tiistai 14. heinäkuuta 2015

Salaiselle ystävälle jalkapallosetti

Ompeluryhmässä järjestettiin taas vaatevaihtotapahtuma, jonka ideana oli ommella kaksi tuotosta salaiselle, arvotulle ystävälle ja me vuorostaan saimme kaksi ommeltua asiaa joltakin salaiselta ystävältä.  Omasta salaisesta ystävästä saa jonkin verran tietoja eli ihan tyhjästä ei ideaa joudu keksimään. Edellisen kerran osallistuimme vastaavaan tapahtumaan Minnan kanssa molemmat ystävänpäivänä, jolloin minä ompelin tuplapaidan ja laukun sekä Minna mekon ja pipon.

Nyt sain salaiseksi ystäväkseni 8-vuotiaan pojan, joka harrastaa jalkapalloa sekä soittaa viulua, tykkää väreistä ja rennoista vaatteista. Ensin meinasi mennä luu kurkkuun, koska ollaan kaukana mukavuusalueeltani eli isompien tyttöjen vaatteista tai pienten taaperoiden vaatteista. 8-vuotias poika tuskin innostuu mekoista tai laukuista ;) Hetken ideaa pohdittuani ompeluystävien kanssa, muotoutui ajatus jalkapalloaiheisesta hupparista ja sellainen siitä tulikin. Pienemmäksi ompelukseksi tein shortsit samasta kankaasta.

Tuo jalkapallokuosinen kangas oli heti ajatuksissa, mutta eihän sellaista löydy varastoistani. Ajattelin kokeilla huhuilla sellaista paikallisesta fb-ompeluryhmästä ja sainkin vastauksen muutamassa minuutissa ja teimme kangasvaihdon heti seuraavana päivänä. Kiitos Sanna! Jalkapallokankaasta tuli kaaritaskut ja hupun vuori. Väriä sain laittamalla vihreän vetoketjun ja hihansuiden resorit. Ihana, pehmeä kotimainen joustocollege löytyi Kankaamosta.

Lyhyen googlettelun tuloksena löysin useamman hupparikaavan, joista Ottobren Funny Fox oli saanut kehuja plus se löytyi omasta lehtihyllystä eli kaavakin oli valittu. Tein kaavaan ainoastaan pieniä muutoksia (mm. hupun vuorittaminen ja pituutta sen verran lisää, mitä vetoketju antoi myöden).
Kaava: Funny Fox -huppari (OB 4/2012)
Kangas: jc (Kankaamo), jalkapallokangas ompelukaverilta, resori (Majapuu)


Hupun tosiaan vuoritin mallista poiketen. Ja kankaana luonnollisesti jalkapallokuosi. Tämä oli muuten ensimmäinen vetoketjullinen huppari, jota olen aikuisiällä ommellut ja jouduin hieman pähkäilemään ompelujärjestystä, koska halusin ommella tuon hupun pussiin. Onnistui. Olin tyytyväinen.

Ensin ajattelin kantata kaaritaskut vihreällä resorilla, mutta siitä olisi tullut liian levoton. Molemmat reunat pelkällä mustalla kantaten olisi ollut liian kova ja taas valkoisella liian pliisu. Niipä kanttasin pidemmän eli ulkokaaren mustalla ja sisäkaaren valkoisella. Hyvä, että hupparin kaavassa oli myös kaaritaskut niin sain ommeltua ne oikealle korkeudelle.
Pienemmäksi ompelukseksi tein tosiaan samasta joustocollegesta shortsit. Niissä on kuminauha vyötäröllä ja narut lähinnä koristeena. Lahkeeseen applikoin mustan E-kirjaimen pojan etunimen mukaan. Applikointi ei onnistunut täydellisesti vaan olisi kannattanut sittenkin laittaa mustasta silityskalvosta. Sellaista ei vaan omasta varastosta löytynyt.
Kaava: Ultimate Casual (OB 4/2013) muokattuna shortseiksi
Kangas: joustocollege (Kankaamo)
Sovituskuvien ottaminen olikin haasteellisin vaihe. Hupparisetti oli juuri esikoisemme kokoinen… mutta pojalle ommeltu. "Poikavaate!" ilmoitti neiti 9,5v. Jonkin aikaa keskusteltiin, että sovituskuvat olisi kiva saada ja muita samankokoisia poikia ei ole mahdollista saada malliksi. Lopulta tyttö suostui ja lymyili pihalla kuvia otettaessa, etteivät naapurit vaan näe ;) Ei siis toivoakaan, että olisin voinut kuvata vaatteet esimerkiksi jalkkiskentällä :D Jättis-tuutin neiti tahtoi kuvauspalkkioksi.
-Jaana-

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea kertomus siitä, miten nämä vaatteet syntyivät. Vaihtoja on kiva seurata :)

  Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin vaihtoihin on ollut myös mukava osallistua. Tyttö jo kysyi, että koskas on seuraavat ;) Ollaan itse saatu todella upeat ja mieluisat vaatteet tytölle molemmilla kerroilla <3

   Poista
 2. hieno setti! mutta ei ole totta, ettet ole ommellut huppareita aikuisiällä tätä ennen! jopa minä vetoketjukammoinen olen tehnyt niitä useamman. :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :) Minähän ompelen suurimmaksi osaksi muita kuin vaatteita ;) Huppari on kyllä ollut pitkään työlistalla ja nyt tuli oiva tilaisuus ommella sellainen.

   Poista