lauantai 25. heinäkuuta 2015

#blogisitarina - blogimme tarina

Saimme Kototeko-blogin Sannalta haasteen kertoa oman blogimme tarina. Mielenkiintoinen haaste, joten otimme sen ilolla vastaan, sillä onhan mukava lukea tarinoita blogeista.Meidän blogimme tarina alkaa Handmade by Minna -blogista, jota Minna kirjoitti usean vuoden ajan. Blogin kirjoittaminen hieman jäi, vaikka käsitöitä tuli tehtyä samalla innolla kuin aiemminkin.

Jaana ei ollut koskaan aiemmin kirjoittanut blogia ja oli päättänyt, ettei aloitakaan. Minna useampaan kertaa ehdotti blogin aloittamista, mutta idea ei kiinnostanut. Omia käsitöitä olisi kyllä kiva koota johonkin muuallekin kuin tietokoneen kuvakansioihin talteen.

Alkukeväällä 2014 Minna ehdotti yhteisen käsityöblogin perustamista, joka otti heti tuulta alleen ja alkoi kova pohdinta blogin nimestä. Koska asumme lähekkäin, mietimme blogin nimeä joka kuvastaisi asuinpaikkaamme. Pohdinnassa oli jos jonkinnäköistä nimiehdotelmaa, mutta mikään ei tuntunut oikealta. Ideoita vaihdeltiin kävelylenkeillä ja viesteillä, kahvikupin äärellä ja kangaskauppareissuilla.


Kun ajoimme yhdessä keväällä 2014 Majapuun avoimiin oviin Naantaliin, heitti Jaana "Villa & Villa" -nimen viimeiseen risteykseen ajettaessa. Se kolahti heti. Nimi kuvastaa blogimme sisältöä; villaa materiaalina viitaten käsitöihin ja villaa kotina viitaten sisustukseen ja kotiin. Samalla "Villa & Villa" kuvastaa tämän blogin olevan kahden ystävän yhteinen; kahdessa villassa kirjoitettua. Blogimme otsikkona on alusta saakka ollut sama "Villa & Villa" -teksti, josta löytyy lankakerä iin pisteenä ja talo a-kirjaimena.


Eipä mennyt montaa päivää, kun blogi oli muokattu kuntoon ja ensimmäinen blogiteksti kirjoitettu "Tervetuloa Villa & Villaan" (10.4.2014). Tuosta ensimmäisestä postauksesta löytyy myös lyhyet kuvaukset millaisia käsitöitä olemme silloin tehneet ja joita on tässä blogissa jatkossa ollutkin. Olemme kumpikin tehneet käsitöitä "aina" ja on ollut mukava koota tänne käsityöpäiväkirjaa osasta valmistuneista jutuista.Miksi perustimme tämän blogin ja miksi sitä jaksamme kirjoittaa? Ensinnäkin on hauska nimenomaan koota yhteen paikkaan kuvat ja tarinat valmistuneista käsitöistä. Jos ne haluaisi tallettaa muistoina vain itseä varten, olisi se tuhat kertaa helpompaa ja nopeampaa tehdä vaan kuvaamalla tuotokset omiin kansioihin. Blogin kautta niistä on iloa ja ideoita muillekin ja samalla saa jakaa onnistumisia (ja tuskastumisiakin) muiden kanssa. Mitään tavoitteita meillä ei ole blogin suhteen vaan se saa toimia meidän käsityöpäiväkirjana.

Useampi on kysynyt millaista on kirjoittaa blogia yhdessä toisen henkilön kanssa? Meidän reilun vuoden kokemuksella se on ollut todella antoisaa ja helppoa. Tärkeää on ollut tietenkin, että blogin tuleva sisältö mietittiin ja rajattiin etukäteen yhdessä. Vieläkin tärkeämpää on ollut, että blogia tehdessä on täydellinen luottamus toiseen ja sama näkemys sekä avoin, suora keskusteluyhteys. Jos toinen ei ole sydänystävä, olisi tämä varmasti ollut haasteellisempaa. On ollut mahtavaa, että ennen yksin harrastetusta asiasta, käsitöistä, on saanut yhteisen harrastuksen. Kun aikanaan tutustuimme ja ystävystyimme samanikäisten esikoistyttöjemme kautta, emme alkuun tienneet kummankin ompelevan ja tekevän käsitöitä. Kun tämä asia tuli jossain vaiheessa ilmi, oli ihana saada vertaistueksi ja kuuntelijaksi jonkun, joka jakoi saman kiinnostuksen kohteen. Myös blogin kirjoittaminen on ollut mukavampaa ja rennompaa, kun sisältöä on tuottamassa kaksi henkilöä eikä se ole pelkästään oman aktiivisuuden varassa.
Blogin sisältö on pysynyt aika samana koko ajan. Luetuimpia postauksia ovat ohjeet ja niistä erityisesti pussukan ohje ja vaunuverhon ohje. Mitään erityisiä käännekohtia ei reilun vuoden ikäisessä blogissa ole vielä havaittu :) Jaana kyllä tunnistaa, että vaatteiden ompelu on lisääntynyt koko ajan. Jos aiemmin ompelukset olivat suurimmaksi osaksi puuvillasta erilaisia sisustusjuttuja, kasseja sekä pussukoita ja harvat vaatteet tytöille ommeltuja naamiaisasuja, on nyt tullut ommeltua yhä enemmän käyttövaatteitakin ja jopa itselle. Blogin julkaisuista löytyy kuvakoosteet, joihin linkit tuossa oikeassa reunassa ylempänä. Alla muutamia poimintoja kummankin käsitöistä.
Me haastamme seuraavat blogit kertomaan oman tarinansa:
   Cutie -blogi & Noora
   Fagerwear -blogi & Hanna
   Eilen tein -blogi & Hanne
   Pumpulia ja Pellavaa -blogi & Ilona


Ohjeet tulevat tässä.
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.

-Jaana & Minna-

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea tarinanne! Tunnutte heti paljon tutummilta. Teette kyllä hirmuisen kauniita juttuja ja tyylillä. Samoin bloginne on hienostuneen tyylikäs. Kiva nähdä, mitä kaikkea keksitte vielä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Täytyy paneutua asiaan ajan kanssa ja kaivella muistista blogin historia. ;)

  VastaaPoista
 3. Hei, olipa mukava tupsahtaa tänne. Haasteita on nyt paljon liikenteessä ja niitä on mukava aina lueskella. Ja löytää samalla uusia, ihania blogeja, niin kuin teidän bloginne:) Kauniita käsitöitä blogi pullollaan, täytyy ruveta selailemaan tarkemmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Tervetuloa seurailemaan meidän kahden Villan käsitöitä :-).

   Poista