sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hahtuvia ja ompelevan naisen onni

Kolme paitaa itselle. Ensimmäisenä samalla Burdan vesiputouspaidan kaavalla tehty paita sivurypytyksineen, jolla tehtyjä on ollut blogissa jo aiemminkin (täällä ja täällä). Tykkään tästä kaavasta. Vesiputouspääntie miellyttää ja sivurypytykset ovat vatsa-armollisia. Eihän meillä tietenkään ikinä ole pömpötystä tms. ;) Tällä kaavalla tehty vaate on tosi monikäyttöinen; riippuu mihin sen yhdistää niin lookki on aivan erilainen. Nyt oli kyllä siinä ja siinä onko kangas liian paksu vesiputouspääntiehen. Hahtuvakangas on Sari Pelhon suunnittelema Sweet Dandelions -digiprintti ja se on ostettu Majapuulta.

HommaHuoneen värihaasteessa on tälle kuukaudelle pastellivärit, johon osallistun tämän paidan kanssa. Harmillisesti kangasta jäi niin vähän yli ettei siitä riittänyt enää tytön vaatteeseen. Minna jo osallistuikin tähän haasteeseen heti alkukuusta pinkkien mekkojensa kanssa :)




Kaava: Burda 6/2013
Kangas: Sweet Dandelions / Pelho Design, Majapuu




Seuraavat kaksi paitaa ovat ne ompelevan naisen onnet, sillä on todellinen onni omistaa täydellinen paidan kaava itselle! Omalle kohdalle tämä tuli aika sattumalta. Olen tykännyt Ruskamekon kaavasta ja se istuu minulle todella hyvin, jopa pienestä notkoselästä huolimatta. Niinpä muokkasin tuosta todella pienin muutoksin itselleni paitakaavan. Vain toinen ompelua harrastava voi ymmärtää tunteen, joka tulee sopivan paitakaavan omistamisesta <3 Yksi ompeleva ystäväni kysyi minkä pohjalta olen kaavan muokannut ja on varmasti tarvinnut paljon työtä. Noup, tämä on melkein suoraan Ruskamekon kaavasta tehty.

Tämä raitakangas on palalaarilöytö Jätti-Rätistä. Mitä pehmein trikoo ja todella hyvälaatuisen oloinen. Ostaessa kankaassa oli pieniä likapilkkuja, mutta aavistelin niiden lähtevän pesussa. Lisäksi kangas oli kahdesta palasta koottu. Osa likatahroista lähti pesussa, osa ei. Sain kuin sainkin leikattua siitä oman paitani ja sen lisäksi vielä pipon niin, että pystyin kiertämään likatäplät.




Kaava: oma paitakaava
Kangas: raitatrikoo, Jätti-Rätti




Blogia enemmän lukeneet tietävät, että olen meri-ihminen. Tämäkin kangas on palalaarilöytö Jätti-Rätistä viime keväältä, mutta se oli unohtunut kangaslaatikkoihin. En ollut leikannut siitä kuin yhdet palat kuopuksen solmupipoon. Kun se kangas nyt tuli eteen, halusin tehdä siitä paitakaavan innostamana toisen peruspaidan 3/4-hihoilla. Tein hihoista hieman tiukemmat, mitä Ruskamekon kaavassa on. Koristukseksi paita sai meriaiheiset kuvat silityskalvosta. Koska koordinaatit ovat oikeat, poistin niistä kuviin pari numeroa eli tekstissä ei oikeasti ole tuollaisia koloja.


Kaava: oma paitakaava
Kangas: raitatrikoo, Jätti-Rätti
Silityskalvot: MDP Supplies






Home-teksti on lilaa Hot flex -silityskalvoa, tähti valkoisesta glitterisilityskalvosta ja koordinaatit lilasta helmiäissilityskalvosta ja tosiaan ilman tuollaisia koloja (numeroita poistettu, koska oikeat koordinaatit kyseessä enkä halua laittaa niitä blogiin).




Onko teillä, jotka ompelette, itselle sopiva paitakaava? Oliko helppo saada sopiva vai aiheuttiko harmaita hiuksia vai onko vielä työn alla?


