lauantai 17. lokakuuta 2015

Turun käsityökauppojen helmet

Vasta facebookin ompelu- ja käsityöryhmiin liityttyä on tullut huomattua, että Turussa on monta upeaa, uniikkia käsityöliikettä. Aiemmin on luullut, että samanlaisia helmiä löytyy lähes jokaisesta kaupungista. Koska ihanat asiat ja löydöt on hienoa jakaa ystävien kanssa, esittelemme tässä muutaman Turusta ja Turun seudulta löytyvän käsityötarvikeliikkeen.


Kangaskaupoista suurimman maininnan ansaitsee luonnollisesti Jätti-Rätti

(Turun liike)

(Kaarinan liike)


Liikkeitä löytyy Turun ja Kaarinan lisäksi myös Raumalta. Valikoima on todella suuri ja hinnat olemattomia. Normaali metrihinta kankaalle on 6-7e. Turun ja Kaarinan liikkeet ovat lähes identtisiä valikoimaltaan, mutta mutu-tuntumalla Turussa on hieman enemmän kankaita ja Kaarinassa kattavampi ompelutarvikevalikoima esimerkiksi vetoketjujen osalta.(Yllä olevat kuvat Turun Jätti-Rätistä)


Jättiksissä on myynnissä kankaiden lisäksi kaikkea mahdollista ompelutarviketta kuin myös trikookuteitakin. Paikan iso miinus on siinä, että priiman tavaran joukossa on myös kakkoslaatua ja mitä milloinkin. Harvaan kankaaseen on kirjoitettu tuotetietoja eli tarkkana saa olla, mitä ostaa ja ihan aloittelijalle tämä kangaskauppa voi olla aika haastava. Mutta paljon ompelevalle taivas! Kangasta on myynnissä niin kauan kuin sitä riittää. Voi olla, että joskus tulee lisää, mutta useimmiten ei. He tuovat itse kankaita maahan, ostavat tehtailta ylijäämäpaloja ja lopettavien liikkeiden varastoja. Mitä ja mistä milloinkin :D


(Yllä olevat kuvat Kaarinan Jätti-Rätistä)


Palalaareista tekee upeita löytöjä mm. Marimekkoa, Noshia ja Nansoa, mutta parhaimmat eivät ehdi kauan laarissa olla vaan ne löytävät ostajan yleensä vartin tai tunnin sisällä. Kierto on siis aika nopea ja visiittejä on hyvä tehdä useasti. Palalaarin hinnat ovat vieläkin edullisempia kuin pakkakankailla. Metrihinnaksi ei montaa euroa tule.

(Yllä olevat kuvat Kaarinan Jätti-Rätistä)


Turun Jätti-Rätti ei ole aivan keskustassa, mutta sinne pääsee kätevästi bussilla tai miksei myös kävellen (n. 3km torilta). Sijainti on merkitty postauksen lopussa olevaan karttaan. Kaarinan Jätti-Rätti on keskustan tuntumassa. Molemmissa Jättiksissä on hyvin ilmaista pysäköintitilaa liikkeiden pihalla.


Jätti-Rätti, Turku, Nuppulantie 27
Jätti-Rätti, Kaarina, Koristontie 1
HUOM. Va-Rit on sulkenut ovensa alkukesästä 2017 omistajan menehtymisen takia. Koska koko postauksen idea lähti tästä ihanasta käsityöliikkeestä, emme halua poistaa Va-Ritia koskevaa tekstiä. Ritva piti vuosikaudet todellista käsitöiden tekijän unelmaliikettä Turussa ja palveli ihmisiä suurella sydämellä ja suuri joukko jäi kaipaamaan tätä liikettä ja sen omistajaa.


Ompelutarvikekaupoista kunnon esittelyn ansaitsee Va-Rit
Tämä pieni liike aivan Turun ydinkeskustassa Yliopistonkadulla on paljon suurempi valikoimaltaan kuin ulkoapäin uskoisi! Ennenkaikkea liikkeestä löytyy lukematon määrä erilaisia vetoketjuja ja tuhansia nappeja, jotka ovat ompelijan pelastus. Todellinen ompelutarvikkeiden karkkikauppa siis! Koko postauksen idea lähti itse asiassa Va-Ritista, sillä yhtenä kertana liikkeessä käydessämme tuli puhetta, että liian harva tietää tästä liikkeestä ehkäpä sen takia, ettei sillä ole nettisivuja. Usein fb:n ompeluryhmissä tulee vinkattua, että käykääpä katsomassa Va-Ritilta, kun on vetoketjun tai nappien tarve.

