perjantai 5. helmikuuta 2016

Henkäyksen kevyt hempeys

Paljettikankaita on tullut monasti hipelöityä varmasti jokaisessa käymässäni kangaskaupassa.
Useimmat on kuitenkin jääneet kauppaan, yleisemmin siitä syystä,
etten ole keksinyt oikeasti järkevää käyttötarkoitusta vielä suhteellisen hinnakkaille kankaille.
Tai sitten en ole vaan uskaltanut lähteä edes kokeilemaan hentoisen visioni toteutusta.

Viime syksynä pisti silmään paikallisessa kangaskaupassa ihanan hempeän värinen paljettikangas.
Sitä tuli useammalla käynnillä siliteltyä ja yhtä monta kertaa se tuli jätettyä kauppaan, juurikin siitä syystä että sitä kunnon ajatusta ei ollut. Kunnes yhdellä kertaa päätin lopettaa sen kissa-hiirileikin ja ostaa metrin, menetys ei kuitenkaan olisi päätä huimannut vaikkei visioni olisikaan toteutunut.

No, se visio ei kuitenkaan ollut tämä vaan jotain aivan muuta, mutta senkin ehkä siitä metristä vielä saa toteutettua kunhan sopiva kangas löytyy kaveriksi.
Joulun ajan juhliin halusin neitokaiselle uuden mekon ja kun näin samaa hempeää väriä olevan viskoositrikoon, oli täysin selvää mitä siitä ja tästä paljetista syntyisi.  
     


Mekko on omalla kaavalla ja summissa saksimalla tehty, yläosassa paidan kaava, alaosassa a-linjainen hame. Alaosassa on trikoo alla ja paljetti päällä.
Paljettikankaan ompelu on vaan aikamoista, tai ei niinkään ehkä se ompelu vaan se leikkaus ja leikatun kankaan käsittely... sitä paljetin palasta on sitten ihan joka puolella.

Kaava: Oma
Kankaat: Jätti-RättiTämäkin mekko sopii hyvin Hommahuoneen värihaasteeseen.

-Minna-


8 kommenttia:

 1. Aivan ihanan utuinen vaate ja kuvat. Kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis <3. Itsellänikin paljettikangas kaapissa pyörinyt jo jonkin aikaa kun en ole sitä mihinkään osannut käyttää :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko! Mulla nuo paljettikankaat himottaa aina kaupassa, mutta tuo leikkaaminen ja ompelu ei himota yhtään... ;)onpas teidän neiti kasvanut pitkäksi tytöksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Mä olen myös toivoton paljettien hipeltäjä ja niitä olisikin varmaan kaapit täynnä jos olisi rohkeampi niitä käyttämään ;-).
   Tuo jälkikasvu on kyllä tosiaan venynyt ihan hurjasti, saa nähdä koska äiti jää perheen lyhimmäksi ;-).

   Poista
 4. Ihana, samanlaisen voisin ottaa itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Krista! Minäkin ottaisin itselleni kyllä mieluusti, mutta minun päälläni voisi kyllä näyttää... noh mielenkiintoiselta ;-). Sinulle sopisi varmasti ja olisikin ihan mahtavaa nähdä sinun ompelemana versio aikuiselle naiselle.

   Poista