perjantai 17. huhtikuuta 2015

Neiti Jauhopeukalo ja sen sisko

Esikoinen sai kutsun kaverinsa 11-vuotissynttäreille, joissa oli luvassa pitsan leipomista ja jäätelöannosten tekoa. Edellisenä iltana havahduin siihen tosiasiaan, että meidän tyttöjen essut ovat liian pientä kokoa ja käytössä kauheaksi kuluneita. Ovat tosin käytössä vieläkin… Leivontaessuja on tullut kyllä ommeltua, mutta ei näköjään omille lapsille. Suutarin lapsella ei ole kenkiä eikä ompelua harrastavan äidin lapsilla sopivia asusteita.

Onneksi kangas- ja käsityötarvikevarasto on, öh, kohtuullisen kokoinen ja sieltä löytyi tarvikkeet kummankin tytön uusiin leivontaessuihin. Esikoinen on ollut jo vuoden todella innostunut leipoja, meidän Neiti Jauhopeukalo, joten essulle löytyy muutenkin käyttöä. Täytyy sanoa, että leipova lapsi on herkkusuuäidin onni ;)


Essun helmassa on kaksi muffinssia applikoituna. Jotta reunasta tuli suht simppeli, en alkanut siksakkaamaan sitä vaan ompelin yksinkertaisesti suoralla reunat kiinni essuun. Muffinssikankaan taakse silitin tukikankaan, jotta reunat eivät rispaantuisi ja liimasin sen kangasliimaspraylla ensin essukankaaseen ennen ompelua. Tuo liimaspray on ollut loistava ostos! En ymmärrä, miten olen aiemmin tullut toimeen. Esimerkiksi heijastinliivien ompelussa en muuten olisi pärjännyt.Malli: oma, vanhan essun mukaan leikattu hieman suurempana
Kankaat: Polka dots -puuvilla, Stof & Stil / Tanska ja muffinssikangas, Jätti-Rätti


Ja koska Neiti Jauhopeukalo sai synttäreille uuden essun, tilasi pienempikin heti itselleen oman. Essu tuli kokonaan tuosta muffinssikankaasta, josta applikoin isomman essuun kaksi kuppikakkua.

Koska kangas on aika värikäs ja tavallaan jopa rauhaton, kanttasin reunat hempeillä väreillä. Niskalenkkiin, joka jatkuu kainaloiden alta taakse sidontanauhoiksi, valitsin vaaleanpunaisen. Ylä- sivu- ja alareunaan valitsin raikkaan mintunvihreän.

Malli: oma, vanhan essun mukaan leikattu hieman suurempana
Kangas ja kanttinauhat: Jätti-Rätti


"Hups, paljonkohan sitä jauhoa lipsahti taikinaan?!"Mitä isommaksi lapset tulevat, sitä vaikeampi on keksiä kaverisynttärilahjoja. Mennään pitkälti sen mukaan mitä tytöt ystävistään kertovat ja mitä ovat toivoneet. Nyt päivänsankari oli innokas piirtämään, joten lahjaan pakattiin taiteilijatarvikkeiden lisäksi myös kangastussit ja ompelin valkoisen kassin, johon hän saa itse piirtää mieluiset kuvat. Lahjan saaja kuulemma tykkää piirtää erityisesti Pikachuja, joten kassista voi tulla vaikka uniikki Pikachukassi :)Kankaat: Valkoinen puuvilla, Jätti-Rätti ja vuorikankaana polka dots -puuvilla, EK
Malli: oma, simppeli ;)


Blogissa on arvonta käynnissä. Osallistumisaikaa maanantaiseen saakka :)

-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Ihania essuja !
  t. Nelliina

  VastaaPoista
 2. Ihanat essut, ja tuo kassi idea on kyllä loistava :) meidän poikien esasut on kans liian pieniä, nyt tarttis saada suuremmat, mut pitäs löytää joku hauska kangas joka sopii poikaleipurille. (tosin kangasvarastotkin on ihan valtavat, mut ei just oo sellasta oikeeta kangasta tiettykään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olisi poikien essuun ihan yksivärinen kangas, johon applikoisi jonkun kuvan? Täällä ainakin kangasvarastot (turhan) suuret ja yrittää aina keksiä jo olemassa oleville kankaille käyttöä ;)

   Poista