-Jaana-

17 kommenttia:

  1. kauniita paitoja oot tehnyt. Tuo sivurypytyspaita on aivan ihana. Ja tosiaankin vatsaystävällinen. Tosin en tiedä missä kohtaa sinulla se vatsa on... ;) oot niin hoikka siis. Mulla on linnelin miw ihan suosikkikaava. Sitä käytän sekä mekkoihin et paitoihin. Välillä pikin hampain oon kokeillut muita kaavoja mut aina mä palaan siihen mikä takuuvarmasti toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) Itse olen sitä mieltä, että mitä sitä hyvää vaihtamaan. Jos on joku kaava mikä toimii, niin ilolla käyttää vaan :D

      Poista
  2. Tosi kivoja ja sulle hyvin sopivia paitoja :) Mulla ei oikein ole paitakaavaa, kun en juuri paitoja tee, mutta Ruskamekko on melko täydellinen mekkoihin ja tunikoihin. Juuri olenkin pohtinut, että pitäisi sen pohjalta muokkailla ihan paitakaavaa. :) Ehta on myös jees, mutta raglanhihojen istuvuudessa on vielä fiksaamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Mä en oikein lämpene raglaneihin, mutta osalle Ehta sopii tosi hyvin. Mä käytän lähinnä paitoja (lue: mekkoja voisi pitää paljon useammin ;) )

      Poista
  3. Onpas ihanat paidat ja todellakin istuva kaava on kultakimpale ompelijalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on todellinen kultakimpale :D Säästää pahaa mieltä, kankaan hävikkiä sekä turhautumista ;)

      Poista
  4. Tuo Burdan kaava on kyllä ihana! Pitäisi tutkia löytyisikö kirjastosta.. Miun paras paitakaava kotiutui aikoinaan salaisen vaatevaihdon kautta. Sain siis vaihdossa paidan, joka istui about täydellisesti ja salainen ompeluystävä sitten ystävällisesti lähetti käyttämänsä kaavan perästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varoituksen sanana, että se kaava oli tosi vaikea piirtää. Burdan kaavat yleensäkin on täynnä ja tuota oli tosi vaikea jäljentää, kun on tosi erikoisen mallinen eikä voinut helpolla arvata mihin kaartuu plus pieniä merkkejä seassa :/ Mut kannatti, koska kaava toimii. Aivan mahtavalla tavalla olet saanut paitakaavan <3

      Poista
  5. Kivan näköisiä! Sopii sulle tosi hyvin :) Istuva kaava pitäisi ehdottomasti löytyä jokaiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen :) Niin pitäisi, mutta en edes aiemmin uskaltanut haaveilla sellaisesta. Ompeluun/kaavoitukseen ei oo mitään koulutusta niin alusta saakka en sellaista saisi tehtyä ainakaan hermoja menettämättä ja mm. Ottobren kaavat eivät istu kovin hyvin. Todellinen lottovoitto, että tuo Ruskamekon kaava toimii <3

      Poista
  6. Kaunista pastellia ja kylläpäs tuo puserokaava istuukin sinulle hyvin! Itsellä edelleen hakusessa, tosin ruskaa en ole kokeillutkaan vielä. Kiva, kun olette haasteessa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija ja kiitos myös haasteesta :) Tämän kuukauden vastavärit voi tuottaa ongelmaa, mutta mustavalkoista voisi hyvinkin syntyä. Katsotaan… :D

      Poista
  7. Onpa kivoja paitoja! Ihana erityisesti tuo puuterinen, herkkä ja leikkisä.

    Pitkähkönä ihmisenä toimiva paitakaava olisi kyllä aikamoinen onni! Paitano ostan ainakin toistaiseksi toisten ompelemina, mutta täytyy ehdottomsti perehtyä asiaan! Ärsyttää olla muutaman kuulauden välein olla ostamassa uutta aluspaitaa kulahtaneen (ja muutenkin liian lyhyen) tilalle.

    Mainitsis että Ottobren paidat ei sovi sinulle, mikä niissä on (kohdallasi) pielessä?

    -Anna, joka kommentoi aika harvoin, mutta lukee (ja ihailee!) aina kaikki postaukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas kirjoitusvirheitä... Syytän onnibussin pomppuista kyytiä :)

      Poista
    2. Kirjoitusvirheet ei haittaa yhtään; sisältö ennenkaikkea ja kunhan selvää saa :D Ompeluharrastuksen loistavia puolia on kyllä se, että saa (yleensä…) juuri itselle sopivia ja hyvin istuvia vaatteita. Tosin itse ommeltuja vaatteita kohtaan on tosi kriittinen ja pitää istua erinomaisesti. Kaupan vaatteita en itse yleensä syynää niin tarkkaan. Ottobren kaavat on yleensä minulle liian isoja ja jää kainaloryppyjä. Burdalta tuntuu löytyvän sopivampia, mutta tämä Ruskamekon kaava oli täysosuma ;)

      Poista
  8. Hienoja kaikki, mutta tuo vaaleanpunainen on aivan upea! Sopii sulle niiiiiin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Sopii päälle, tuntuu hyvältä ja käy moneen tilanteeseen eli tulee varmasti käytettyä paljon :D

      Poista