukkaat. Takana myös aitoa nahkaa paikallisesta kangaskaupasta ostettuna ja pala riitti juuri ja juuri näihin tossuihin.

Muumipeikon kuvat on leikattu Silhouetten leikkurilla. Kuvat haettu netistä. Pohjalla mustaa silityskalvoa ja päällä valkoista; molemmat Hot flexiä. Aiemmin olin jo käyttänyt tuota toista kuvaa tässä pyjamassa (linkki), mutta en halunnut pistää samaa kuvaa molempiin tossuihin.


Takana on tosiaan aitoa nahkaa ja sen verran paksua, että kumilankaa oli vaikea rypyttää kujaan. Mies sai hoitaa sen osuuden vahvempana ;) Laitoin molempiin sivuihin pienet merkit valkoisesta nauhasta, jotta lapsen on helpompi hahmottaa kumpi tossu laitetaan kumpaankin jalkaan.

-Jaana-

2 kommenttia:

  1. Sulosiet tossut! Tuo lapsen kommentti saa niin hymyn huulille, ihana <3 Sulle ja Minnalle olis yhteinen tunnustus blogissa http://unelmallinen.blogspot.fi/2016/11/makeaa-violettia-ja-blogger-recognition.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen :) Kiitos tunnustuksesta ja yritetään vastata siihen mahdollisimman pian <3

      Poista