Uskallamme väittää, että vetoketju tai nappi löytyy joka tarpeeseen ja valikoiman lisäksi tässä liikkeessä on mielettömän ystävällinen ja asiantunteva palvelu! Nappeja löytyy yli 10.000 erilaista ja vetoketjuja tuhansia. Omistajarouva on pitänyt liikettä jo 21 vuotta ja joka kerta liikkeessä vieraillessa olemme saaneet erityisen hyvää palvelua! Va-Ritia ei voi siis kuin suositella!

Napeista vain osa on esillä ja loput laatikoissa säilytyksessä. Omistaja muistaa hämmästyttävän hyvin valikoimansa ja useamman kerran on etsitty "sitä tiettyä yhtä, joka on suurinpiirtein tässä" ja putkilon löydettyä se on juuri sellainen, jota olen kuvaillut ja tarvitsen.Vetoketjuja löytyy neljä täyttä telinettä. On kaikenvärisiä ja kaikenlaisia; avo-, umpi-, haalari-, metri-, piilovetoketjuja jne. Arvio vetoketjujen määrästä oli tuhansia. Hinnat ovat kaikenlisäksi todella edulliset. Esimerkiksi piilovetoketjuja on vaikea löytää oikeanmittaisena ja -värisenä, mutta Va-Ritilla niitäkin on kymmenissä eri väreissä!


Liikkeestä löytyy toki myös kankaita. Pääosa kankaista on joustamattomia ja trikoita vain muutamia. Liikkeen takaosassa on herkullinen kokoelma erilaisia puuvilloja esimerkiksi tilkkuilijoita ajatellen.

Valikoimissa on myös nauhoja, nyörejä, solkia, lankoja, tarvikkeita ja lähes mitä tahansa ompelutarvikkeita.

Kuvia ottaessa tuli juttua joustokanteista, joita valikoimiin oli tullut lähiaikoina. 39 eri värissä! Ai, miten herkullinen hylly <3
(Liike lopettanut toimintansa alkukesästä 2017 omistajan menehtymisen vuoksi. Kts. tarkemmat tiedot Va-Ritin tekstin alusta miksi tämä esittely on edelleen julkaisussa.)Aivan Turun keskustassa on todellinen helmi, nimittäin helmikauppa BlingiTässä helmikaupassa on suuri valikoima erilaisia helmiä, helmitarvikkeita ja muitakin käsityöjuttuja mm. kukkaronkehyksiä. Blingissä on mukava asioida, koska valikoima, laatu että palvelu ovat hyvää tai suorastaan erinomaista. Koska myyjät ovat tehneet pitkään helmikoruja, saa Blingistä hyvät neuvot ja ohjeet tarvittaessa. He myös järjestävät tasaisesti erilaisia helmikursseja niin aloittelijoille kuin helmitöitä jo tehneillekkin.

Tiloiltaan Blingi ei ole suuri vaan nimenomaan valikoimaltaan, todellinen helmien erikoisliike!

Helmet ovat pöydillä sekä hyllyillä pienissä laatikoissa tai kulhoissa. Osa helmistä roikkuu nauhoissa seinällä. Valikoima on todella laaja! Ja näky kuin karkkikaupasta :)

Blingi, Turku, Humalistonkatu 5
www.blingi.fi  (Uutisia ja uutuuksia päivitetään Blingin fb-sivuille)Lankaliikkeiden puolelta ehdotonta suosikkikaartia on Käsityö-ElisaTämäkään liike ei ole Va-Ritin tavoin suuri pinta-alaltaan, mutta valikoima on kattava, laatu loistava ja ennenkaikkea liikkeessä on mieletön palvelu joka kerta. Käsityö-Elisa on toiminut vuodesta 1967 saakka ja nyt kolmannessa polvessa. He tuovat myös useita lankamerkkejä maahan, joka näkyy myös niiden hinnoissa.

Liikkeessä käydessä huomaa, että vakioasiakkaita on paljon ja paljon on myös neulomista aloittavia ihmisiä. Myyjistä näkee, että he tekevät itse paljon käsitöitä, sillä kaupanpäälliseksi saa loistavia neuvoja ja apua. Langat on aseteltu kauniisti hyllylle ja koreista löytyy aina hyviä tarjouslankoja. Tässä liikkeessä on miellyttävä asioida :)Käsityö-Elisa, Turku, Brahenkatu 5
www.kasityoelisa.fiTurusta löytyy myös Lankamaailma-ketjuun kuuluva liikeLankamaailmasta löytyy kattava valikoima erilaisia lankoja ja neulonta- sekä virkkaustarvikkeita. Liikkeestä on helppo löytää tarvitsemansa langat, sillä ne on merkitty selkeillä kylteillä tyyliin "villalangat", "sukkalangat" tai "akryylilangat".


