torstai 23. heinäkuuta 2015

Vinoa leikkausta ja raitaa

Kun näin Helmoja ja hepeneitä -blogin Kristan ompelemat paidat, kolahti malli heti ja idea jäi kytemään hetkeksi. Kangaslaatikoista ei mikään kangas tuntunut sopivan tähän malliin, joten kävin ostamassa Kankaamosta ihanaa leveäraitaista trikoota. Mustavalkoisena tottakai.

Kaava on Burda-lehdestä (4/2014) ja mallikuvan yhteydessä lukeekin, että kaavaa voi pidentää jonkin verran, jos haluaa paidasta pidemmän. Kyllä kiitos, muuten napa olisi näkynyt. Pidensin kaavaa noin 10 senttiä ja kavensin reilusti sivuilta sekä hihoista. Tästä tuli mukava jakkumainen paita. Kaava: Burda 4/2014
Kangas: raitatrikoo, Kankaamo

Ompeluohje oli taas minulle osittain täyttä hepreaa, joten sitä hetken luettuani päätin ommella paidan oman visioni mukaan. Taitoin leveät päärmeet vinoreunoissa ja ompelin kaksoisneulalla päältä. Ei varmasti mennyt samalla tavalla kuin ohje olisi neuvonut, mutta siistit tuli ja se on pääasia.
Tunne, kun seisot kadulla ohikulkijoiden ihmetellessä ottamassa blogikuvia puserosta, jota tuuli riepottaa koko ajan… Meillä oli taas naurunsekainen kuvaussessio Minnan kanssa; tätä blogia ei kirjoiteta otsa rypyssä ;)-Jaana-

12 kommenttia:

 1. Hieno! Trikoisessa versiossa minäkin vaan käänsin reunat, pellavapaidan tein ohjeen mukaan. Mulla on ollut kumpikin paljon käytössä, on kyllä ihan lempparipaidat :) Ihanaa kun voi ystävän kanssa jakaa blogihetkiä. : ) ja kiitokset linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista ja ennenkaikkea tuon kaavan bloggaamisesta :) Ei olisi muuten tullut ommeltua tuota, jos en olisi sitä blogissasi nähnyt.

   Poista
 2. Tosi tyylikäs! :) blogikuvaukset on kyl usein aika huvittavia tilanteita. Mulla mies kuvaa useinmiten ja pienempi lapsi kulkee mukana. Arvata saattaa, että kuviin tulee helposti pientä liikettä. .. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) Nostan hattua, jos saatte kahdestaan kuvattua blogikuvat lapsen kera! Joskus munkin kuvat ovat miehen ottamia, mutta Minnan kanssa sujuu paremmin ;) Itse kun olen harrastanut valokuvausta 4v. saakka, jolloin sain ekan oman kameran, ei meillä mies ole juuri koskaan ottanut valokuvia.

   Poista
 3. Kuulkaas, kiinnostaisiko teitä osallistua blogini haasteeseen, jossa kerrotaan blogin tarina: miten se on syntynyt ja vaiheita matkan varrelta. Tuolla olisi vielä muutama haastepaikka vapaana. Laitoin tuohon alkuun nyt 10 avointa kutsua siihen ja viisi taitaa olla jo täynnä. Jos haluatte osallistua, ni käykääpä huikkaamassa sinne postauksen loppuun. Ois kiva lukea teidän blogin tarina. Se kun on varmasti vähän erilainen, kun on kaksi tekijää. Ohjeet on tän postauksen lopussa: http://www.kototeko.blogspot.fi/2015/07/sinne-ja-takaisin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava haaste, mukana! :D Ja käyty ilmoittautumassa blogissasi :)

   Poista
 4. Ihana! Tuopa olisi kiva itselläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina :) Kaavasuosittelut täältä, pidennettynä mallina tosin ;)

   Poista