torstai 26. maaliskuuta 2015

Kevättakki ja raidat

Joskus visio vaatteesta tulee niin vahvana, että se on pakko toteuttaa ja nopeasti. Niin kävi tämän kevättakin kanssa. Ensin näin uusimmassa Ottobre Woman -lehdessä (2/2015) kauniin takkimallin ja vaikka se oli aivan eri materiaalista toteutettu ja sporttinen tyyliltään, näytti se sopivan kevättakkini kaavaksi hieman modattuna. Lisäksi olen pitkään haaveillut Ikean mustavalkoisesta, paksuraitaisesta puuvillakankaasta ja se oli valittava tähän kankaaksi ja raidat vaakaan, vaikka ne ovat kyseisessä kankaassa pystysuunnassa.

Takin päälikangas on tosiaan Ikeasta Sofia-niminen paksumpi puuvillakangas. Edessä on vetoketjulliset taskut etukappaleiden saumoissa. Takki on vuoritettu kokonaan toisin kuin alkuperäisessä mallissa. Löysin paikallisesta kangaskaupasta mustan tikkivuorikankaan, jossa ohut vanulevy on kankaassa kiinni ilman tikkauksia tms. eli kangas on ulospäin sileä. Aivan täydellinen tähän takkiin vuorikankaaksi! Vuorikangas tekee takista pehmeämmän oloisen. Hihoissa on mustaa vuorikangasta lisättynä ohuella villavatiinikerroksella. Todella aurinkoisen kevätpäivän takki tämä ei ole vaan enemmän keleille 0-12°C. Ainoat muutokset, jotka tein takkikaavaan oli sen muuttaminen kokonaan vuoritetuksi, vetoketjun aloittaminen takin helmasta alkaen sekä huppuun ja eteen alavarojen lisääminen. Vuori on kokonaan musta alavaroineen ja hupun alavara raitakankaasta.


Vaikka takki on itse ommeltu ja vieläpä Ikean kankaasta, on tässä jotain marimekkomaista. Ainakin takista tuli tosi ajaton ja klassinen. Aivan vision mukainen ja onnistunut. Ette uskokaan kuinka hyvä mieli tämän takin ompelusta tuli :) Raitojen kohdistamisessa meni tovi ja sai olla erittäin tarkkana, mutta kannatti sillä lopputulos palkitsi moninverroin. Kerran jouduin purkamaan toisen puolen vetoketjusta, sillä se heitti noin puoli senttiä ja raidat eivät kohdistuneet.Kaava: Everyday Wear -takki (koko 34), Ottobre Woman 2/2015
Kankaat: raitapuuvilla / Ikea, musta tikkivuori ja vuorikangas / Jätti-Rätti, villavatiini / EK
Vetoketju ja tarvikkeet: Jätti-Rätti


Ihana kevät, niin mun näköinen raitatakki ja mahtava Turku ;)-Jaana-

33 kommenttia:

 1. Ihana. Nyt kyllä harmittaa, etten tajunnut tuota kangasta sunnuntaina ostaa Ikeasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitten pakko tehdä uusi reissu Ikeaan ;) Itse olen jo pitkään suunnitellut tän kankaan ostamista ja nyt siihen tuli hyvä syy :) Tietenkin ostin ekstraa niin saa vielä kassia tai jotain muuta ommeltua :)

   Poista
 2. Onnistunut on ja näyttää todella hyvältä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli :) Onneksi onnistui, koska muuten pettymys olisi ollut suuri, kun toivekin oli...

   Poista
 3. Tosi mahtava! Ja tarkasti oot kohdistanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohdistukset kyllä onnistui ihan nappiin :) Mä saan vietyä takin ompelunkin näpertelytasolle ;)

   Poista
 4. Tää on vaan aivan upea! Tosi tyylikäs ja kaunis!

  VastaaPoista
 5. mahtava takki! Ja taas yksi syy lisää miksi täytyy päästä ikealla käymään ;)

  VastaaPoista
 6. Tämä takki on kyllä niin mahtava! Samoin tuo edellisen postauksen takki. :) Upeeta kulkea itsetehdyissä takeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Fee :) Tässä blogissa on takkikausi menossa ;)

   Poista
 7. Todella upean näköinen! Vain sinä voit saada raitojen kohdistamisesta tuolla lailla kiksit ;-) Lounastreffeille sitten mukaan, että pääsen luonnossakin ihastelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävä :) Ja sä tunnet mut (viitaten noihin kikseihin) :D Tätä takkia tulet näkemään kyllästymiseen saakka ;)

   Poista
 8. ihana on! Erityispisteet kohdistuksista!

  VastaaPoista
 9. Kaunis takki, kertakaikkisesti!
  Mahtaakohan kyseistä OB:n lehteä vielä löytää kaupoista...
  Millainen kokemus sinulla on OB:n ohjeista ja kaavoista? Stemmaako ohjeet käytäntöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ottobreltä on tullut jo seuraava (lasten) lehti eli tota ei enää ole myynnissä. Suoraan Ottobreltä tilaamalla sitä toki saa vielä. Mulla ei ole Ob womanin kaavoista juurikaan kokemusta ja tässäkin käytin vaan kaavaa, koska tein vuoritettuna.

   Poista
 10. ÄÄÄK kuinka ihana, upea ja kaunis takki! <3
  Mä just googlailin mustavalkoista kevättakkia ja eksyin tänne. Voi että kun olisikin tuollainen taito ommella (mä en osaa ollenkaan). MÄ HALUUN TUOLLAISEN TAKIN! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi. Myös itse tykkään tästä paljon, onnistui loistavasti :D Jatkuvasti luullaan Marimekon takiksi ja hämmästys on suuri, kun onkin Ikean kankaista ommeltu, hih ;)

   Poista
 11. Hieno on kyllä!
  Kaavaa juuri pohdiskelen itsekin käyttäväni :) jouduitko huomioimaan koossa materiaalivalinnan ja vuorin takia? Eli minkä mitan perusteella valitsit koon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :) Otin koon 34 ja koska se on Ottobreessä yleensä minulle hieman liian suuri, oli siinä sopivasti väljyyttä. Koeversiota en ruvennut tekemään vaan tuurilla mentiin ;)

   Poista
 12. Hauskaa, kun olen tehnyt tuon takin jo silloin kun tuo kangas julkaistiin :D Kiva, että vielä joku jaksaa innostua samasta ideasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko takistasi ollut kuvaa jossakin? Millä kaavalla sen teit? Ompeluryhmistä ei löytynyt yhtään tästä kankaasta tehtyä takkia, kun omaani visioin eikä myöskään googlettamalla. Olisi kiva nähdä kuva sinun ompelemasta takista :) Jälkikäteen viime syksynä näin yhden takia ompeluryhmässä.

   Poista