Lankamaailmalla on hyvät ja kattavat nettisivut, joista löytyy heidän valikoima ja hinnat sekä ohjeita, joista allekirjoittaneilla ei kyllä ole kokemusta. Lankamaailmassa on hyvä palvelu ja iloiset myyjät, mutta näihin useimpiin muihin liikkeisiin nähden huomaa, ettei se ole pieni, perinteinen perheyritys vaan kuuluu ketjuun ja myymälöitä on useammassa kaupungissa. Fiilis liikkeessä on erilainen, kuten on vaikka Prismasta kalaa ostaessa kuin kävisi hakemassa kalansa suoraan kauppahallista (joka sekin on Turussa hieno ja käymisen arvoinen paikka!)

Liikkeen perimmäisestä huoneesta löytyy mm. trikookuteet. Myynnissä on myös lankojen isompia tukkupakkauksia.
Lankamaailma, Turku, Humalistonkatu 1
www.lankamaailma.fiAskartelutarvikkeiden superliike on PresentoMitä tästä askarteluliikkeestä voi sanoa? Mieletön määrä tuotteita, uskomattoman kattava valikoima kaikkea ja loistava palvelu! Presentosta löytyy tietenkin askartelutarvikkeita, mutta myös kangasvärejä, kukkaronkehyksiä, helmiä, nauhoja, silityskalvoja jne. Huonoja puolia on vaikea keksiä. Ehkä se, että liike on todella suosittu ja usein täynnä asiakkaita tungokseen saakka ;) Näitä kuvia ottaessa sai todella olla nopea, jotta sai liikkeestä kuvia eikä pelkästään ihmisistä hyllyjen välissä.
Presento on toiminut jo vuodesta 1989 ja se löytyy aivan ydinkeskustasta Finnkinon naapurista Kauppiaskadulta. Se on toiminut samassa paikassa jo parikymmentä vuotta. Tuotteita löytyy kahdesta kerroksesta. Paljon!Vaikka Presento on askartelukauppa, on sen valikoima pelkää askartelua laajempi. Mm. kangasvärejä löytyy todella paljon ja jopa seuloja. Nauharullia on useammalla seinällä. Usein ompeluryhmissä on kysytty mistä saa sukkien pohjaan laitettavaa ainetta, siis sitä mitä käytetään jarrusukissa. Turussa on helppo vastata kysymykseen; Presentosta saa jarrusukka-ainettakin monessa värissä ;)
Koska Presenton omistajat ja myyjät askartelevat itsekin paljon ja pitävät mm. kursseja, on heillä tietotaitoa neuvoa sekä kiinnostusta auttaa asiakkaita. Hyvän palvelukokemuksen tekevät pienet asiat ja tässä liikkeessä on ilo asioida. Presentossa on tullut asioitua jo toistakymmentä vuotta vai jopa liikkeen avaamisesta saakka ja on luottoliike kaikkien askarteluasioiden suhteen.


Presento, Turku, Kauppiaskatu 13
www.presento.fiTurun keskustasta löytyy myös Käsityökeskus TuumaKäsityökeskus Tuuma löytyy Mehiläisen / Aleksandran kauppakujalta, toiselta puolen katua kuin Presento. Liike on ihanan valoisa ja avara sekä tuotteet on laitettu kauniisti esille. Tuumasta löytyy niin lankoja kuin nappejakin, nauhoja ja tarvikkeita. Langoista ne ihanimmat taitavat olla DROPSin, joita on mahtava päästä valitsemaan ja ostamaan kivijalkaliikkeestä.


