maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kesäperhoset ruskamekossa

Taisi olla vuosi sitten keväällä, kun kävimme Minnan kanssa Majapuun avoimissa ovissa ostoksilla ja esikoinen pyysi tuomaan itselleen netissä näkemäänsä perhoskangasta. Näytin kuvan useampaan kertaan ja kysyin pitääkö kuosista varmasti. "Joo, joo!" Noh, ostin kangasta reilun metrin ja kun otin sen työn alle loppukesästä, ei tyttö kuulemma ollut koskaan halunnutkaan sitä. Ei kun kangas takaisin varastoon.

Tuo kangaspala jäi vaivaamaan pitkäksi aikaa ja olen pohtinut mitä siitä ompelisin. Kun tässä keväällä hain kangaslaatikoista vaaleanpunaista puuvillaa kassin ompelua varten, osui se tämän perhoskankaan kanssa vierekkäin ja toi siihen kaivattua pehmeyttä. Idea jäi hautumaan aivoihin joksikin aikaa. Piti löytää kaava ja malli, johon saisi yhdistettyä parit kanttaukset tai muut yksityiskohdat vaaleanpunaisella resorilla. Alkukesällä ompelin kankaan vihdoin vaatteeksi ja siitä tuli itselleni kesämekko ruskamekon kaavalla. Vihdoin.


Koska tuo kuosi ja väritys on omaan makuuni sellaisenaan liian kova, lisäsin tosiaan vaaleanpunaisesta resorista (joka löytyi täydellisen sävyisenä Minnan varastoista, kiitos!) pääntien huolittelun ja taskuihin kanttaukset. Noiden taskujen ompelujärjestystä pohdin useamman hetken, mutta onnistuin ompelemaan ne vision mukaisesti ja ainoastaan yhdellä sauman purkamisella ;) Ja näpertäjänä halusin ommella taskut niin, että kuosi jatkuu myös reunassa näkyvässä taskupussissa.


Oikeasti ruskamekon kaavassahan on pitkät hihat ja savupiippukaulus. Tämä ostamani kangaspala ei riittänyt kumpaankaan vaan juuri ja juuri sain askarreltua siitä lyhyet hihat plus taskut. Noh, perhoset sopivat paremmin kesämekkoon :)


Kangas: Perhonen (Leena Rengon suunnittelema), Majapuu
Resori: Minnan varastosta


-Jaana-

10 kommenttia:

 1. Näyttää niin kauniilta sinun päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Marina :) Tämä myös tuntuu hyvältä, onnistui siis hyvin.

   Poista
 2. Erittäin ihana. Kauniisti olet sommittellut perhoset mekkoon:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli :) Onnistunut kohdistus on loisto juttu. Tossa olisi voinut saada kohdistettua myös perhoset huonosti/nolosti ;)

   Poista
 3. Tämä on kyllä kaunis! Hyvä että löytyi kaapista kangas ja pääsi vaatteeksi :)

  VastaaPoista
 4. Todella nätti mekko ja hienosti kohdistetut taskuperhoset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja taskuperhoset onnistuivat odotuksia paremmin ;)

   Poista