perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kevätperhosia

Kevät tulee kovaa vauhtia ja niin myös into ommella kevät- ja kesävaatteita. Minulla on ollut jo pidempään yksi kangas kaapissa marinoitumassa, johon en ole saanut sopivaa ideaa. Kun uusimmassa lasten Ottobre-lehdessä (1/2015) oli kivannäköinen Jeanie-hameen kaava, tuli mieleeni heti tuo kangas ja hame oli pakko ommella siitä.


Oli tosi mukavaa tehdä siihen taskut laskoksilla ja valehalkio eteen, niitä en ollut ennen ommellutkaan. Kangas on itse asiassa alunperin verhokappaa ja myyjä totesi sitä ostaessa, että kävipä hyvä tuuri kun sain ensimmäisen palan mukana myös toisen sivusauman ommeltuna. Hmm, aioin kyllä tehdä tästä tytölle vaatteen… ;) Oikeanvärisiä painoneppareita minulta ei löytynyt, mutta onnea on melkein naapurissa asuva ystävä, jolta käsityötarvikkeita löytyy äkilliseen tarpeeseen myös ilta-aikaan. Kiitos Minna!


Kaava: Jeanie-hame (OB 1/2015), koko 128cm
Kangas: EK


Hameen kaveriksi ompelin valkoisen paidan samasta lehdestä (OB 1/2015) löytyneellä Toucan-paidan kaavalla, johon painoin kangasväreillä kaksi perhosta. Toinen kesän Tanskan reissulta ostamani sabluuna oli parempi, koska se tarttui kankaaseen kunnolla kiinni ja reunoista tuli skarpit sekä siistit. Tämä sabluuna jäi irtonaiseksi ja perhosten reunat eivät ole aivan täsmälliset. Sovitaan, että sen kuuluukin olla hieman tyylitelty :D

Yksivärisiä, hyvälaatuisia trikoita ei ole niin helppo löytää kuin luulisi. Tästä kankaasta kyllä pidin ja mukavaa, että Turun seudulle (Raisioon) on avattu uusi kangaskauppa, Kankaamo. Paidan malli taisi olla todella leveä, sillä ompelin sen koossa 128cm keskimmäiselle lapselle, joka käyttää 122-128cm vaatteita, mutta oli sopivampi esikoiselle (kuvissa mallina), joka käyttää 134cm vaatteita. Muuten paidan malli oli aika lyhyt tai ei ainakaan pitkä. Tytöiltä sai kehuja hihojen rypytykset. Itse tykkäsin paidan venepääntiestä.
Kaava: Toucan-jerseypusero (OB 1/2015), koko 128cm
Kangas: lycratrikoo, Kankaamo
Kangasvärit ja sabluuna: Stof & Stil, Tanska


-Jaana-

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hameesta tuli kiva ja vision mukainen. Kiitos Krista :)

   Poista
 2. Ihanat perhoset! Aivan ihana tuo hame ja kauniit perhoset paidassa!

  VastaaPoista
 3. Kauniit! Ja nuo perhoset erityisesti uppoavat muhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla on selvästi jokin perhoskausi. Vuosi sitten oli tähtikausi ;)

   Poista