Tuumasta löytyy myös mahtava kokoelma erilaisia nappeja sekä nauhoja. Nappinurkkaus on niin kutkuttavan kaunis, että tekisi mieli ostaa vähän yhtä sun toista nappia vaikka ihan vaan varastoon :D

Tuuma on toiminut keväästä 2014 ensin Eerikinkadulla ja kiinteistössä tapahtuneen vesivahingon jälkeen nykyisellä paikallaan. Käsityökeskus Tuumalla ei ole toistaiseksi nettisivuja, mutta he päivittävät facebooksivujaan ahkerasti. Tuumassa järjestetään myös kursseja ja käsityöiltoja. Liikkeessä on esillä monia esimerkkitöitä.
Käsityökeskus Tuuma, Turku, Kauppiaskatu 8
Fb-sivut: www.facebook.com/kasityokeskustuumaTurun ydinkeskustaan, Forumiin, avasi marraskuussa 2016 Kangaskapina toisen liikkeensä


Kangaskapina on aiemmin toiminut Loimaalla ja avasi ensin pop-up kangaskaupan Turkuun, joka sai niin paljon suosiota, että liike jäi pysyväksi. Ja hyvä niin, sillä tällaista kangaskauppaa on kaivattu Turkuun.

Liikkeessä on paljon valmiiksi leikattuja kangaspaloja, resoreita, vetoketjuja, lankoja, kuminauhoja jne. Lisäksi liikkeeseen on mahdollista tilata ilman kuluja kankaita ja tarvikkeita verkkokaupasta. Hintataso on halpa tai ainakin edullinen ja valikoima todella laaja. Me olemme tykänneet erityisesti luomutrikoiden, joustocollegeiden ja resorien laadusta. Nyt kun Kankaamolla ei ole enää kivijalkakauppaa Turun seudulla, on hienoa että Kangaskapinalta saa laadukkaita resoreita ja värivalikoima on laaja.


Kangaskapinalla on siis myös verkkokauppa, joten se palvelee myös muualla asuvia.

Kangaskapina (Turku)
www.kangaskapina.fiTurun seudulta löytyy myös kangaskauppa Kankaamo Raisiosta

Huom! Lisäyksenä, että Kankaamolla ei tällä hetkellä ole kivijalkaliikettä (1.5.2016 alkaen) vaan toimii ainoastaan nettikauppana.Kankaamo on avattu keväällä 2015 ja se löytyy Myllyn läheltä, Myllyn ja Ikean välistä. Valikoimissa on niin kankaita, resoreita kuin ompelutarvikkeitakin. Kankaamon kangasvalikoima on suurimmaksi osaksi joustavia kankaita; trikoita, todella ihanantuntuisia joustocollegeita, digiprinttejä jne. Kankaamon Sannalta oli hyvä idea tuoda liikkeeseen iso kasa kaavalehtiä, joita saa selata liikkeessä käydessä; tarkistaa vaikka kankaan menekki tai vetoketjun pituus. Pikkuväelle on pieni leikkinurkkaus liikkeen takaosassa, josta meidän perheiden pikkuväki on antanut ison plussan.

Yksi liikkeen ilahduttavimpia asioita on kattava ja hyvälaatuinen resorivalikoima! Jokainen ompelua harrastava tietää tunteen, kun vaatteeseen tarvitaan tietynsävyinen resori ja oikean värisävyn näkee vain livenä. Kankaamolle suuri kiitos, että Turun seudulle saatiin vihdoin kivijalkaliike, josta pääsee itse valitsemaan oikean sävyisen ja hyvälaatuisen resorin. Värisävyjä on tällä hetkellä valikoimissa 50! Moneen kankaaseen löytyy juuri samanvärinen resori, joka helpottaa ostamista todella paljon.

Kankaamosta löytyy myös todella kattava värivalikoima (40 eri sävyä!) hyvälaatuista ompelulankaa edulliseen hintaan ja hyvänkokoisessa rullassa (1000m). Nämä ovat niin herkullisen värisiä, että niistä piti ottaa "kaverikuva" erikseen :D Näitä Viga-lankoja voi todella suositella! Niistä pitävät niin ompelu- ja peitetikkikoneemme kuin mekin.
Kankaamolla on siis toiminnassa verkkokauppa, joten se palvelee myös muualla asuvia.

Kankaamo
www.kankaamo.comTurussa valikoimaa riittää ja monta liikettä jäi esittelemättä. Alla niistä muutama lueteltuna


Huom. Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä yhdenkään liikkeen kanssa emmekä ole saaneet tästä mitään etuja. Kuvausluvat olemme toki kysyneet jokaiselta yrittäjältä. Olemme halunneet listata tähän postaukseen meidän käsityöliikesuosikit omasta kaupungistamme, joista voi olla iloa ja hyötyä lukijoille sekä näitä liikkeitä voi suositella erinomaisen asiakaspalvelun ja valikoiman takia.


