tiistai 4. elokuuta 2015

Me seilataan ja syödään

Otsikossa tulikin jo olennaisin; tämä perhe veneilee kesällä (paljon!) ja veneessä myös syödään. Tietenkin. Miten tämä liittyy käsitöiden tekemiseen? Ongelmana on ollut veneastioiden kuljetus kotiin pestäväksi ja muovipusseissa kuljettaminen on epäkätevää. Niinpä tarvittiin kassi veneastioiden kuljetukselle kodin ja veneen välillä.




Raitacanvaskangas löytyi täysin sattumalta Lontoossa käydessä yhdestä Goldhawk Roadin kangaskaupan alakerrasta. Pakan nähdessä tiesin heti, että se on loistava kangas astiakassiksi. Mallin visioi itse asiassa mieheni. Kun pohdin ääneen minkälainen kassi olisi käytännöllisin, heitti mies ilmaan idean merimiessäkistä. Loistava idea! Koko määräytyi astiaston mukaan; pohja on suurimman lautasen kokoinen ja korkeus sellainen, joka miellytti silmää. Malli on itse suunniteltu ja toteutettu.



Kangas: puuvillacanvas Goldhawk Roadin kangaskaupasta, Lontoo
Purjerenkaat: pienet 20/36mm (Kaihdinliike Sandberg), iso 28/46mm (Kauniskaarina)
Köysi: juuttiköysi 10mm (Motonet)
Malli: oma


Sopivien purjerenkaiden ja köyden etsintä olikin aika urakka! Kiersin monta liikettä ja etsin todella pitkään, että löysin oikeanlaisen köyden, joka oli oikeanpaksuinen, -värinen ja kädessä mukavan tuntuinen. Myös purjerenkaat oli vaikea löytää, jotka ovat köyteen nähden oikean kokoiset ja mieluiten valkoiset.

Lopulta täydellinen juuttiköysi löytyi Motonetistä ja siihen sopivat valkoiset purjerenkaat paikallisesta kaihdinliikkeestä. Olin aiemmin ostanut sovitettavaksi jo yhden isomman purjerenkaan, joka osoittautui aivan liian suureksi köyteen nähden, mutta se pääsi kuitenkin käyttöön kassin alareunaan, johon tarvittiin kahden köyden läpimentävä purjerengas. Joku (lue: useimmat) voi pitää tällaista haku-urakkaa hullun hommana, mutta jos itsellä on selvä visio jostakin, voin nähdä paljonkin vaivaa sen toteutumisen eteen. Ja nautin kauniista asioista, millainen tästä kassista mielestäni tuli <3





Kassia ei ole vuoritettu, sillä se ei sitä kaivannut ja pysyi näin myös kevyempänä. Köysien ympärille ompelin palan, jolla kassin saa suljettua suppuun. Purjerenkaita kassin yläosassa on kahdeksan kappaletta. Kauniiden, veneilyä kestävien astioiden etsintä oli myös aika urakka. Miksi kaikkiin veneilyastioihin tarvitsee painattaa ankkurin, lippujen tai kompassin kuvat? Tyylikkäät kokovalkoiset melamiiniastiat löytyi googlettaessa ja koska pelkät postikulut Suomeen olisivat olleet tulleineen yli 100e, tuotiin ne talvella lomareissun yhteydessä ulkomailta, kun sattumalta satuimme käymään samassa kaupungissa, jossa kyseisellä liikkeellä oli myymälä. Vähän erilaiset matkatuliaiset tällä kertaa ;)



-Jaana-

8 kommenttia:

  1. Sievä kassi =). Mää kuljetan astiat ihan vaan muovisessa pesukoolissa. En varmaan raaskis noin sievää pussukka käyttää likasille astioille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo :) Kassin sisälle vaikka muovipussi niin itse kassi pysyy siistinä :D Tuota on ollut helppo nostella, kuljettaa ja käyttää.

      Poista
  2. Upea kassi ja niin mietityt yksityiskohdat - jälleen kerran. ;)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Krista :) Viimeksi tänään, juuri äsken kassi on ollut matkassa mukana. Toimii.

      Poista