-Jaana & Minna-

37 kommenttia:

 1. Olipa kattava kirjoitus! On hyviä vinkkejä, kiitos :) tuuma ja kankaamo olivatkin uusia tuttavuuksia, täytyy heti tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tehdään, tehdään sitten kunnolla ;) Kiva kuulla, että löytyi uusia tuttavuuksia. Monta jäi varmaan mainitsematta, koska Turusta näitä käsityöliikkeitä tuntuu löytyvän ;)

   Poista
 2. Lisäksi Raisiosta Huhkosta löytyy yksi käsityöliike, se nimeä en valitettavasti muista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kiitos Hanna :) Machia Design on Raisiossa ja siellä pidetään paljon kurssejakin sekä käsityöiltoja www.machia.fi

   Poista
 3. Hienon jutun olet kirjoittanut <3 Useimmat olivat tuttuja liikkeitä. Jäin kuitenkin kaipaamaan Hämeenkadulla olevaa Käsityö-Kaisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä käsityöliikkeitä on todella paljon Turun seudulla ja kaikkia ei vaan muistanut. Fb:n puolella tuli heti maininta muutamasta liikkeestä, joita emme olleet listanneet ja lisäsin ne tekstiin. Kiitos :)

   Poista
 4. Va-rit on mun go to-paikka napeille, en ole koskaan poistunut sieltä ilman täydellisesti neuleeseen sopivia nappeja! Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tui :) Va-Rit on todellakin The Ompelutarvikekauppa <3 Siitä tämän postauksen idea lähtikin, koska kaikki eivät kyseisestä liikkeestä ole kuulleet. Täydelliset napit tai juuri se oikeanlainen vetoketju ovat aina löytyneet <3

   Poista
 5. Hieno käsityöliikepostaus - Turussa ei taida millään liikkeellä valitettavasti olla kurssi- ja workshoptarjontaa.. vai onko. Paraisilla asuvana vinkki hyvästä Tyylilyylit - kangaskaupasta http://www.tyygilyylit.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Turussa on paljon käsityöaiheisia kursseja! Listasimme niitä liikkeiden yhteyteen, mm. Blingissä, Tuumassa ja Presentossa on sekä Machia Designissa. Ja myös TyygiLyylit on listattuna ;) Ihana liike sekin!

   Poista
 6. Oi minä muistan tuon Va-Ritin ja Presenton kun asuin Turussa vuoden, on kyllä niin ihana kaupunki muutenkin. Sitä yhtä kauppaa ei taida enää olla, mentiin vähän niinkuin ratapihaa pitkin ja siellä oli edullisesti erityisesti nappeja, vuorikankaita ja tukikankaita, en muista yhtään mikä sen nimi oli :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mitäköhän tarkoitat? Muoti-Nappi lopetti eläkkeelle jäämisen takia, mutta se oli Eerikinkadulla. Keksiikö joku Kristan tarkoittaman liikkeen?

   Turku on <3 ;)

   Poista
  2. Barkerin entisissä tehdastiloissa toimi aiemmin Irtico Oy, jonka nykyinen osoite on Kaarinassa. - Listalta puuttuu myös vielä Taitokeskus Juselius.

   Poista
  3. No tuo Irtico justiin se taisi olla ☺

   Poista
  4. Turun patjataloa varmaan tarkoitat. Ihan huippu paikka jos vuorikankaita tai villakankaita etsii.

   Poista
  5. Irtico tosiaan oli Barkerin tiloissa, mutta lopetettuaan siellä siirtyivät pelkästään verkkomyyntiin.

   Poista
 7. Turussa tosiaan riittää valikoimaa käsityökauppojen osalta. Olen niin tyytyväinen, että muutin tänne! Tuo Va-Rit, luokkalaisteni kesken "Vanhan naisen nappikauppa" on kyllä oikea taivas! Napit on siellä niin edullisia, ja valikoimaa riittää vaikka kuinka paljon. Jokin aika sitten hain sieltä syystakkiini isot, puiset napit, ja ne maksoivat vain 50 senttiä kappaleelta! Keskustassa on lisäksi Va-Ritin lähistöllä Halpakangas, josta löytyy verhokankaita, senkin voisi periaatteessa lisäillä tuohon listaan, vaikkei valikoima kovin kummoinen olekaan, ja ihan kauppatorin laidalla on tietty Eurokangas. Lisäksi Teerenpelin viereen aukaisi jokin aika sitten Sisustus Jenina, joka myy kaikkia kivoja puuvilla- ja trikookankaita, sieltä minulle on tarttunut mukaan yhdet pussukkakankaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Va-Rit on tosiaan niin huippupaikka, eikä koskaan jätä pulaan nappien tai vetoketjujen suhteen!
   Halpakankaasta eikä Jeninasta ole omakohtaisia kokemuksia, vielä, vaikka nekin ihan varteenotettavia vierailun kohteita ovatkin.

   Poista
 8. Jäiköhän mun kommentti matkalle... No kokeillaan uudestaan eli kiitos tästä postauksesta, kaikki muut olikin tuttuja paitsi Tuuma, siihen täytyy pikaisesti tutustua :) Vielä muutama tuli mieleen; Skanssin Riemulista saa ihania trikoita (mm. Paapiin), Länsikeskuksen Cittarin yhteydessä on Mukelo Mesta mistä saa lapsellisia digitrikoita ja puuvillakankaita ja Kaarinan K-supermarket Katariinan yhteydessä on kirppis mistä saa ostaa pipoja (Mökö?) ja saa myös niitä ihania trikookankaita joista ne pipot ommellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, nuohan tosiaan ovat myös. Eivät muistuneet mieliimme, kun eivät varsinaisia käsityöliikkeitä pelkästään ole.
   Tuumassa todella kannattaa poiketa, saa samalla kertaa sopivat napit neuletyöhön sointuen.

   Poista
 9. Tää on ihana postaus, olen itsekin ajatellut samaa omaan blogiini. Pari "herkkupalaa" kuitenkin lisäisin. Piikkopirta, http://www.piikkopirta.net/ ,joka löytyy valopihalta Kauppiaskadulta, Presenton ja Tuuman vierestä, sekä Raision uudehkon Machian http://www.machia.fi/ , joka järjestää myös kursseja. Kiva, että meillä täälläkin on niin monta ihanaa aarreaittaa =)

  VastaaPoista
 10. Oi miten ihana postaus <3 paljon ihania kuvia <3 tuli tunne, että voi kun pääsisin Turkuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eitsu ja ennenkaikkea tervetuloa Turkuun! ;)

   Poista
 11. Piikkopirta, Käsityökaisa ja Taitokeskus Juselius, jossa järjestetään paljon erityyppisiä kursseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on jo listattuna. Täältä tosiaan löytyy ihania liikkeitä paljon!

   Poista
 12. Eerikinkadulle on tullut kevällä yksi kangas liike uudesta kaupungista lähtöisin. liikkeen nimeä en muista. ihania verhokankaita sekä vähän muitakin sekä nappeja ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo vinkistä, täytyypä käydä jossain kohtaa tutustumassa.

   Poista
 13. Ihania liikkeitä mutta vielä yksi olisi eli Klemmarikellari ihana tarjonta ja huippupalvelu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Ansku, pitääkin käydä tutustumassa kun on itselle ihan uusi tuttavuus.

   Poista
 14. Myllyssä on myös askarteluliike nimeltä Inspiraatio. Raision puoleisessa päädyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin olisin ehdottanut listaan lisättäväksi. :) Ihanien askartelutarvikkeiden lisäksi Inspiraatiossa on myös laaja valikoima erikoisleivontatarvikkeita, joita on vaikea kivijalkaliikkeistä löytää. Muistaakseni tuovat ulkomailta maahan. Asiantuntevan ja loistavan palvelun saa kaupanpäällisiksi. <3

   Yhden liikken vielä lisäisin listaan, nimittäin Muovitukku. Siellä on paljon edullista ja jos jonkinlaista askartelutavaraa. Lisäksi vielä kaikenlaista aina sisustuksesta palapeleihin, koottaviin niitä purkkeja ja purnokoita sekä kaikenlaista muovitavaraa tietenkään unohtamatta.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Näinhän niitä löytyy ihan tosi mahtavia liikkeitä Turun seudulta vaikka kuinka.

   Poista
 15. Vau! Vaikken ole turkulainen niin juttua oli mielenkiintoista lukea. Kiitos siis tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia: vaikket VIELÄ ole turkulainen... ;) Mut tervetuloa ainakin visiitille :D

   Poista
 16. Tää on hyvä. Suurin osa on mulle tuttuja mutta löytyi uusiakin.
  Kun Muotinappi lopetti jäin kaipaamaan jotain vastaavaa. Mutta tämä Va-Rit on ilmeisesti vastaava. Ja täytyykin käydä tutustumassa myös Tuumassa.
  Myös Raision Ihalassa on yksi käsityöliike Nukkeri http://nukkeri.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina :) Va-Rit on vielä kattavampi valikoimaltaan kuin Muotinappi.

   Poista